Бракуваме 2,5 млн. дози ненужни ваксини, натискат ни за 7 млн. нови

Парите за тях ще стигнат да построим детската болница
20 мар 2023 12:51, Стела Стоянова
92
Бракуваме 2,5 млн. дози ненужни ваксини, натискат ни за 7 млн. нови
Снимка БГНЕС

Предстои да бракуваме нови 2,5 млн. ваксини, а искат от нас да закупим нови 7 млн. дози, обяви здравният министър Асен Меджидиев пред Би Ти Ви.

„България не е участвала в определянето на броя на COVID ваксините, които трябва да ни бъдат доставени. В този процес са участвали само пет държави, членки на ЕС. Те са определяли количествата на доставени ваксини за всяка една страна, като основния критерии за това е населението. Така за България е планирано прекалено голямо количество“, коментира д-р Меджидиев.

„Реално ние ще трябва да платим и след това да ги унищожим. С тези пари можеше да се построи детската болница.Точно затова поставих темата в Брюксел по време на срещата на здравните министри в общността“, допълни д-р Меджидиев. Според него България е направила опит да дари тези ваксини, но никои не ги е пожелал. Страната ни няма право да ги препродава, затова служебният здравен министър е предложил в Брюксел, да се прекрати договора с фармацевтична компания „Пфайзер“ и да се препоръчват конкретни количества, според нуждите на всяка една конкретна държава, членуваща в ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Pekeтът нa EK зaмязa нa ocмaнckия gaнъk "диш xakъ"...
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога няма да има управляващи, които да харчат нашите пари правилно! Няма такива, не е имало и няма да има!!! Всички са безхаберно незаинтересувани от последиците на решенията, които взимат от името на нашите пари!!! Едно решение, некомпетентни, неразбрано, струва милярди! Затова сме все бедни, защото изтичат парите от зле обмислени решения!! И тук не споменавам кражбите и корупцията! Там е ясно всичко!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и скарлатина епидемия пламна в София и не може да се разбере кое е кови.
33
0
 
9
 
! Отговори
Да сложат на Роми преди 1 година
Има начин да ги уползетворят.
32
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докати има зараза трябва. В противен случай ще скочат умрелите.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хи-хи. Не особено сполучливо сравнение ваксини-детска болница. Онези много добре знаят, че като се наваксинираме със 7млн дози, детска болница няма да ни трябва въобще. Малко черен хумор, ама така пише тук-таме поне от 2 години.
30
2
 
37
 
! Отговори
Казах, повтарям преди 1 година
Ковид зомбитата трябва да се дупчат ежедневно до изчерпване на количествата. Пари са давани.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за болницата със сигурност нямаше да стигнат ..не си правете сметката без наште хора, като си делнат дивидента и болницата ше остане на 50% и чакаща дарители.
28
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Урсула съпруга е в управителния съвет на Пфайзер. Така че има крушата опашка. Нищо не е случайно. ЕС е сключил договор на стойност 74 млрд евро за доставка на ваксини. Ще купуваме и ще пеем. А госпожата я разследват за конфликт на интереси. Познайте какъв ще е резултата!
27
1
 
16
 
! Отговори
Ц до 23 преди 1 година
Корумпирани са както българските, така и Европейските чиновници особено от Здравната комисия на ЕС. Кухи ***, с частични знания, казвам го отговорно, защото лекувах и излекувах доста хора от ковид И без ваксини, при това - възрастни над 60 годишни. Още са живи и здрави. Имунитетът от Точна ваксина е 3 месеца.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
начи излиза че трябва да сме горди че сме се пре е али, кофти тръпка
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто сме независими от Русия се подчиняваме само на САЩ и ЕС. Затова трябва да им помагаме и да купуваме всичко, което ни заповядат! Питам се, къде отиват всички отпускани пари за здраве, които на фона на прогресивно намаляващото население на страната ( вече с над 100 хил на година) се увеличават с милиард и повече за година? При положение, че има цели общини, обслужвани от 2 - 3 джипита, без болници, без спешна помощ...
24
2
 
14
 
! Отговори
81 преди 1 година
Да бяха мислили като ги рекламираха всички знайни и незнайни доктори, доценти и професори както и министрите, които са подписвали договорите.
23
1
 
3
 
! Отговори
999 до 23 преди 1 година
И защо????????????????????
22
1
 
7
 
! Отговори
Хах преди 1 година
И как точно ни "натискат"?
21
1
 
11
 
! Отговори
После ми преди 1 година
разправяй, че Урселата е е корумпе номер едно в Европа.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цирк, ама Накой Печели от тоци цирк и още 5 години занапред, а друг /Ние, губим милиарди.
19
0
 
19
 
! Отговори
НостраБългарин преди 1 година
Кой каквото и да ви говори от телевизора, винаги става въпрос за пари. Много пари. Всичко което се говори по съндъка е с цел разсейване на масата от истинските проблеми. Една голяма лъжа и пренасочване на вниманието, като се сменят често точките на тежест, така основната тежест - заличаването на България се изгубва при барабаненето с 300 новини в секунда.
18
2
 
22
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
САМО НАПЪЛНО МЕДИЦИНСКИ КУХ ЧИНОВНИК В ЕС МОЖЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА МНОГОКРАТНО С ВАКСИНА ПРОТИВ БЪРЗО МУТИРАЩ РНК ВИРУС!!! ТОВА ПРИЧИНЯВА ПЪЛЕН СРИВ НА ИМУННАТА СИСТЕМА ДОРИ И ОТ ЛЕКО МУТИРАЛ ПОДВИД. СПРАВКА - 8 ПЪТИ ВАКСИНИРАНИЯ ЖИРИНОВСКИ..... !!!
17
2
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ПОРЪЧИТЕЛЯ ОТ БАНКЯ И ДИКТАТОР УРСУСЪЛА !!!