Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.

А не са готови за сексуалното си развитие, алармират лекари
14 юни 2010 13:40,
94
Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Последното поколение момичета достигат пубертет преди да навършат 10 години, съобщи The Telegraph, цитирайки скорошно проучване. Лекари се опасяват, че това означава, че и сексуалната им активност започва доста по-рано в сравнение с предните поколения.

Според специалисти средната възраст, на която гърдите на момичетата започват да се развиват, е паднала до 9 години и 10 месеца, което е с година по-рано в сравнение със ситуацията при последното проучване през 1991 година.

Засега причината за по-бързото развитие на момичетата не е ясна, но се предполага, че е свързана с нездравословния им начин на живот и присъствието на различни химикали в храните.

Според специалисти толкова малки момичета са изключително неподготвени за сексуалното си развитие, а освен това има опасност хормоналната „атака“ на такава ранна възраст да доведе риск от рак на гърдата в бъдеще.

За бързо настъпващия пубертет и сексуално развитие при децата са обвинявани много вещества, но особено бисфенол А - химическо съединение, което се използва главно в комбинация с други химикали при производството на пластмаси. Друга причина е начинът на хранене, тъй като днешните деца ядат доста повече от децата в предишните поколения и много от тях страдат от затлъстяване.

Статистиката показва, че от 19 век насам възрастта, в която децата достигат пубертет, спада постоянно. Тогава стандартът е бил 15 години за момичета и 17 за момчета.

Международният стандарт за достигане на нормален пубертет при бели момичета е въведен през 60-те години на 20 век и е 12 години. За момчетата пък е 14.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
21
 
! Отговори
Believer преди 13 години
Младежи и девойки - прочетете пак статията, в нея се констатсира спада на възрастта на сексуално съзряване на децата и естествено обвинявенията падат към некачествената храна. Аз бих се съгласил с това твърдение, споделям го като лично мое мнение на човек който е прочел доста по въпроса на некачествената храна и всякакви изкуствено синтезирани добавки и влиянието им върху човечеството.За нещастие обаче няма как да се избегнат защото няма никакъв контрол. Изследванията се бавят с 10-15г.
44
22
 
6
 
! Отговори
маймун преди 13 години
Спокойно, европейската раса е отмираща, така , че не са *** белите деца, че това ще им остане само...
43
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е в такъв случай трябва да падне възраста за пълнолетие от 18г. на 14г.
42
0
 
4
 
! Отговори
anonimi преди 13 години
не те знам колко си жена и как си запозната с човешкото развитие на човешкия организaм и как си бебе, след това юноша, тинейджър, девойка и жена, но очевидно си много зле, прочети малко нормално е, но ти не си много запознат с разните развития.
41
2
 
6
 
! Отговори
bgfdgb преди 13 години
Замърсяването на околната среда, след бума на развитието на промишлеността в Англия, от времето на 18-19 век, замърсяването на околната среда с вредности, от изгорели каменни въглища, заместването им с нефтопродукти и ядрени отпадъци и катастрофи през 20-век, доведоха до тези промени в популациите на човешкият род и появата на нелечими заболявания. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Докога ще издържим остава да видим. Дали трябва да направим нещо като хора, за да оцелеем зависи от нас и от хората, които избираме да ни управляват. Спасението на давещите се е изцяло в техните ръце. Ще променим ли отношението си към финансовите средства и начините им за придобиване, ще бъде основен въпрос за бъдещето на човечеството, примерно след 21.12.2012 г.
40
1
 
12
 
! Отговори
pariah преди 13 години
Ако качеството на живота се подобрява, се подобрява продължителността на живот и устойчивостта на организма. Ако темпото на развитие се променя това значи, че има генетична мутация. Тоест колкото по-зле живееш толкова по-бързо мутираш за да се приспособиш с условията. Макар че тази мутация, за която говорят тук, е продукт на натъпканата с какво ли не храна. Освен ранен пубертет има и повече алергии, повече непоносимости на организма и т.н., но те не са споменати ;)
39
0
 
6
 
! Отговори
lol преди 13 години
Очевидно ти не си зрелия не е задължително, толкова от рано да правиш секс, независимо дали си развит физически и психически умствено и прочие дали си с цикъл и т. н. Всеки минава, през определени етапи от развитието си едни по- рано, други по- късно, строго инидивидуално.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако кажа - да, ще кажете тоя не е наред.затова ще го кажа така:това е биология, и тя следва определени закони. ядеш редовно, ходиш на лекар, чустваш се добре, животът ти е качествен, умираш стар, развиваш се бързо...дали детето ще прави секс на ранна възраст, ще го определи единствено природата, а не нашия крив морал.
37
2
 
7
 
! Отговори
Cante преди 13 години
Няма какво да ``дрънкате`` светът се променя.Всичко се променя за добро или лошо.Обичаи човека до себе си, търси доброто начало!
36
2
 
7
 
! Отговори
petar преди 13 години
na po 12 13 godini seks trepane
35
0
 
10
 
! Отговори
anonimi преди 13 години
Е ти, като нормален родител били одобрили, това детето ти да прави секс на 10 години?!
34
0
 
6
 
! Отговори
трезво мислещ преди 13 години
..... И СЛЕД ТЕЗИ ОБЛАЦИ ТИ СЕ ВИЖДА бРИДЖИТ бАРДО КАТО СЕ СЪБУДИШ кРОКОДИЛ В ЛЕГЛО.
33
0
 
4
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Е тоя път сте го превели правилно само че статията е наполовина.
32
0
 
8
 
! Отговори
гъзара дето ме бара преди 13 години
всичко е до възпитание
31
6
 
6
 
! Отговори
тт преди 13 години
Къде каква религия намесваш, кой изобщо е казал нещо, свързано с тая думичка?...---няма нужда да я намесвам наистина, защото тя отдавна сама се е намесила в мисленето на хората. имам предвид, че религията застава срещу секса и удоволствието от него, така, че е напълно нормално да видиш отрицателни коментари под една положителна новина. все пак бързото навлизане в пубертета се свързва и с ранното сексуално развитие, а това, тц тц тц ... това е непростимо, греховно. затова,долу ранния пубертет !
30
11
 
10
 
! Отговори
joro преди 13 години
И за това на 12-13 вече са толко разработени,че може да им завиди всяка магистралка
29
6
 
5
 
! Отговори
Рапунцел преди 13 години
На мен гърдите ми растат само, като ми плащат в евро.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде каква религия намесваш, кой изобщо е казал нещо, свързано с тая думичка?Не това, че е свързано със сексуалност е проблемът, а това, че възрастта е прекалено ранна. Сестрата на един приятел е на 10 години, та тя плаче когато родителите й я оставят вкъщи, представяш ли си такова дете да се съвкуплява...?
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами нали затова се бори науката, да се развиват бързо хората, да няма болести и да се удължи живота. сега, когато всичко това е на път да бъде постигнато се дърпате. и вие не знаете май какво искате.
26
2
 
34
 
! Отговори
venco преди 13 години
Напълно обратното ,храним се с химикали ГМО-та и т.н и си мутираме, а еволюционно погледнато когато нещо не е наред възрастта за създаване на поколение пада за да се запази вида.