Над 50% от мъжете се влюбвали от пръв поглед

Това твърдят холандски учени
5 ное 2014 21:45,
3
Над 50% от мъжете се влюбвали от пръв поглед
Снимка: Reuters

Любовта от пръв поглед наистина съществува и за наше щастие на такава се радват не само персонажи от латиноамериканските сериали.

 Нещо повече – тя се случва при по-голямата част от мъжете и на практика е по-характерно явление точно за силния пол.
 
Според ново изследване на холандски учени от Амстердам господата могат да паднат в мрежите на любовта буквално за части от секундата. И въпреки че забравят годишнините, може би са много по-романтични от жените.
 
Данните от проучването сочат, че над 50% от мъжете се влюбват от пръв поглед, докато при дамите това се случва едва в около 20 на сто от случаите.
 
Анализът бил проведен от професор Пепър Шварц, социолог от университета във Вашингтон, и проф. Джеймс Шварц, директор на Центъра за обществени изследвания в университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния.
 
За целта на изследването били анкетирани 10 хил. души по целия свят, които разкрили някои подробности за личния си живот.
 
Мозъците им били сканирани и от резултатите станало ясно, че на мъжете не им трябва много, много да мислят, за да решат с кого искат да имат сериозна връзка.
 
Това явление си има обяснение и то е свързано с генетичното развитие на човечеството.
 
Мъжете са „програмирани” да вземат решения за партньорката, която ще е подходяща за тях, в съвсем кратки срокове, докато жените от друга страна се нуждаят от доста повече време и първо трябва да бъдат ухажвани, обясняват още експертите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мъжеученимозъклюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потвърждавам- любовта от пръв поглед съществува, трябваше и само смлян чесън, малко магданоз и ... колко ракия изпи тая салата, не е за вярване!