Шефката на МВФ вярва, че еврото ще оцелее през 2012

Според Кристин Лагард валутата ще остане стабилна
Обновена: 6 яну 2012 15:07 | 6 яну 2012 14:06, Бойчо Попов
37
Шефката на МВФ вярва, че еврото ще оцелее през 2012
Снимка: Reuters

Еврото ще оцелее през 2012 г. въпреки дълговата криза в зоната на общата европейска валута, заяви генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, цитирана от Ройтерс.

"Дали 2012 г. ще отбележи края на европейската валута? Съвсем не мисля така. Това е млада валута, но е и стабилна", каза Лагард по време на посещението си в ЮАР.

"В региона има сериозно напрежение и проблеми, отнасящи се до националните дългове, до стабилността на банковата система, които се разрешават, но без връзка с валутата. А самата валута няма да се изгуби или да изчезне през 2012 г., съвсем не", добави тя.

Генералният директор на МВФ повтори отново, че финансовата институция вероятно ще преразгледа към понижение прогнозата си за ръст на световната икономика през 2012 г., която в момента е 4%.

В ЮАР тя трябва да се срещне с управителя на централната банка на страната Джил Маркъс и с президента на страната Джейкъб Зума.

Развиващите се пазари като ЮАР понасят тежестта на бягството от риска в световен мащаб, предизвикано от кризата в еврозоната, като за 2011 г. рандът се обезцени с 23% спрямо американския долар.

Още новини за световната икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: МВФКристин Лагард
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази мяза на радой ралин
36
2
 
3
 
! Отговори
гх преди 12 години
Блажени са вярващите.Еврото си заминава това са последните напъни на една лошо изпълнена идея.Добре е замислено ама лошо изпълнено.Няма равенство между страните членки,всичко се гради на дивия капитализъм
35
2
 
1
 
! Отговори
аспарух преди 12 години
ще оцелее ама не до края на 2012
34
1
 
2
 
! Отговори
Кольо Лъжата преди 12 години
И аз вярвам колежке - ха ха ха...!!!
33
1
 
2
 
! Отговори
никола преди 12 години
до 30,ти да не си почитател на зимбаввиския долар или бангладешката рупия,аман от невежество.
32
1
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Тая на снимката е типичен представител на групата Билдерберг....хнусна работа!
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шефката на МВФ вярва че еврото ще оцелее, ама аз не вярвям. Да му мислят германците, до края на 2012 може да олекнат с 50% спестяванията им, а също и българите дето сме залепени за еврото. Вместо да изпреварят събитията и да девалвират еврото, продължават само някакви неясни словесни декларации в негова подкрепа.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доларът е хартийка без покритие,еврото въздух под налягане!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да видим физиономиите на тези с дълги позиции в евро, долара като стане 1.60 лева :)вероятно до месец
28
3
 
8
 
! Отговори
Муценкьо преди 12 години
Номер 27 е напълно прав и го подкрепям. Европейската икономика е водеща в света и притежава достатъчно ресурси, за до оцелее и натрие носа на враговете си зад океана. Нека те да помислят повече за оцеляването на отдавна компроментираната валута щатски долар. Не че им желая злото, но долара няма повече шанс да оцелее, затъването продължава и на Богоявление.
27
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Айде стига вече писахте глупости бе! Естествено, че еврото ще оцелее не само през 2012 г. ами още куп години. Теритично и без кой знае какви проблеми всяка една страна поотделно може да излезе от еврозоната и да обяви собствена валута, обаче ми е много любопитно тия дет плещят всичките глупости за края на еврото да ми обяснят как ще стане напрактика номера всички едновременно да спрат да го ползват като валута :).
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то и аз вярвам в дядо господ,ама до сега не ми е вкарал в кошарата поне едно агънце,че и таз *** ...била вярвала
25
2
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
*** ЕВРОПЕЙЦИ...- КАЗВАМ ВИ - *** ЕВРОПЕЙЦИ... ГЪРЧАТ СЕ КАТО ЧЕРВЯЦИ В ТАЗИ ФИНАНСОВА КРИЗА..., А НЕ ЗНАЯТ КОЛКО Е ЛЕСНО ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ НЕЯ...ЛЕСНО Е... - БОКО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕС..., А ДЯНКОВ ШЕФ НА ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА...!!!ЗА ТРИ МЕСЕЦА ЩЕ ЗАБРАВЯТ КРИЗАТА...(ВИЕЙКИ ОТ ГЛАД...)
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MAФИЯ
23
1
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Добре, че вързахме лева към еврото! Иначе пак печатницата трябваше да му слага още нули.--Не само левът е вързан към еврото. Към еврото са вързани валутите на страни, в които живеят към 175 милиона души.
22
2
 
9
 
! Отговори
Да помогнем на ЕС ! преди 12 години
Премиерите на другите държави-членки на ЕС нямат хабер от управление по време на криза.Като не знаят да питат.Да питат доц.Борисов.Той извади България от криза 6-7 пъти само за една година.През последните три месеца сме отличниците на ЕС (пенсии-68 евро, заплати-135 евро),а защо не и на света ? Инж. Борисов е 1,дори повече,нещо като 00 ( да се чете две нули).Няма да спра да гласувам за д-р Борисов,такъв като него наистина няма.Разбира от всичко,даже и на урочасал ..., като Влайко от Горно Бо
21
1
 
4
 
! Отговори
мм преди 12 години
Начетено Бабе :))
20
0
 
9
 
! Отговори
До банките преди 12 години
Бай дъ уей: Едностранното повишаване на лихвата е незаконно и на който са му повишили лихвата по вече подписан кредит може да си потърси надвзетите суми в съда като посочи, че са надвзети по "неравноправни" точки от договора в разрес с чл.143 от ЗЗП. Споко вече има осъдени банки по този закон но го крият, ще става все по интересно. Купете си билет за първият ред моля :)
19
2
 
8
 
! Отговори
До банките преди 12 години
Няма как да не оцелее, нали на всички политици в Еврозоната авоарите са им в евра (поне по-голямата част) и бъдещите им възнаграждение също.Няма как трябва да оцелее защото МВФ, ФЕД и ЕЦБ ще трябва да измислят друга алтернатива за възнаграждение на лъжците (опа исках да кажа политиците) управляващи Европа.
18
1
 
7
 
! Отговори
Бенебето с Беемвето преди 12 години
Добре, че вързахме лева към еврото! Иначе пак печатницата трябваше да му слага още нули.

Спонсорирани публикации