Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.

А не са готови за сексуалното си развитие, алармират лекари
14 юни 2010 13:40,
94
Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Последното поколение момичета достигат пубертет преди да навършат 10 години, съобщи The Telegraph, цитирайки скорошно проучване. Лекари се опасяват, че това означава, че и сексуалната им активност започва доста по-рано в сравнение с предните поколения.

Според специалисти средната възраст, на която гърдите на момичетата започват да се развиват, е паднала до 9 години и 10 месеца, което е с година по-рано в сравнение със ситуацията при последното проучване през 1991 година.

Засега причината за по-бързото развитие на момичетата не е ясна, но се предполага, че е свързана с нездравословния им начин на живот и присъствието на различни химикали в храните.

Според специалисти толкова малки момичета са изключително неподготвени за сексуалното си развитие, а освен това има опасност хормоналната „атака“ на такава ранна възраст да доведе риск от рак на гърдата в бъдеще.

За бързо настъпващия пубертет и сексуално развитие при децата са обвинявани много вещества, но особено бисфенол А - химическо съединение, което се използва главно в комбинация с други химикали при производството на пластмаси. Друга причина е начинът на хранене, тъй като днешните деца ядат доста повече от децата в предишните поколения и много от тях страдат от затлъстяване.

Статистиката показва, че от 19 век насам възрастта, в която децата достигат пубертет, спада постоянно. Тогава стандартът е бил 15 години за момичета и 17 за момчета.

Международният стандарт за достигане на нормален пубертет при бели момичета е въведен през 60-те години на 20 век и е 12 години. За момчетата пък е 14.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
14
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Аз съм на 25 години но в никакъв случай не се чувствам мъж
64
2
 
17
 
! Отговори
тракторист преди 13 години
това че една жена влиза в пубертета не значи че почва да прави секс, процента на момичетат които правят секс на 12-13 годишна възраст едва ли е повече от 7-10%
63
0
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 13 години
според мен възможностите са 2, или начина на живот, или химикалите които ядем и пием всеки ден, доказано е че в пластмасата за бутилка минерална вода се съдържат химични в-ва които действат като хормони, колкото е по-стояла водата в едно шише толкова е по-голяма е концентрацята им
62
4
 
8
 
! Отговори
Do Bai Dimo преди 13 години
Dobre go kaza!!! Samo zabravi da vmestish i koga zapochvat s cigarkite... zashtoto nali se seshtash za edna BG marka "damski" cigari kakvo kazva ..."USESHTANE ZA JENA" ... 11 godishni - propushvat i veche se chuvstvat na 98% "JENI"12 godishni- pochvat oralnite polovi kontakti i se chuvstvat na 99% "JENI"13 godini - SEX NA EX i taka stigat 100% USESHTANE ZA JENA!
61
3
 
9
 
! Отговори
GoshoLosho преди 13 години
Predi 10 godini, momichetata praveha sefteto nai-rano na 14g.(s malki iskliucheniq)Sega... na 14g veche sa jrici. :D dori momicheta ot elitni gimnazii v Sofia, Varna i Plovdiv na 14-16g se predlagat sreshtu 50lv. na teenagerski kuponi. Prichinite za tova sa mnogo! Sami si pravete izvodite....
60
11
 
16
 
! Отговори
до бай Димо преди 13 години
Нe ПРИПИСВАЙТЕ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ СЕКСУАЛНИ ФАНТАЗИИ И МЕРАЦИ! Къде ги видяхте тези 13 годишни уличници, освен във развихреното си въображение? Освен биология, има и възпитание, развитие на психиката, социални фактори на влияние...Този ранен пубертет по-скоро допълнително натоварва неподготвената им и изоставаща от това ускорено развитие психика.
59
2
 
14
 
! Отговори
BBB преди 13 години
Пак само глупости пишат и глупости пишете! Спрете се бе хора, винаги момичетата се развиват по-бързо от момчетата, това е генетично заложено, и телата им растат до 18 годишна възраст, докато при момчетата до 25. Спрете с тези глупости, винаги има изключения. Също така жените живеят повече от мъжете, за справка - има повече баби от колкото дядовци. Както и това, че повечето бракове имат разлика във възрастта мъж>жена 5-6-8 години.
58
1
 
24
 
! Отговори
Монсанто преди 13 години
Ами така е , причините са няколко. Но най-вече химията и биотехнологията. Помните ли Монсанто? А мислите ли наиситина че не ядем ГМО? Те лека полека завладяват света.. Пък после се чудиш защо си болен и трябва да си купуваш лекарства (техните лекарства). Хората са изцяло зависими от тези промени - на хранта на въздуха , на водата.И не само това-телевизията - промиване на мозъка.. Консуматорското общество ще се срине един ден. Много жалко за милионите му жертви!С химия към по добра физика!
57
17
 
35
 
! Отговори
Бай Димо преди 13 години
На 10 им потича кръвчицата между крачетата.На 11 вече са направили първото си френско изпълнение.На 12 са си открехнали черешките.На 13 се плющят като за последно.На 15 вече въртят мъжете на малкия си пръст.На 16 имат типично курвенско излъчване.На 17 вече не харесват бюста си и имат имплантанти в гърдите си.На 18 започват да погрозняват и мечтите им да се амортизират.На 25 са абсолютни парцали и за нищо не стават.
56
2
 
9
 
! Отговори
дядо Коцо преди 13 години
Ами скоро ще трябва всички да се плющят няма големи няма малки..*** стават повече от нас..
55
2
 
3
 
! Отговори
Peko преди 13 години
Хей ако подкрепим усилията на хранително-химично-фармацевтичната промишленост може да се размножаваме и белите по-бързо, намалявайки разликата в прираста...друг шанс да виждате...заразяване с болести за другите малцинства не са ефективно решение, защото все още не може да се произведе такъв вирус, който да напада само тях...но генетичната наука напредва...
54
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
То едно време и на мене като бях 10 годишен ми се правеше секс...
53
10
 
17
 
! Отговори
.. преди 13 години
Добра новина за момчетата :)!Яко *** и това е..
52
1
 
27
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
У нас за съжлание и по-рано.. благодарение на циничната и просташка поп-фолк култура. Всичко щеше да е наред, ако това беше просто стил музика. За съжаление обаче това е една цяла култура на простащината, която учи децата на меркантилност, курвенщина и безсрамие... как после да не тръгнат полу-голи, още ненавършили 10?!?
51
1
 
7
 
! Отговори
Gugo преди 13 години
Nishto chudno. Eto edin primer - slagat hormoni v hranata na piletata da syzrqwat byrzo shtoto da pechelqt poveche pari za po kratko vreme. Edin brojler ot qjce do kokoshka stava za 20 dni!!! Decata obichat pileshko - qdat tezi pileta i vmesto na 18 godini pochvat da syzrqvat na 10 zaradi hormonite!!
50
4
 
4
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
От "сензационното" изследване разбирам, че възрастта, в която юношите навлизат в пубертета, всъщност не се е променила от около 15 години, ако не и повече. Стига сте шашкали народа с каквото ви попадне.
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ровят по кофите и ядат *** и за това децата им правят секс на 8 и раждат на 10 години. Моля всички изследователски центрове и лаборатории да приберат колкото може повече *** за тестове!
48
9
 
8
 
! Отговори
ТУРБОТО преди 13 години
ИЗБЕРЕТЕ ЕДНО ОТ ДВЕТЕ:ИЛИ РАЗВИТИ ДЕЦА ИЛИ ДЪРТИ ИНФАНТИЛИ.
47
1
 
21
 
! Отговори
az преди 13 години
ами нещата имат обяснение- ГМО с които се храним, хормоните,които се приемат чрез храните........не бива да ни учудва това
46
28
 
14
 
! Отговори
маймун преди 13 години
Спокойно, европейската раса е отмираща, така , че нека си се *** белите деца, че това ще им остане само...