Какво да закусим за добра концентрация?

Храни с високо съдържание на фибри, млечни продукти и плодове...
Обновена: 25 окт 2011 17:21 | 25 окт 2011 16:25,
1
Какво да закусим за добра концентрация?
Снимка: Dreamstime

Колкото по-пълноценно се храним, толкова по-добре функционира и мозъкът ни. Ако в менюто липсват основни хранителни вещества, това може да рефлектира върху способността за концентрация, категорични са учените. От друга страна консумирането на твърде много или малко храна излага на риск способностите за съсредоточаване. Затова е важно да стимулираме мозъка със здравословен, добре балансиран и пълноценен хранителен режим.

За целта не трябва да изпускаме закуската, тъй като тя подобрява краткосрочната памет и концентрация, показват изследвания.  Експерти препоръчват в сутрешното меню да включваме пълнозърнести храни с високо съдържание на фибри, млечни продукти и плодове.  Прекаляването с високо-калоричните закуски обаче може да има обратният ефект и да попречи на концентрацията.

Всеки орган в тялото е зависим от притока на кръв, особено сърцето и мозъка. Консумацията на пълнозърнести храни и плодове, като авокадо, може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания и да помогне за понижаване нивата на „лошия“ холестерол. По този начин редуцираме риска от натрупване на плака и увеличаваме притока на кръв.

Разбира се, за по-бързо и приятно събуждане сутрин не можем да не прибавим към закуската и чаша топло и ароматно кафе. С ободряващия си ефект кофеиновата напитка увеличава бдителността, помага за по-добро съсредоточаване и концентрация. 

Вижте още здравни новини в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: закускаконцентрация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българина обича да закусва кафе и цигара,обяда пропуска,а за вечеря цър-пър.На 30г вече има книжка на НЗОК и пазарува в близката аптека.