Млякото помага за отслабване

С две чаши на ден се отслабвало за две години
17 сеп 2010 13:43,
6
Млякото помага за отслабване
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Редовното пиене на мляко помага за отслабване, съобщи Science daily, позовавайки се на израелско изследване.

Учени от университета Бен Гурион установиха, че хората, които пият две чаши мляко дневно, отслабват повече за две години от тези, които не наблягат на млечните продукти.

Това количество мляко осигурява 580 мг калций дневно. Доброволците, пили по толкова 6 месеца, за две години са отслабнали с 6 кг, а тези с малък прием на калций (около 150 мг) – с 3,5 кг.

Освен калция върху отслабването влияе и нивото на витамин D. Млякото допринася за синтеза на този витамин.

В изследването са участвали над 300 мъже и жени с наднормено тегло на възраст от 40 до 65 години.

Две години те са спазвали различни диети – с ниско съдържание на мазнини, средиземноморска или нисковъглехидратна. Независимо от диетата обаче, най-добри резултати имали почитателите на млякото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: диетамляко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Ензима,който намалява разграждането на мл.захар е лактоза.В пост 3 не е писано в подробности ,защото сайта не е научен и мисля ,че по научните теми само информативно трябва да се пише, не в подробности.
5
2
 
0
 
! Отговори
фил преди 13 години
С напрадване на възрастта намалява активността на ензима, разграждащ млечната захар, затова много хора получават стомашен дискомфорт при консумация на прясно мляко. По - добре да се консумира кисело мляко, защото наистина е полезно - източник на лесноусвоими белтъци, витамини и млечната захар е разградена от млечно-киселите бактерии и не причинява оплаквания от стомаха
4
1
 
3
 
! Отговори
празник преди 13 години
Млякото е необходимо и ценно,когато е истинско Но в днешно време истинско мляко приема само този,който си има домашни животни,или си купува само от стопани на домашни животни Големците си имат резервати за всякакви животни и от там си осигуряват качествени храни Народът е обект на манипулативно хранене
3
2
 
4
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Млякото се приема добре от организма в кърмаческа възраст.С възрастта настъпват промени в храносмилането и то не се разгражда достатъчно в стомаха.Така,че по-добре да не се прекалява с приема му.
2
3
 
3
 
! Отговори
veg преди 13 години
Стига глупости, млякото е полов секрет на бозайник и не е предназначено за хора! Никое животно в природата не бозае от друг биологичен вид.Отслабвайте по някой друг начин, без да изнасилвате крави.
1
1
 
4
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Вярвате ли в това- не се заблуждавайте.