Орехите помагат в борбата със затлъстяването

Ядките понижават и холестерола
13 апр 2016 11:37,
4
Орехите помагат в борбата със затлъстяването
Източник: Reuters, архив

Ежедневната консумация на орехи може да балансира нивата на холестерола в кръвта, а също така и да поддържа здравето на червата. Оказва се, че редовният прием на тези ядки, особено сред възрастните, подобрява нивата на полезните мазнини в организма, заедно с други хранителни вещества. В допълнение, ядките могат да помогнат и в борбата със затлъстяването. 

Някои изследователи твърдят, че орехите могат да се отразят негативно на теглото. Причината за тези опасения се крие във високата енергийна стойност на ядките. Според данни на скорошни проучвания обаче ежедневната консумация на орехи в продължение на година не води до нежелани ефекти сред по-възрастните хора. 

Проучването е дело на изследователски екип от Hospital Clinic в Барселона, Испания. 

По време на последното проучване в областта участие взимат общо 707 възрастни участници, които са в добро здравословно състояние. Към хранителния режим на една част от тях се добавя дневна доза орехи – около 15% от приема на калории. Останалите консумират обичаен хранителен режи, в който няма добавени орехи.

Повече за ползите от консумацията на орехи четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най много в борбата със затлъстяването помага качествената храна и знанието кога и какво да се яде. Не е до количества , а до избор. Яжте повече жива храна(плодове, зеленчуци, салати, семена и суровки ядки). Броенето на калории е глупост и няма нищо общо със здраве.
2
0
 
3
 
! Отговори
Г. преди 8 години
Най-много в борбата с затлъстяването помага спортът.
1
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
И как да си ги купя орехите, като толкова скъпи? *** !!!