Как да излекуваме болно гърло?

Един от първите признаци на простуда
Обновена: 24 ное 2013 12:57 | 23 ное 2013 16:34, Румяна Тасева
6
Как да излекуваме болно гърло?
Източник: Reuters

 Дразнещото гърло е един от първите признаци на простудно заболяване. Още преди да са настъпили изменения в гласа или болка от възпалението му, могат да се вземат някои мерки, които да подобрят състоянието и подпомогнат бързото оздравяване.

 
За да предотвратите влошаването на заболяването, вземете някое от свободно отпусканите в аптеките нестероидни противовъзпалителни средства, които облекчават отока на лигавицата, освен че успокояват болката.
 
Не забравяйте обаче няколко пъти дневно да правите гаргара с топла вода и сол. Има данни, че този „бабин лек“, действително действа при терапия на възпаленото гърло, като намалява отделянето на мукус от лигавицата и подпомага отделянето на дразнители и бактерии.
 
Ясно е, че таблетките за смучене, които се предлагат за облекчаване на болното гърлото не лекуват. Те обаче имат друга полезна функция – стимулират образуването на слюнка, което поддържа лигавицата му влажна.  По-ефективни са твърдите дражета с охлаждащ ефект, евкалипт и ментол.
 
Ако не ви допада премятането на таблетката в устата, можете да си вземете спрей за гърло с подобен охлаждащ ефект. Тези средства обикновено съдържат фенол, който действа като антисептик.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кашлицагърло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Значи слушайте, само сладолед и ледена вода и край.
2
0
 
2
 
! Отговори
ятре преди 10 години
до Go - И той се казва виларови капки
1
2
 
4
 
! Отговори
Go преди 10 години
Аз знам един начин, но помага само на жени :)