Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.

А не са готови за сексуалното си развитие, алармират лекари
14 юни 2010 13:40,
94
Пубертетът удря днешните момичета на 10 г.
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Последното поколение момичета достигат пубертет преди да навършат 10 години, съобщи The Telegraph, цитирайки скорошно проучване. Лекари се опасяват, че това означава, че и сексуалната им активност започва доста по-рано в сравнение с предните поколения.

Според специалисти средната възраст, на която гърдите на момичетата започват да се развиват, е паднала до 9 години и 10 месеца, което е с година по-рано в сравнение със ситуацията при последното проучване през 1991 година.

Засега причината за по-бързото развитие на момичетата не е ясна, но се предполага, че е свързана с нездравословния им начин на живот и присъствието на различни химикали в храните.

Според специалисти толкова малки момичета са изключително неподготвени за сексуалното си развитие, а освен това има опасност хормоналната „атака“ на такава ранна възраст да доведе риск от рак на гърдата в бъдеще.

За бързо настъпващия пубертет и сексуално развитие при децата са обвинявани много вещества, но особено бисфенол А - химическо съединение, което се използва главно в комбинация с други химикали при производството на пластмаси. Друга причина е начинът на хранене, тъй като днешните деца ядат доста повече от децата в предишните поколения и много от тях страдат от затлъстяване.

Статистиката показва, че от 19 век насам възрастта, в която децата достигат пубертет, спада постоянно. Тогава стандартът е бил 15 години за момичета и 17 за момчета.

Международният стандарт за достигане на нормален пубертет при бели момичета е въведен през 60-те години на 20 век и е 12 години. За момчетата пък е 14.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Да, удря ги и направо правят бебета
24
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе вие луди ли сте ?по-добре ли е дъщеря ви да влиза в пубертета на 18, а гърдите да и растат на 20 ??тогава всички ще приличат на големи недоразвити деца.бързото развитие е естествен ефект от подобряванв на качеството на живота последните 200 години. това е напълно нормално.
23
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 13 години
Интересен е факта, че има нарастващ брой сведения, че бисфенол А действа като ксеноестроген - при малките момичета може да ускори пубертета, докато при мъжете намалява нивата на тестостерона и увеличава естрогенните нива и може да доведе до стерилитет. Изводът е, че трябва да внимаваме с пластмасовите бутилки за напитки и опаковки за храна - пластмасите макар и в много малка степен, все пак се разтварят.
22
7
 
38
 
! Отговори
Училищен кръчмар преди 13 години
Който пие облак троен, той за утре е спокоен.
21
4
 
56
 
! Отговори
Хипермаркет преди 13 години
Продлжавайте да се тъпчете в макдоналдс и ще видите кон боб яде ли.
20
2
 
19
 
! Отговори
anonimi преди 13 години
Т и си много умен точно защото 10 годишни влизат в пуберитета затова има педофили пуфффффффф ама че логика. Ку- ку.... и ти ще станеш родител споко няма да ти се рамине тогава ще си говорим да ти видя колко ще биваш еркек....едвали
19
17
 
29
 
! Отговори
Eх....., преди 13 години
Вие, много бързо забравяте как, сте се развивали. Нормално си се развиват на някои мои вързстници им дойде цикала в 4 клас на други в 6 клас на трети 7 клас и гърдите бях големи, защото момчетата ни цомбеха. Много бързо забравяте, какви бяхте много са си нормални децата, но на вас, паметта нещо ви, изневерява.
18
6
 
4
 
! Отговори
RAKETNI VOISKI преди 13 години
du :MORYAKA a ga vikiate {koi ne skacha e cherven } ko ubavo beshe,SHTE GO TARSITE DEDO VI TODOR I PAMETNIK SHTE MU NAPRAVITE>
17
0
 
17
 
! Отговори
lol преди 13 години
"Засега причината за по-бързото развитие на момичетата не е ясна, но се предполага, че е свързана с нездравословния им начин на живот и присъствието на различни химикали в храните."----------Развиват се бързо, но в същото време нездравословно се хранят и водят не здравословен начин на живот! Не що драгите учени и изследователи са в пълно противоречие. Освен, че биват много натоварени в училище, стреса е в изобилие и храните не толкова химически вредни, колкото тестени и по - малко спортуват
16
14
 
28
 
! Отговори
!! преди 13 години
Е и какво да направят децата - да спрат пубертета си ли?! Алармиращите лекари са ***...
15
8
 
14
 
! Отговори
Morjaka преди 13 години
Аз държавата не я обвинявам и никъде не съм написал подобно нещо.Просто не мога да приема 60 човека да се редуват в парламента и да крадат държавата в продължение на 20 години.Много ясно, че тая възраст ше продължава да пада като няма никаква дисциплина.При комунизма поне имаше правила, а не тая слободия - дете първи клас да псува насред улицата, викайки.....
14
4
 
5
 
! Отговори
GMO,G.M.O. преди 13 години
GMOto ne e VEROTO s koeto edno breme polivaha DOMATYATO v s. PLODOVITOVO PLOVDIVSKI vilaet.
13
2
 
20
 
! Отговори
linker преди 13 години
Оф айде стига с тоя прах вече, този израз, както и израза *** народ слаба държава ми писна да ги чета. Всяка новина, която не е свързана с политика трябва да е прах, а всеки нереализирал се *** трябва да обвинява държавата.
12
21
 
10
 
! Отговори
тт преди 13 години
децата се развиват бързо, а вие протестирате. в други неевропейски страни, това отдавна е така, но за хората там, не е проблем. тъпата религия тук дотолкова е навлязла в цивилизованото общество, че нарича дори бързото развитие - вредно, заради свързването му със сексуалността.
11
5
 
47
 
! Отговори
asdf преди 13 години
*** са в пубертет от 3 годишна възраст, нищо необичайно ;)
10
3
 
45
 
! Отговори
BMviper преди 13 години
Nesquick-a е виновен за всичко!
9
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е млякото?
8
21
 
10
 
! Отговори
Morjaka преди 13 години
Кажете как така такива като Костя и Царчока успяха да окрадат България за 20 години и още са живи.Не ни пускайте прах в очите на хората......
7
4
 
44
 
! Отговори
тца преди 13 години
Това не са гърди, това са мазнини. На приятелката ми сестра и е на 14 и има по-големи цици от половината порноактриси, не е нормално това.
6
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Акселерация ( ускорено развитие ) - неотменен елемент в еволюцията на човека.....Нищо учудващо !!!!