Как да преборим грипа и простудата с храна?

И какво да консумираме
Обновена: 26 ное 2013 15:33 | 26 ное 2013 15:33, Румяна Тасева
3
Как да преборим грипа и простудата с храна?
Източник: Reuters

Казват, че каквото ядеш, на това приличаш. Тази сентенция остава вярна и по отношение на боледуванията ни. Ако се храним здравословно, осигуряваме на организма си важни витамини, минерали и антиоксиданти, с помощта на които той изгражда защитните си сили срещу простуда и грип. Всяка една хранителна група може да осигури подобни продукти, така че тук няма да се ограничим единствено с добре познатия съвет – консумирайте повече плодове и зеленчуци.

Защо рибата е полезна и срещу грип?

Полезни в случая са мазните видове риба, тъй като те са богати на омега-3. Тези мастни киселини са известни със свойството си да потискат възпалителните процеси. В организма постоянно текат такива, с които той се справя. Дори и в случаи на хронично заболяване наличието на омега-3 може само да улесни организма в дейността му да поддържа обичайните си функции и да се справя срещу микроогранизмите.

Изследване от 2011 г., публикувано в Brain, Behavior and Immunity доказва, че само с 3 месеца прием на омега-3 нивата на възпалителните агенти и симптомите на тревожност се понижават - а тревожността също „убива“ имунитета.

Отново цинк, но в естествената му форма

Цинкът е популярен с ефекта си да бори простудните заболявания и грипа. Канадско изследване от миналата година доказва, че приемът му намалява продължителността на боледуването. Най-подходящият източник на цинк си остава храната. На него са особено богати стридите. Препоръчва се обаче да се консумират след термична обработка.

 

Целия материал може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
До Иво преди 10 години
Офффффф...
2
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Периодична СИСТЕМА, моля. не просто 'таблица'
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-важния елемент от менделеевата таблица, влизащ като кофактор на ензима глутатион пероксидаза, учасващ в реакции и метаболитни каскади на имунната система сте забравили...СЕЛЕН