Да се ваксинираме ли против грип?

И доколко това има ефект
29 окт 2014 18:33,
2
Да се ваксинираме ли против грип?
Снимка: Reuters

Когато говорим за здраве, вероятно най-големият спор се заражда в темата „за“ или „против“ ваксините изобщо. В ден днешен те са колкото препоръчвани от лекарите, толкова и анатемосвани от страна на обществото.

 
Съществуват различни теории, че тези вещества биха могли да предизвикат появата на множество болести, а дори и до летален край.
 
В този страх обаче възниква по-обезпокояващия парадокс – малки деца да умират от болести, за които ваксини са разработени преди десетилетия, защото родителите им са решили, че ключът към издръжливостта на организма е преболедуването.
 
Ето така отказът от ваксините ни връща поне век назад и създава опасност от фатално разпространение на смъртоносните вируси.
 
Противогрипните ваксини са също препарат с оспорвани вреди и ползи за здравето ни.
 
С постепенното застудяване и в очакването на първата за сезона грипна вълна обаче, всеки трябва да бъде максимално информиран за подходящото за него лечение, защото и усложненията след грипа са нещо, което в никакъв случай не бива да се подценява.
 
Да се ваксинираме ли?
 
Грипните вируси са силно заразни и водят до сериозно респираторно заболяване. Докато при останалите респираторни инфекции симптомите се понасят от по-голяма част от засегнатите и се запазва работоспособността им, грипът разстройва организма до степен, в която се налага домашно лечение. Грипното заболяване е с потенциал бързо да се усложни.
 
Създава условия за вторични бактериални инфекции, които са не по-малко опасни. Комбинираната вирусна и бактериална инфекция нарушава сериозно функциите на белите дробове и организма, което може да е фатално при възрастните над 65 години и за децата. Именно по тези причини се налага предприемане на профилактични мерки срещу грипно заболяване, особено сред рисковите групи чрез ваксиниране.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: грипваксиниползивреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Синедрионът препоръчва да се ваксинирате. Ако се правите на разсеяни ще си навлечете ваксина на прах пускана обилно от турски самолети. Целта е да ви няма!