Марихуаната води до по-ниска мотивация в офиса

Който не е доволен от работата си, по-склонен да посяга към дрогата
Обновена: 27 фев 2012 17:26 | 27 фев 2012 17:25,
82
Марихуаната води до по-ниска мотивация в офиса
Снимка: Reuters
Пушенето на марихуана е свързано с по-ниска мотивация на работното място, сочат резултатите от проучване. 
 
Учените все още не могат да определят дали причината се дължи на ефекта от употребата на канабис, социалната среда или поради определени личностни качества на участниците. 
 
Според Кристер Хиген от Изследователския институт NOVA в Осло хората, които по някакъв начин не са удовлетворени от работата си и не са мотивирани да я изпълняват, са по-склонни да посягат към наркотици. 
 
От друга страна съществува теория, че редовно пушещите канабис са по-мързеливи и не искат да работят, пояснява Кристер Хиген.
 
Известно е, че употребата на трева се отразява на академичните постижения, което впоследствие може да ограничи и възможностите за трудова заетост, казва Кимбърли Хенри от Държавния университет в Колорадо.
 
Учените анализират данни от 25-годишно проучване сред близо 1500 норвежци. Участниците попълват регулярно въпросници за употребата на марихуана, започвайки от възрастта в края на пубертета и началото на 20-те си години, до 40 години. Учените оценяват и психическото състояние, мотивацията, удовлетворението от работната среда, финансовия статус и употребата на алкохол при участниците. 
 
Хората, които са пушили трева през изминалата година, като цяло са по-малко отдадени на служебните си задължения, отколкото въздържателите, установява проучването.
 
Колкото по-продължителна е употребата на канабис, толкова степента на ангажираност към работата намалява в по-зряла възраст.  
 
Резултатите показват и че хората, които се отказват от пушенето на канабис, с времето увеличат значително усилията си в работата.

Още полезни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До сега се чудих,как може да има толкова много *** коментари в този сайт,вече всичко е ясно,95% тук са смотани наркомани:)))
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха верно е не пушете пийте гнусните ракии на Минко Стайков Савой клуб синхронинвест и подобни ако имате пари земете си кокаин ако не амфетамините са евтини и много стимулиращи да знаете там зависимост няма и най интересното кои са тия доктори никой не им споменава имената ако няма друго земете си *** ще бъдете мотивирани няма да спие от понределник до петък и ще сте най работрните защото сте внесли паричките в дилърите на мвр дето ги произвеждат в дупница и в сливен по гаражите ***
47
16
 
1
 
! Отговори
do komentator преди 12 години
Като гледам яко си напушен докато пишеш коментари.От тревата се затъпява това е факт, хората стават по малко адекватни и олигофренясват.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жива да не бях ! Тази новина ме разтресе из дъно!
45
1
 
12
 
! Отговори
komentor преди 12 години
при чадела съществува следната зависимост: умните стават още по умни, тъпите още по ***. хората, които чадат, са меко казано няколко пъти по умни от събратията им. тревата е забранена не защото е опасна не защотото разсейва, а защото отваря съзнанието. защото хората които пушат не са в матрицата. те са свободни да избират какво да правят. те са живи. (smoke) за добро утро :) П.С. от леганите алкохол и цигари всеки е видял какво се случва няма нужда дори и да се коментира...
44
0
 
14
 
! Отговори
елементи преди 12 години
Пушенето на марихуана е свързано с по-ниска мотивация на работното място, сочат резултатите от проучване.ама иначе учените не могат да определят дали е от употребата или от средата.. Днес.бг защо не създадете рубрика "***" и там да побликувате такива недоразумения
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълни глупости, когато съм напуше най-много се потапям в творческия процес в офиса. По принцип си бачкам,но постоянно се разсейвам, гледам разни работи насам натам, а когато съм напушен е само работата ми и нищо друго, правя много по-добри дизайни, правя ги много по бързо, по лесно и много по оригинални. За творческа работа ганджата е супер, проблема е по скоро, че хората които пушат не се зариябват толкова много да киснат на поточните линии като роботи, а това наранява ИНДУСТРИЯТА...
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toz matrial e spisvan ot komunoidni 6ebeci
41
0
 
0
 
! Отговори
алоо преди 12 години
кааатран!мноу катран Ла!YEPS! :) LoL!
40
0
 
11
 
! Отговори
Газибарев преди 12 години
Е по безсмислена статия не бех чел...
39
2
 
18
 
! Отговори
DA JIVEE MERI преди 12 години
6TE PU6A MARIHUANA DOKATO SAM JIV TOVA MOGA DA VI KAJA MARIHUANATA LI4NO NA MEN MI POMAGA DO TOLKOVA 4E DO SEGA NE SAM SE SAMOUBIL BLAGODARENIE NA NEQ 4E KATO GLEDAM V KVA KO4INA JIVEEME I V KAKVA SIVOTA S TEZI GNUSNI PANELKI MI IDE DA SI SLOJA VAJETO TA TOVA ISKAM DA KAJA BLAGODAREN SAM NA TOVA RASTENIE SAZDADENO OT GOSPOD KOITO NE GO KEFI DA NE PAFKA NO AZ BEZ MOQTA MERI NE MOGA:)))))I TQ BEZ MEN SA6TO:)))))))))))))))))))))))
38
1
 
33
 
! Отговори
ew преди 12 години
А пиенето на алкохол води до неспособност да стигнете до работното място. Кой вариант е по-добър?
37
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
давам пример ..... При нас има един IT специалист който пуши на работа ( аз го разбрах слу4айно , в тоалетната естествено :)) ) , в последствие разбрах 4е вси4ки знаят 4е той пуши (под4ертавам АЗ СЪЩО ПУША ,на работа никога ) . Представете си колко добре си върши работата 4е никой да не му прави дори забележка дори шефовете му ..... Естествено това е отделен пример , това мом4е е един малък гений .
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6he komes back gat mi hai
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
shees back get me hai
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мързеливи друг път като се напуша и не могат да ме спрат ставам свръх активен и концентриран а иначе е вярно,че ако бачкаш някаква скапана работа която в дъното на душата си мразиш спира да ти пука въобще за скапаната ти работа,но ако работиш за себе си и се изисква постоянно да си концентриран и идеен тревата е препоръчителна в умерени количества 3-4 коза месечно макс другото е вече изтъпня
33
1
 
29
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Марихуаната води до по-ниска мотивация в офиса - за сметка на това настроението е на 6!
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правили изследвания, а немогат да разберат дали ефекта е от употребата на канабис и друго. За какво са ги правили тези изследвания въобще. А да сетих се. За да получат парички за изследването. Крайно време е да се легализират наркотиците. Контрабанда пак ще има, но поне ще има и печалби за държавите във вид на данъци. И контрол ще има. А мафията няма да има от какво да печели. Или поне печалбите ще спаднат драстично. Легализация на всички вещества. Аз съм за това.
31
2
 
18
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Че и тези, които пушат цигари работят по-малко, защото редовно прекъсват работата си за да запалят цигарка, но за тях нищо не се споменава.
30
3
 
19
 
! Отговори
Хунвейбин преди 12 години
Ако жена ти е ангел,ако шефът ти е прекрасен и разбран човек,ако заплатата не само стига, а и остава,ако на Коледа се чудиш какво да си пожелаеш, защото имаш всичко ...кажи "Не!" на дрогата.