8 причини да чувстваме постоянна умора

Опасно заболяване или обикновено недоспиване?
4 фев 2013 12:49, Мария Дуковска
2
8 причини да чувстваме постоянна умора
Снимка: Sxc.hu

Умора и сънливост изпитват всички, дори енергичните, оптимистите и работохолиците. Липсата на жизненост е налице при учениците, студентите, младите хора и при по-възрастните – никой не е пощаден. Когато състоянието се проточи повече от няколко дни, вече става дума за хронична умора. Ето кои са най-честите причини за нея:

Липса на радост

Животът не е само труд и грижи. Намерете време и възможности да си доставяте радост, търсете удоволствията – кратки, дълги, платени, безплатни – всякакви. Веселите емоции дават усещането за пълноценност и бодрост.

Обезводняване

От много работа забравяте да пиете вода. Или обратното – спите цял ден, мързелувате или сте навън по цял ден и не се сещате за живителната течност. Независимо от типа на физическата активност трябва редовно да пиете H2O – през целия ден на равни интервали. Светлият цвят на урината ви ще ви покаже, че пиете достатъчно.

Обездвижване

Движението храни мускулите и клетките с кислород, което осигурява виталност на цялото тяло. Както се храним и къпем всеки ден, така трябва да спортуваме – гимнастика плюс разходка.

Много кафе

В малки дози кофеинът подобрява вниманието. Голяма доза от него действа обратното – повишава пулса, артериалното налягане и предизвиква чувство на умора. Независимо от възрастта и килограмите на човек, счита се, че 2 чаши кафе на ден е здравословната доза.

Заболяване на щитовидната жлеза

Проверете си щитовидната жлеза, тъй като тя контролира обмяната на веществата в организма и когато не работи в норма, може да предизвиква чувство на отпадналост и умора.

Останалите причини прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ставри преди 11 години
Липсата на витамини и светлина са най-често причини за умора и депресия.
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна глупост и престъпление е да се провежда РЕФРРЕНДУМ организиран от СДС-една партия довела България до катастрофа.Референдум против здравето на българските граждани,както пушачи,така и непушачи.Антидържавен и антибългарски референдум.Прокуратурата трябва незабавно да се самосезира,както и конституцонният съд да се събуди от дълбока дрямка.