35% харесват Плевнелиев, а ГЕРБ с 5% отгоре

Всеки десети избирател: Няма да гласувам!
Обновена: 17 окт 2011 19:39 | 17 окт 2011 18:32,
775
35% харесват Плевнелиев, а ГЕРБ с 5% отгоре
Снимка: Reuters

35,4% от избирателите твърдят, че ще подкрепят двойката „Плевнелиев-Попова“ на президентските избори в неделя.

На второ място се класират Калфин-Данаилов с 20 на сто, третото е за Кунева-Христов с 11,2%.

Това сочат данните на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, предоставени на Dnes.bg.

Извадката е от 1051 пълнолетни жители на столицата и големите градове, интервюирани в неделния ден по метода на телефонното интервю.

Четвърти в класацията са кандидатите на „Атака“ - Волен Сидеров и Павел Шопов. Подкрепата, която двамата събират е малко над процент – 1,3 на сто, пети са сините Румен Христов и Емануил Йорданов с точно 1%.

Всяка една от останалите двойки събира под един процент подкрепа сред избирателите, допълват от МБМД.

14 на сто още не са решили кого да подкрепят, над 10% пък твърдят: Няма да гласувам!

На въпрос, ако днес се проведат парламентарни избори, за коя политическа сила бихте гласували: 12,5 на сто българите са подминали въпроса и са го оставили без отговор.

Тук ГЕРБ води категорично с 40,1%, втори са БСП с 18,8 на сто подкрепа. Интересното тук е, че всички останали са под прага от 4% за влизане в парламента ( ДПС – 1,4%, Атака – 1,7%, СДС + ДСБ – 2.9% , НДСВ – 1,2 на сто).

Не биха гласували 18.2% от запитаните в анкетата на МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


775
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
737
1
 
1
 
! Отговори
NQMA KKAK. преди 12 години
OT TAZI KONTRABANDA DETO LIPSVAT V BUDJETA 2 MILIARDA SE PLA6TA NA VSEKI SAMO I SAMO DA SE PI6E, 4E GERB 6TE SPE4ELI. NO NQMA DA STANE. HORATA ISKAT RABOTA, NORMALNO ZDRAVEOPAZVANE, DOBRO OBRAZOVANIE, SPOKOINO I INTELIGENTNO OB6TESTVO.KOI DA NI GO SUZDADE SEGA, BORISOV, CVETANOV ILI DQNKOV? TRUMATA SA TOLKOVA DALE4E OT INTELIGENTNOSTTA, OT TOVA DORI DA SE VSLU6VAT V PRIZIVITE NA NARODA, ZASLEPENI OT VLASTTA I PARITE. I ISKATE TEZI DA VI NAPRAVQT BUDE6TETO PO-NORNNALNO?NQMA KA DA STANE!!!
736
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев разсъждава много правилно, с него България ще стане едно по-добро място за живот!Гласувайте за царете на заменките - Кунева и Калфин - 8милиарда Евро глоба ни чака!Кунева - затварячката на АЕЦ, Защитничката на потребителите, които в България плащата сметките на съседа, загуби по трасето и ненормални телефониЛюбен Беров; Иван Костов и Надежда Михайлова; Симеон Сакскобургготски, Соломон Паси и Миглена Кунева. Лицата, на които страната ни дължи удоволствието да хлътне с милиарди.
735
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не познавам нормален човек, който да "харесва герб" или комунисти. Не че има разлика.
734
4
 
3
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Първите трима не струват...Плевнелиев е безхарактерен, свенлив провинциалист.Калфин е дебела, скучна бабичка.Кунева е фалшива, безплътна измамничка.За това, аз ще гласувам за Светльо!
733
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох боже, заприлича на АСФАЛТО РИО от сапунената опера.
732
2
 
10
 
! Отговори
VoB преди 12 години
По манипулирани избори не сме имали досега. ГЕРБ започнаха да ме отвращават с цялата си полицейщина, контрол над медиите и подкрепата за Цар Киро. Дори няма да споменавам икономическата и социална обстановка в страната. Нея може да я осети всеки, който не влиза в графата милионер. Но най-много ме дразни комбинацията от некадърност и самодоволство и то от зле свършена работа
731
3
 
8
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
"35% харесват Плевнелиев"Къде,? В Столипиново или Факултета??
730
1
 
9
 
! Отговори
boss преди 12 години
Светла Петрова: bTV е подложена на нечовешки натиск, огромната част от медиите у нас са отвратителен и жалък слугинаж на властта.Работя в bTV от десет години, но през последната една година нещата се промениха драматично, призна пред БНР журналистката Светла Петрова, която доскоро бе част от екипа на bTV. По думите й частната телевизия е подложена на нечовешки натиск. Петрова е убедена, че преместването на публицистичното й предаване Сеизмограф в по-ранен час е станало под политически диктат. Според водещата огромната част от българските медии осъществяват отвратителен и жалък слугинаж на властта и това се вижда от темите, които се подбират. С поведението си медиите предават българското общество. Толкова жалък слугинаж, такива манипулации в полза на управляващите, такива грозни и гнусни поръчки за злепоставяне на журналисти, които са дръзнали да критикуват властта, не помня, заяви Петрова.Тя припомни, че преди няколко месеца премиерът Бойко Борисов спомена поименно в сутрешния блок на bTV предаванията, които го критикуват Шоуто на Слави, Сеизмограф и Отпечатъци с Мира Баджева. Малко по-късно Мира беше запратена в 8 часа в неделя, аз вече не съм в bTV, а за Шоуто на Слави има натиск да се отдаде изцяло на развлекателния жанр, коментира Петрова.В момента българските медии, особено частните, както и цялата българска държава се управляват чрез шантаж и чрез рекет, бе категорична Петрова. По думите й при частните медиите това става чрез собствениците, за които се търси начин на въздействие, тъй като те обикновено имат и друг бизнес и е лесно да бъдат рекетирани или облагодетелствани. Водещата посочи, че знае за случаи, в които са рекетирани и журналисти, и мениджъри. Тя заяви, че този натиск чрез икономически интереси е много по-ефективен от идеологическия натиск, характерен за периода преди 1989 г.Не мога да направя директна връзка между някакъв натиск на Красимир Гергов и това, което се случва в bTV, каза Светла Петрова. Тя обаче разкри, че откакто лидерката на Движение 21 Татяна Дончева определи пред БНР Гергов като правешки олигарх, се оказало, че тя е нежалана в bTV. Оказа се, че заради една такава лична квалификация към него Дончева е нежелан гост в bTV, заяви доскорошната водеща на Сеизмограф.Писна ми да слушам как ГЕРБ нямали алтернатива. Това е абсолютна глупост. Всеки българин, всеки честен професионалист по икономика, финанси, право или в някаква хуманитарна област е алтернатива на тази безпросветност, на тази посредственост и на тази помиярщина, която се е настанила в българската политика, каза още пред БНР Светла Петрова.Припомняме, че журналистката напуска bTV, след като от ръководството на телевизията поискаха да преместят публицистичното й предаване Сеизмограф в по-малко гледан часови пояс за сметка на развлекателното шоу Море от любов.
729
3
 
14
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
до 759 Помним, помним.... всички неизпъннените обещания на Вожда.Помним, че преди две години в България имаше и дребен и среден бизнес.Помним, че и стандарта ни на живот беше по-висок.
728
2
 
6
 
! Отговори
You Tube преди 12 години
Как Герб Раздават Пари - Buying elections in Bulgaria 16.10.2011 youtube/watch?v=g3LlYTDRXVYБез коментар
727
0
 
3
 
! Отговори
гладна преди 12 години
Мечо Пух, направо ме развесели...И аз чакам да науча мястото.
726
0
 
3
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
До 749 Мога ли сега да питам къде *** гладните, че и аз да отида???
725
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега какви са опциите? Как искате хората да гласуват? Гейове, актьори, нацита... Изпълнителната власт е Господари на ефира, политиката в България е шоубизнес
724
1
 
7
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Проучването е направено по метода телефонно интервю. Тоест Цветанов дава на Мира Радева определени телефонни номера , а МБМД послушно прозвъняват. И въпреки това 18.2% заявяват, че не биха гласували. Показателно нали!!!
723
2
 
5
 
! Отговори
БОДО преди 12 години
Истината, е че ГРОБ не стават за нищо, но е истина и, че няма за кого. Няма я новата кандидатура, която да ни убеди, че за 800 дни ще "оправи" България, няма го и новия Боко, който предизборно да ни обещае, че тиквите ще станат пъпеши, а мутрите доценти....въобще положението мамата си джаса и дупе да ни яко......в следващите години ще се борим за престиж да надминем икономиките на Конго и Судан и това е!
722
3
 
4
 
! Отговори
Шменти- капели преди 12 години
Пак лъжат ,като за световното. Волен е втори с поне 15 %. На бад за една хилка. На орлов мост съм , в капанчето. Сивия
721
1
 
2
 
! Отговори
до 722 преди 12 години
...ти явно си или *** или неграмотен, разбрах за кой да НЕ гласувам, (щото крадели и грабели България) кажете за кой ДА гласувам, че не се сещам. Задавам много елементарен въпрос?
720
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако данните са верни излиза,че 40,1% от хората живееят добре или имат делавера с ГЕРБ.Ми то тогава ББ е прав,че сме добре.Щом толкова хора са готови да гласуват за тях.
719
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
зА СЪЖАЛЕНИЕ гЕРБ ИЗПАДНА В ПОЛОЖЕНИЕТО НА кОСТОВ. Много по-добре е да не заиграват с разни подлизурковци като политолози (Оги Минчев преди хвалеше СДС сега ГЕРБ), социолози - Мира Янова (същото пребоядисване), други спецове - Антони Гълъбов и тн. Така те докараха Костов от "спечелени" избори даже при три фалшиви НДСВта с по 3% до 42% за НДСВ и 17% за Костов и на пресконференцията гледаше като у...н гълъб. За какво са им тия платени хрантутници?
718
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На последния лов отново се срещнахме с резачките. Масивът е буков на около 80 години и беше прореден зверски преди 6-8 години. Сега там се прави нова сеч - прореждане върху прореждането. Ето откъде другаря Миро ще намери пари да компенсира неувеличението на ловните ни билети. Ще опоска още една гора и готово. И ще произведе още няколко дървеномафиотски милионера. Пътя към горския ни ад е постлан с лъжи и добри намерения. Гора се изгражда за сто години а нашите разбойници я секат през пет-десет години. В кой учебник по дендрология и горско стопанство има подобни планове за сеч. Важно е да се пълнят продънените контрабандни дупки на бюджета. Пък след Миро и потоп.