Разходките помагат за предпазване от рака на гърдата

Движението е най-добрият ни приятел
2 ное 2014 13:37,
3
Разходките помагат за предпазване от рака на гърдата
Снимка: Reuters

Всеизвестен факт е, че заседналият начин на живот е враг на нашето здраве и в основата на множество коварни заболявания. 

Движението е жизнено важно за всички нас. А в напреднала възраст то е повече от задъжително. Така например ново проучване сочи, че разходка в рамките на поне 30 минути всеки ден значително намалява риска от рак на гърдата при жените над 50 години.
 
Учени от Щатите подложили на експеримент 60 000 дами, преминали през менопауза, които трябвало активно да се движат всеки ден по 4 часа в рамките на седмица.
 
След този период специалистите установили, че при тези дами рискът от развитие на онкологичното заболяване е намалял с 10 на сто.
 
Дори кратките разходки са много благоприятна профилактика. Учените се надяват, че направените привлекат вниманието на жените и ще ги стимулират да се занимават редовно с физически упражнения.
 
Жените, които правят още по-енергични упражнения увеличават защитата почти двойно, намалявайки риска от рак на гърдата с една четвърт.
 
"Нашето изследване дава нови доказателства, че начинът на живот играе определена роля в развитието на рака на гърдата и дори неголеми промени в него могат да влияят. Най-доброто оръжие срещу рака на гърдата е възможността да се спре болестта.
 
Това е първостепенна задача", споделят ръководителите на проучването.
 
Друго скорошно проучване от тази години показва, че ракът на матката също може да бъде избегнат с поддържане на ниско тегло и добра физическа активност.
 
А според предишни изследвания липсата на физическа активност довежда до толкова смъртни случаи, колкото пушенето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Но разходката да е по двойки,трябва да се масажира гърдата по време на разходката.