Заседяването влияе пагубно на черния дроб

Има риск от развитие на неалкохолна чернодробна стеатоза
29 сеп 2015 22:34,
5
Заседяването влияе пагубно на черния дроб
Снимка: Reuters, архив

Продължителните часове, прекарани в седене, могат да доведат до развитие на неалкохолна стеатоза на черния дроб, според данни на ново проучване. Изследователите обясняват, че извършването на умерени до по-енергични физически упражнения е малко вероятно да противодейства на този ефект.

Много проучвания вече са установили връзката между заседналия начин на живот и развитието на здравословни проблеми като затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, както и сърдечносъдови заболявания, рак и дори повишен риск от летален изход.
 
От данните на Национално американско проучване, изследващо здравето и храненето на населението, се установява, че възрастните хора прекарват в седене близо 55% от деня си.
 
В новото проучване изследователите обръщат внимание на връзката между заседяването и развитието на неалкохолна чернодробна стеатоза сред повече от 140 000 корейски мъже и жени, които са на средна възраст.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всичко .
3
1
 
1
 
! Отговори
Smazvam преди 8 години
За това правим ракиени смазки !
2
1
 
8
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Аз обаче точно алкохолен чернодробен (неустановен) хепатит получих, отказах пиенето по трудния начин. Всяко зло за добро, като си помисля как съм се наливал преди, понякога на сила...това омайване на главата, без спомени понякога, сутрешен махмурлук... голяма отрова е алко-то, особено в големи количества.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пием "JOHNNIE WALKER" и баш ме брига за тъпите ви статии!Под напрежение ли сте мамини журналистчета?!Кофти вятър май ще задуха!)))