Полицията задържа 13 футболни хулигани и една хулиганка

31-годишната софиянка замеряла униформените с бомбички
Обновена: 10 яну 2012 15:03 | 10 яну 2012 14:14,
53
Полицията задържа 13 футболни хулигани и една хулиганка
Снимка: МВР

14 футболни хулигани бяха задържани тази сутрин при акция на столичната полиция и ще бъдат съдени по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е била за извършителите на противообществени прояви по време на футболните срещи от есента на миналата година.

Месец и половина служителите на реда са работили за установяване на футболните хулигани, които са били разпознати с помощта на снимки, видеоматериали и свидетелски показания.

Сред задържаните е 31-годишната софиянка В.С., известна на полицията за хулиганство, два пъти осъждана от Софийски районен съд с две забрани за посещение на спортни мероприятия. По време на последното дерби "Левски-ЦСКА" дамата замеряла с бомбички длъжностните лица.

Седем от младежите са установени от полицаите за хулигански действия по време на футболната среща  –  А.П. /25 г./, А.В. /23 г./, Д.А. /21 г./ и Д.Л. /24 г./, Л.Ц. /22 г./, Д.Т. /18 г./ и 15-годишно момче.

Те използвали бомбички в секторите „Б” и „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Четирима от тях са криминално проявени, известни за хулигански прояви.

Сред задържаните са и тримата софиянци, които предизвикали и участвали в масово меле в сектор „Г” по време на мача Левски-ЦСКА.

Един от тях е известен на органите на реда за хулиганство, спортно хулиганство и притежание на дрога, а друг е регистриран за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата доскоро са изтърпявали забрани за посещение на спортни мероприятия.      

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки  по време на футболната среща ЦСКА-Лудогорец. 31-годишен плевенчанин бил задържан за същата проява по време на мача „Славия”-„ЦСКА”.

Тринадесет от  хулиганите ще бъдат съдени още днес от  Софийски районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: футболни хулигани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
.................... преди 11 години
46 бегай да биеш две *** щото много сис е напрегнал
44
0
 
1
 
! Отговори
ham3r преди 11 години
Нема да ти се верва аз ако те хвана теб...Мишок недоносен
43
0
 
0
 
! Отговори
do elmo преди 12 години
Ima! Huliganka vikaha edno vreme na patroncheto alkohol.
42
0
 
0
 
! Отговори
elmo преди 12 години
Такава дума-хулиганка в българсия език няма!
41
2
 
5
 
! Отговори
Ал Булгария преди 12 години
Аз кат ви разправям,че една хулиганка е = на 13 хулиганина Вие не,че не....
40
1
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Ами да ги Смажат!!! такива Гадни *** пречат на хората да дишат спокойно... толкова са Оскотели хората че няма думи. жалко е чр мразиме и отричаме всичко а все гледаме на запад и искаме да ни наричат Хора... е не сме хора, някакви там ***, като тези дето ги защитава някакви си там организации. жалка човекоподобна Картина. И пасле с какво око да ни гледат западняците??? че кой иска да си вземе Куче ***... май Никой... хайде Лакте си си сега от Колибките и се мислете за Породисти Помиари
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тъкмо щях да кажа "пу за мен хулиганката", а то се оказва, че е на 31... не, мерси хах... бъзикам се, мн добре, че са ги хванали )))
38
1
 
1
 
! Отговори
luhluh преди 12 години
доколкото разбирам футболните хулигани не са най големия проблем.нека ги оставим тогава да продължават все така.а полицаите провели акцията веднага да бъдат накаазани.за цветанов оставка и то веднага.позор...как не ги е срам да зака4ат и притесняват феновете.
37
9
 
19
 
! Отговори
Геле Железото преди 12 години
Както винаги Народната Милиция залови кокошкарите псували Боко, но не успява да залови хиляди *** убийци или милиАрдерите които четем по вестниците че вкарват по 3 кораба с кокаин.. Демокрация, sorry !
36
2
 
14
 
! Отговори
да ви имам логиката преди 12 години
И защо едното да изключва другото- хващането на различни престъпници??? По тая логика дай да не хващат обирджийте, преди да са хванали убийците. Да ви имам и логиката! Аз също плащам данъци и искам всякакви пишлемета, дето си мислят, че могат да чупят безнаказано, да си понесат последствията. Щото като ви счупят колите, ревете, че няма полиция, а като ги хванат - защо ги хващали - с друго да се занимават.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тя престъпността и феновете много често са припокриващи се понятия
34
4
 
15
 
! Отговори
Hans Rus преди 12 години
До 32Може би тази жена гони кариера в агитката, няма време за деца :-)))
33
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясноо, феновете са най-големия проблем на страната... Няма организирана престъпност, няма убийци, няма пласьори феновете са виновни... Страната на абсурдите
32
10
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Първо нека разберат как всички фирми за магистралите и метрото се отчитат на премиерчето и на цецо. Да осъдят виновните. Тогава да се занимават с хлапета. Вместо ефективна работа всеки ден гледаме МВР ПИКЧЪРС ПРЕЗЕНТС. Само че цецо освен турски сериали не му стига сивото вещество, за да измисли нещо с по-добър сценарий.
31
10
 
6
 
! Отговори
акула преди 12 години
абе 33 ти откъде идваш бе от Сибир ли???много се кефя на *** като тебе.ти досега в 19 век ли си живял,и най вероятно си чист като момина сълза.кой те знае как крадеш псуваш и кой знае още какво.задържали 14 човека и вече държавата оправена... на такива като теб най здраво трябва да им влиза...вземи да свършиш нещо полезно вместо да даваш *** коментари
30
5
 
17
 
! Отговори
И.С. от В. преди 12 години
А.П. /25 г./, А.В. /23 г./, Д.А. /21 г./ и Д.Л. /24 г./, Л.Ц. /22 г./, Д.Т. /18 г./ и 15-годишно момче...трогателно...всички ги разбрахме кои са...от днес нататък ще се пазим от тях...благодарим ти родна милицио че ни пазиш...
29
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
имитация на дейност на милицията на цецо, явно им е нужно за статистиката - това са 14 ареста
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дА ГО ПРАВИШ ТОВА на 31.Хората вече имат по две деца.
27
3
 
21
 
! Отговори
Hans Rus преди 12 години
80-те, като пубертет, бях в агитката на Левски. Тогава тартор беше Кьоравия. Преди мач се напиваше жестоко и накрая като го замъкнеха на стадиона- не знаеше на кой свят е. Седеше неадекватно и от време на време изреваваше независимо какво става на терена :-))))
26
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като си плащам данъци имам правото да изисквам!Вместо фенове да вземат да заловят и осъдят някой който краде държавата. Опс забравих че няма как да осъдят преките си началници. Замазват ни очите с арестите на хлапета на по 18 години

Спонсорирани публикации