БЕХ подписва договора с консултанта за АЕЦ "Белене"

HSBC ще трябва да изготви доклада си за около два месеца
Обновена: 11 апр 2011 14:39 | 11 апр 2011 11:35,
72
БЕХ подписва договора с консултанта за АЕЦ "Белене"
Снимка: Булфото

Официалният договор за консултантски услуги относно проекта АЕЦ Белене, вкл. определяне на крайната му цена, ще бъде подписан днес с британската банка HSBC, потвърдиха за Investor.bg от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

От българска страна документът ще бъде подписан от ръководството на Български енергиен холдинг (БЕХ), уточниха от министерството.

Премиерът Бойко Борисов съобщи миналата седмица, че се очаква в близките дни въпросният договор да бъде подписан, като подписването се е забавило.

Всъщност, британската банка беше избрана за консултант още през ноември миналата година и не е ясно защо бяха необходими четири месеца, за да се стигне до подписване на официалния документ и съответно стартиране работата на консултантите.

В момента експертите от HSBC, които ще извършват разчетите и ще подготвят доклада относно АЕЦ Белене, се намират в Лондон, но се очаква по време на периода на проучването да пребивават и в София.

Предвижданията са докладът по проекта да бъде готов за около два месеца, като се има предвид подписаното миналата седмица Допълнение 12 по основния договор за АЕЦ Белене, предвиждащо окончателният договор да е съгласуван за този период.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
kostoviva преди 13 години
ДО 63!Ало, 63-ти! Що не отидеш в Турция и да ти защитават там интересите и ***, за който пишеш че си даваме ние на руснаците в България. Ама обвини и тяхното правителство, че дават собственост на Русия за 30 години върхуатомните централи, които ще им построят и тогава едни такива интереси ще ти зашият отзад, че ще има да търсиш Родината-България и сънародниците-българи, които неизвестно защо хулиш .
65
0
 
2
 
! Отговори
Омерзен до дъно! преди 13 години
Не знам кой какво изчислил, кой консултирал, кой подписал, кой какво казал, но ЗНАМ, че всички други държави ще се оправят и интересите на населението им ще бъдат защитени, а нас, за кой ли път, отново ще ни излъжат, ще ни използват, ще ни доизцедят, че на всичко отгоре и ще се подиграват жестоко! Омръзна ми! Да бях по-млад, веднага бих напуснал тази прекрасна, любима и толкова нещаства земя!
64
0
 
3
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Гербаджии наистина се оказаха ***!Ще дозаробят всички българи и децата и внуците им да плащат за ток, който не ни трябва ... ако останем живи, де - защото като тръсне малко земята край Белене и като гръмне централата, няма да останат живи Българи да я доплащат !!!ЕГА ТИ БЪДЕЩЕТО !!!
63
1
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 13 години
Турция ще си защити интересите за разлика от червената пасмина, към която ти принадлежиш! Вие не само си дваате ***, но и дообирате от изтормозеният българин, защото винаги сте си били шумкари и ******ли и за вас България не е родина!!!
62
0
 
4
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 13 години
Строителството на АЕЦ "Белене" ще изсмуче парите на българите за инфраструктурни проекти в ХХ век: Магистрали, ПХречиствателни станции, Водоснабдяване и Канализация.Така ще си останем Ориенталски клозет, в който има само ток, но ако никой не е откраднал крушките!
61
0
 
4
 
! Отговори
silance преди 13 години
И кои "независими" и "експерти" ще каканижат /неслучайно избрана дума/ т. нар. доклад от наша страна?
60
4
 
3
 
! Отговори
kostoviva преди 13 години
Ало, до всички специалисти - многознайковци и русофоби :Като построят в Турция три атомни-кой ще ги построи, бе? Нали паклошите руснаци и Атомстройекспорт ще ги строят и ще ги експлоатираттридесет години като руски. На Турция тока ще бъде с преференциалницени, а на нас на каква цена ще ни го продават и как ще сме с рускатазависимост при това положение след десетина години, а ? Е няма страшно -по идеята на "зелените" ще фотосинтезираме нали ?!
59
0
 
6
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
ОБЕЩАНИЕНие, фирмите износителки на ток , от Позитано и герб, под мъдрото ръководство на Р.Овч. и другаря златев ,ОБЕЩАВАМЕ,Вие , българските граждани ИЗОБЩО да НЕ разбете, КОЛКО струва АЕЦ-а, на какви цени изнасяме, КОЛКО поколения българи ще го СТРОИТЕ и плащате ,има ли опастност и радиация , на загуба за България ли ще изнасяме, КОЛКО златни рубли сме "усвоили" , колко е нашето лапане и колко за съветските другари .......затова гласувайте за НАС -бсп или герб - няма значение и ..рупайте марули и пресен чесън, както и по времето на 'строежа" на ..комунизЪма ...Традиции трябва да има и НИЕ ще ги спазим ...)))))
58
0
 
6
 
! Отговори
гомес преди 13 години
Борисов, Трайков и Дянков изпълниха заветната мечта на Гоцето и БСП!!!! РАЗБРАХТЕ ЛИ КУХ ***? Партията майка и нейните вождове, мечтаеха за пълна енерийна зависимост на България - е ще я получат, а ВИЕ ЩЕ ПАПАТЕ ДРЪВЦЕТО!
57
1
 
7
 
! Отговори
Обезпокоен преди 13 години
Тез *** наистина ли смятат са реализират глупостта Белене ??!?!
56
0
 
7
 
! Отговори
ДО 47 ОТ НЕРВЕН преди 13 години
Ние ЩЕ строим и Турция! Номера е, че ще сме напълно зависими енергийно от Русия - тя ще определя цената, тя ще взима парите! Това, което България ще трябва да плати, няма да го извадят от дръжавата а ще платиш ТИ И МНОГО ДРУГИ ХОРИЦА! Много прости хора има в тая държава! Май сте пропуснали часовете по география за сеизмичните области в България, което също говори за неграмотност!
55
0
 
2
 
! Отговори
ES преди 13 години
Нормално,ES ne iskat турски депутати и са шамаросали боко.Във цяла европа народа се надигна срещу мюсюлманите и нас не може да ни подмине
54
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Белене тръгва,плачете БСП = ДПС =туркиш.
53
0
 
1
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Прогнозна себестойност на ЕлЕнергията от АЕЦ-Белене:150лв./МВч=0,150лв./kWh!!!Сравни с по-долу(за който е в състояние да направи сравнение!!!)!
52
1
 
6
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
РУСКИТЕ ЗЛАТНИ рубли са , преносими ..)Пътуват и до Лондон, и из целия свят , та до ЕДНИ ГЕРБАДЖИИ няма да стигнат )))ТЕ, рублите , ще решат , при ТЕЗИ български управляващи, дали да има белене-стара руска бомба)
51
6
 
1
 
! Отговори
Безпристрастен преди 13 години
До 39От къде се "пръкна"бе неграмотен русофоб? Не ми е ясно кой ти плаща да "редиш бисери " по теми ,от които нищо не разбираш,но ти казвам ,че си пълен ***.Скрии се за известно време и участвай в дискусии ,от които нещо разбираш.
50
1
 
1
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
В помощ на КОНСУЛТАНТА:Данни от: НАЦИОНАЛНА ДЪЛГОСРОЧНА ПРОГРАМА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ 2005-2015 г. Прогнозна себестойност на електроенергията към 2015г.:Малки ВЕЦ-0,030лв/кWh;Биомаса(средно)-0,050лв/кWh;(Биогаз-0,024лв/кWh; Биоотпадъци-0,060лв/кWh); Геотермална енергия-0,030лв/кWh; Ветрова -0,043лв/кWh; Слънчева -0,120лв/кWh.
49
3
 
6
 
! Отговори
до: ВЕЧЕ НЕРВЕН преди 13 години
Каква разломна област, бе? Кой (освен Японците) строи в земетръсни зони???
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марш на работа, ***!
47
4
 
7
 
! Отговори
ВЕЧЕ НЕРВЕН преди 13 години
Да Ви е честито драги ДАНЪКОПЛАТЦИ! Дайте да съберем по левче, от всеки, ме да помогнем, за построяването на руска атомна бомба, на разломна облат! Дайте да дадем!МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ - БОЙКО БОРИСОВ, ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ!

Спонсорирани публикации