"Standard & Poor's" понижи рейтинга на Словения

Нямала "достойна за доверие" стратегия срещу кризата
Обновена: 20 окт 2011 14:58 | 20 окт 2011 08:00,
28
"Standard & Poor's" понижи рейтинга на Словения
Снимка: Reuters

Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's" понижи снощи с една степен рейтинга на Словения заради влошаване на "бюджетните условия" на страната, членуваща в еврозоната, съобщи Франс прес.

Оценката на дългосрочните държавни облигации на страната са понижени от "АА" на "АА-".

Обяснението на Агенцията е, че "бюджетните условия на Словения са се влошили след финансовата криза от 2008 г.", без обаче "правителството да представи достойна за доверие стратегия за консолидация".

"АА-" съответства на четвъртата най-добра оценка по скалата на „Standard & Poor's“. С нея Любляна запазва статута си на стабилна държава.

Рейтинговата агенция смята, че бившата югославска република има "стабилна перспектива" поради очакването, че "правителството ще стабилизира финансите си и ще изпълни програма за бюджетно консолидиране". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Малоумни журналистче преди 12 години
"С нея Любляна запазва статута си на стабилна държава."Любляна не е държава, идиотиии!!!
27
1
 
3
 
! Отговори
Томеров преди 12 години
И тия са се изхвърляли кати ч...я на мокър пясък!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24, не юридически, а фактически стоеше американското правителство и то ги спаси от фалит, като наля пари на данъкоплатците в двете институции!Не случайно във финасовите среди има поговорката, че е прекалено голям да фалира! Реално Лимън Брадър беше изненадата за всички, че нито едно правителство не застана зад тях да ги спаси! До ден днешен много икономисти твърдят, че ако бяха спасили Лимън Брадърс кризата щеше да мине много по леко!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сташно много експерти се събраха тук, които през живота си не са ползвали кредитен рейтинг но се правят на големи експерти!Основната роля на кредитният рейтинг е да погледне малко в бъдещето, а това е много по трудно дори от прогнозата на времето! Например как може да кажете каква е вероятноста един човек да си обслужва редовно заемите през следващите 12 месец без да знаете ще си загуби работата или не и как ще реагира конкретния човек на промяната на ситуацията!
24
1
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Не знам откъде черпиш информация, но зад Фани Мае и Фреди Мак не знам кога е стояло американското правителство. Но виж, ако кажеш, че зад тях стоят Д.П.Морган, Уелс Фарго, Морган Станли, и другите двама-трима големи, ще ти повярвам.
23
0
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 22: ***, под всяко решение за промяна на рейтинг стои предълго обяснение защо. Човекът просто не е *** като теб и най-вероятно е отварял сайта на някоя рейтингова агенция. Сега ти кажи правил ли си го някога. Не, нали, ***? ;)
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13" агенциите много правилно дадоха на Fannie Mae и Freddie Mac рейтинг ААА, защото разчитаха че зад тях стои американското правителство"Този па знае и защо давали рейтингите... ХАХАХАХАХАНа теб ли ти се отчитат бе ***? Много знаеш на какво били разчитали "агенциите" ...И за Лемън разчитаха на "американското правителство" а? По-скоро са имали късмет...
21
2
 
7
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 18Да, забелязвам, че разчитат. Та кажи за наплива в България, че ще ни удавят от предложения за инвестиране! Изобщо не те питам защо агенциите не нададоха вой когато световната икономическа стабилност започна да се срива? Защо не го предвидиха? Защо помпаха балона с високи рейтинги? Прав си! В тези агенции работят хора, бих добавил също, че зад всяка една агенция стоят интереси.:) Големи интереси.:) Приятен ден, драго ми беше да си поговорим! :)))
20
2
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
до 18 Съобразявали се с мнението на "рейтинговите агенции" ? АХАХАХАХАХАХАХАХАХААма разбира се ... Особено като понижиха рейтингите на толкова много банки, начело с Лемън Брадърс. Оп, пардон ... те май не го понижиха. Може би понижиха на Гърция рейтинга преди да се окаже, че не могат да си обслужват кредитите си? ПО-скоро не ... ***! :D
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
17, самите западни инвеститори в момента са в криза и никой не мисли за нови инвестиции, а напротив съкращава каквото може!Важното е, че инвеститорите не бягат от България, както става в Гърция в момента!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
16, рейтинговите агенции няма как да направят достоверен и актуален индикатор за икономическото състояние на дадена финансова институция или държава. поради две причини!Много държави, фирми и инстутуции фалшифицират или манипулират публичните си отчети.В рейтинговите агенции също работят хора които от време на време грешат или се подават на корупция!Точно поради горните причини инвеститорите взимат решения въз основа на оценките на 2-3 агенции. Ти който движиш капитал от 200 лева можеш да наричащ агенциите Т-шак, но хората които движат хиляди милиарди долари се съобразяват с мнението на рейтинговите агенции!
17
2
 
6
 
! Отговори
9 преди 12 години
След като според рейтинговите агенции ние заслужаваме доверие и, че при нас всичко е стабилно - защо намалявам западните инвеститори? А някой да ми посочи първокласен инвеститор тук? Само полу криминални фирмички, основно гръцги, израелски и турски. И? Другите не четат ли рейтинги?:))) Или просто не им вярват?!
16
3
 
4
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 11Идеята на тези агенции да са правят достоверен и актуален индикатор за икономическото състояние на дадена финансова институция или държава. Ако не бяха бошлаф и наистина рейтингите им са обективно отражение на икономическото състояние, то кризата нямаше да се случи, нали? А това, че повишавали рейтинга на България според теб означава ли, че просперираме?:))))))))))) Тези рейтинги са пълен *** ! :)
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бошлав били агенциите, ама до сега никой не е измислил по добър начин за рейтинговането на риска! Какво би станало ако закрият рейтинговите агенции? Оства ни да вярваме на политиците като Станишев, които ни обясняваха, че в България нямало криза, в разгара на най-голямата световна криза от 80 години насам!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, да, явно ние плащаме най-добре на тези ангенции, защото само рейтинга на България е повишен последно време :-)
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8, агенциите много правилно дадоха на Fannie Mae и Freddie Mac рейтинг ААА, защото разчитаха че зад тях стои американското правителство и се оказаха прави! Нито един инвеститор не е загубил и един цент от кредити дадени на тези институции!
12
5
 
10
 
! Отговори
Н. Семов преди 12 години
Време е ние да понижим рейтинга на Standard & Poor's и останалите нещастници от финансовия сектор!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8,9, ако е вярна тази логика България плаща най-много защото и повишиха рейтинга, а Испания, Италия, Гърция, Словения, Ирландия и т.н. не плащат достатъчно защото има смъкнаха рейтинга :-))Бошлав било, ама въз основа точно на тези рейтинги се взимат решения за хиляди милиарди евро, така че от такава гледна точка изобщо не са бошлав, а си имат много реални последствия!
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е единствената държава в Европа с повишен кредитен рейтинг за последните 12 месеца! Когато фактите говорят и боговете мълчат!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези агенции са толкова достоверни колкото и социологическите тук. Добре би било поне правителствата да не им дават пари , а също и данни за състоянието на икономиката. Както се изказа колега по-долу : бошлаф работа са! :)

Спонсорирани публикации