Отказваме цигарите – кашлицата спира до 2 седмици

Не е ли мотивиращо?!
Обновена: 8 фев 2012 12:33 | 8 фев 2012 12:33,
8
Отказваме цигарите – кашлицата спира до 2 седмици
източник: Reuters
Кашлицата и други респираторни проблеми изчезват за 2 седмици след преустановяване на пушенето, са установили учени от Тексаския университет.
 
За резултата изследователският екип наблюдава група от 327 студенти на възраст между 18 и 24 години, които са пушили в продължение на минимум една до пет години с изявени проблеми от страна на дихателната система, като кашлица, хриптене и др. Младежите са споделили, че запалват между 5-10 цигари на ден. За целите на научните наблюдения половината от тях са убедени да откажат тютюнопушенето за период от 2 седмици.
 
За този срок медиците наблюдават постепенно подобрение на състоянието на екс-пушачите. Отчита се подобряване на общото физическо състояние, кашлицата, както и на самочувствието.
 
Според ръководителите на изследването Карън Калабро и Алекзандър Прохоров заключенията им могат да послужат на терапевтите по отказване на тютюнопушенето. Две седмици е кратък срок, който би могъл да мотивира младите хора да спрат цигарите в името на по-добър имидж, без кашлица, сред околните.
 
Докладът е публикуван в сп. Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
belodroben RAK преди 12 години
geldai tezi klipceta,ako imash smelost,dragi mi PUSHACO!youtube/watch?v=KpFcKepsPIMyoutube/watch?v=8ONnzIFWu9g&feature=relatedVtorata cast ima snimana bolna ot rak i posle pogrebenieto..priatno gledane,i ne zabriavai da si pushish dokato gledash,nali zivota sie tvoi!
6
0
 
2
 
! Отговори
ex-smoker преди 12 години
всеки интелигентен човек трябва да приеме,че пушенето не се толерира,не защото на хората им е кеф да наказват пушачите,а защото тютюна убива,дори пасивното пушене!В скоро време,ще останат по летища и други места само някакви газови камери за един вид самоубиване с цигари,непушачите искаме да живеем без дим,а на които не му изнася,,да се изнася в Индонезия например,там пушат почти всички,дори и малолетните!
5
0
 
4
 
! Отговори
ex-smoker преди 12 години
Като бивш пушач разбирам 'колегите'.Просто трябва да разберете,че нормалните общества не толерират пушенето,прочетете книгата на Альн Кар,там доста подробно е описано как пушачите приемат забраните едва ли не като отнемане на някакво свещено тяхно право,но истината е че ще разберете колко са правилни тези мерки едва когато ги откажете.Помислете за здравето си,излишните пари,гадната миризма,просто е време да останат пушачи само ниските прослойки на обществото
4
3
 
5
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Кашлям - значи съществувам!/Затова пуша. Яко./
3
0
 
5
 
! Отговори
бургазлия преди 12 години
При мен спря след 6-7месеца ама аз бях пушил 15 години....
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само отначало е зле първите две седмици успееш ли след това е по лесно не казвам че сега не ми се пали даже в сънищата ми се случвало да пуша и да си викам мамкаму защо го правя и я хвурлям така че човек трябва да има воля имаш ли воляя всичко се постига !!!!
1
2
 
7
 
! Отговори
коко преди 12 години
то ако беше толкова лесно...