Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.

А не са готови за сексуалното си развитие, алармират лекари
14 юни 2010 13:40,
94
Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Последното поколение момичета достигат пубертет преди да навършат 10 години, съобщи The Telegraph, цитирайки скорошно проучване. Лекари се опасяват, че това означава, че и сексуалната им активност започва доста по-рано в сравнение с предните поколения.

Според специалисти средната възраст, на която гърдите на момичетата започват да се развиват, е паднала до 9 години и 10 месеца, което е с година по-рано в сравнение със ситуацията при последното проучване през 1991 година.

Засега причината за по-бързото развитие на момичетата не е ясна, но се предполага, че е свързана с нездравословния им начин на живот и присъствието на различни химикали в храните.

Според специалисти толкова малки момичета са изключително неподготвени за сексуалното си развитие, а освен това има опасност хормоналната „атака“ на такава ранна възраст да доведе риск от рак на гърдата в бъдеще.

За бързо настъпващия пубертет и сексуално развитие при децата са обвинявани много вещества, но особено бисфенол А - химическо съединение, което се използва главно в комбинация с други химикали при производството на пластмаси. Друга причина е начинът на хранене, тъй като днешните деца ядат доста повече от децата в предишните поколения и много от тях страдат от затлъстяване.

Статистиката показва, че от 19 век насам възрастта, в която децата достигат пубертет, спада постоянно. Тогава стандартът е бил 15 години за момичета и 17 за момчета.

Международният стандарт за достигане на нормален пубертет при бели момичета е въведен през 60-те години на 20 век и е 12 години. За момчетата пък е 14.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
nane преди 13 години
pa sprete himikalite i antibiotizite v hranite i njama da debelejat a puberteta pri vseki rasli4no niakoi po-rano dr. po-kasno tova sa genite po vsiako vreme ot sa6testvuvaneto na sveta e imalo "deza" maiki i ba6ti
4
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредното американско глупаво изследване, целящо да подтиква момичета и момчета да се плющят от ранна детска възраст!
3
22
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mi az sam 90 nabor mom4e ama kato gledam momi4etata 93i 94 mi te sa bahti qkite ***
2
2
 
44
 
! Отговори
history_44 преди 13 години
Всичко в живота ни вече се развива изключително бързо и за съжаление това важи и за децата. Няма спокойствие, няма почивка - тези непрестнанни темпове не влияят добре на никого!
1
11
 
41
 
! Отговори
Кирчо преди 13 години
И после - защо имало педофили...