Съботен бис

Галена по прашки, защо Софи отпадна и как Свещеника ще "опява" за Лудогорец
Обновена: 26 май 2012 20:37 | 26 май 2012 15:00,
105
Съботен бис
Родата този път изневери на Софи. Снимка: Reuters

Тази седмица ни раздруса яко земетресение, като очакваме да видим какъв ще бъде нашият отговор срещу природата. Все пак е кощунство да ни разлюлее без предупреждение, без Бойко да е прерязал лентата.

За съжаление Рихтер по никакъв начин не разтърси нашия шоубизнес, ей така - да поразмъти нечий мозъци и да вземе да се случи нещо наистина заслужаващо си вниманието събитие.

Започваме хронологично. След години съдебни битки и осем месеца домашен арест, сръбската певица Цеца изнесе концерт в София.

Докато сърбите не пропускат да ни се подиграят във всеки удобен случай, ние за пореден път демонстрирахме завидно гостоприемство и близо 8000 се обясниха в любов на комшийката.

И ако в залата не бе изненадващо присъствието на поколението, което е израсло с нейните песни, то трудно може да се преглътне факта, че беше пълно с малки деца и тийнейджъри.

Но да оставим Цецините вълнения за сръбските медии, в които всяко гостуване на тяхна певица у нас се изкарва като извънземно събитие и едва ли не всеки българин е луд по техните особи.

Безспорно акцентът тази седмица е конкурса Евровизия, чийто финал е тази вечер. За съжаление без българско участие след като и Софи Маринова се провали на полуфинала.

От наши източници разбрахме какви са причините Софи да не пее днес.

Ден преди да стъпи на сцената се появи новината, че певицата не е понесла пикантната азерска кухня и има стомашно разстройство. От екипа й отрекоха и ние им вярваме. Още повече, че певицата излезе пред публиката с бяла рокля, иначе не би рискувала.

Не, неуспехът ни се дължи, че родата на Софи, тази с ваучерите, си остана в България и нямаше как да се пускат есемеси. Родолюбците извън страната ни също си спестиха по-високи сметки за телефон, дори и братя Галеви не са изразили подкрепата си от страх да не ги разкрият в коя страна са. Сигурни сме, че те биха рискували само ако на конкурса бе тяхната съселянка Сашка Васева.

От турне в САЩ се завърна фолкпевицата Джена, която побърза да се похвали колко е променена, колко й се радвали нашите сънародници там, как плакали на нейните песни. Интересно какво ли щеше да говори ако на нейните концерти имаше стотици, а не между 45 и 90 човека.

Хубаво е певиците да разберат, че вече информацията за техните изяви може да бъде проверена минути след като са слезли от сцената на някой клуб или ресторант. Независимо дали в Пловдив или Чикаго. И да бъдат по-смирени в хвалбите си.

Като заговорихме за Пловдив, в местен клуб Галена засенчи тотално абитуриентките. Фолкпевицата явно се е въодушевила от тоалетите на завършващите девойки и реши да ги "затапи" с прозрачен тоалет. И щедро демонстрира задните си части и типа прашки, които предпочита. Така де, няма да се яви в навечерието на 24 май пред завършващата аудитория с книга на дядо Вазов.

Съботен бис
Галена е фен на прашките. Снимка: Podtepeto.com

От фолка преминаваме към хип-хопа с футболен отенък. Историческият дубъл на Лудогорец скоро може да бъде възпят в рими с оглед на първия им трансфер.

"Crazy Forest" ще атакуват шампионската лига с холандския рапър Мичъл Бургзорг, познат в музикалните среди като Свещеника. Той е член на групата "LSD", която е създадена през 2004-а година, а преди три години рапърът е подписал договор с една от водещите музикални компании в Ниската земя.

Ние можем само да му пожелаем да "опее" повече противници и в крайна сметка Лудогорец да влезе в мечтаните групи на най-комерсиалния турнир.

Завършваме с изцепката на седмицата, която записваме на сметката на Джъстин Бийбър. Докато неговото Ленче снима в България, преживя ужаса на земетресението и стотици хиляди се молиха в социалните мрежи да оцелее, Джъстин намери за уместно да се хвали с мъжкото си достойнство.

Феновете на певеца явно се впечатляват не само от неговите песни и глас. Те наричали пениса му Джери.

Бийбър скромно обясни, че името идва от най-високият мъж в Канада - баскетболиста Джери Соколоски.

Само братята македонци да не се усетят, че на този Соколоски фамилията звучи много като тяхна. Като имаме предвид техните логически връзки, нищо чудно Бийбър да се окаже македонец, тъй като неговия орган е кръстен на Соколоски, който пък е потомък на Александър Македонски...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
17
 
11
 
! Отговори
mom преди 11 години
Браво,Софи!!! Пя уникално. Другите сякаш бяха клонирани -или лесбийки или *** се деряха по сцената. И всички *** - като почнеш от Швеция та чак до Малта, а турчетата бяха уникум.....
38
2
 
14
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Натрапването на посредственост дотам води- никой не ни приема насериозно. Съдраха се разни музикални "продуценти" да крадат безочливо музика от цял свят... Ако не се обърнем към уникалната си фолклорна музика, а пращаме някакви дебиляви *** по конкурси- това ще е. Кюстендилската мутра Крум Крумов ще ни определя певците и музикантите, ние ще седим и ще мигаме на парцали.
37
3
 
20
 
! Отговори
Политизирана пародия преди 11 години
Не търсете "вини" само в българските песни. Една и съща патетична посредственост цари повсеместно в песните на повечето участници ! И пълно опорочоване на вота ! Ежегодно "самонапомпване" помежду им на класацията от бившите Югорепублики, от бившите Съветски републики, от тюркоезичните, от гъркоезичните, от скандинавско-прибалтийските и т. н. държави ! Нима преди 3 години песента на Елица и Стунджи не беше на светлинни години по-добра от баладата на сръбския ***, който бившите югорепублики и техни "ортаци" "окичиха" със служебна победа ? Не че изпълнението на Софка е връх, но имаше далеч по-посредствени от нейното изпълнение, които отиват на втори тур. Не виждаме ли какъв кич бяха класираните турско и руско изпълнение ? Необходимо е задължително да се промени регламента на Евровизионния конкурс, ако не искат той да се отъждествява с безвкусно политическо шоу.
36
4
 
20
 
! Отговори
Сладурка преди 11 години
Евала...не на *** и простотията...твърдо 'за' сам че ни свалиха от Евровизия. България трябва да бъде представена на български а не на *** !!!! Следващия път журито да се замисли кои е достоен да предствя България на такова ниво !
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига с тоя съботен ***!
34
10
 
4
 
! Отговори
критик като автора преди 11 години
Едно време всички медии,интелигенция и сноби са били против всякаква съвременна музика. Само класическата музика е била качествена според тях.Сега историята се повтаря,да плюем заплахата белким я удавим.
33
4
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Точно в десятката..Абсолютно вярно...а това парвеню дето е написал тази статия,горкият..
32
3
 
4
 
! Отговори
Аноннимен преди 11 години
И аз не си намирам работа. Но не защото не слушам чалга, а защото защитавам позициите си. А тая работа с чалгата е само за отклоняване на темата. А темата е: какво не е наред?!
31
2
 
10
 
! Отговори
varg преди 11 години
Моята приятелка има страхотно дупе.
30
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според този сайт,музиката която се изпълнява на балканите е пошла,елементарна и лишена от всякакъв смисъл и традиция.Хубавата и качествена музика е копираната от Европа и Америка,тоест тяхната чалга е по добра от нашата.Аз харесвам поп-фолк и не смятам да се правя на интелигенция(измислена ),а да се веселя както само на Балканите могат.А на Софито песента беше супер,смятам да си я пусна ей сега.Тя бие по гласови качества повечето изпълнители на качествена българска музика.Наздраве!!!
29
4
 
16
 
! Отговори
Немам нерви преди 11 години
Според мен са очаквали щото е *** и да получи първото място ама това не ти е България... и какво толкова напират за тази Евровизия не разбирам! Пееш добре - браво! Забрави им нагласените конкурси !Бойкот на Евровизия за близките 100 години !
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
препоръка към автора: ГРЪМНИ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
27
25
 
23
 
! Отговори
Чужденка преди 11 години
Ба си каква проста статия. Що ли вие българите все не се харесвате толкова? Вашата певица беше страхотна! Много добра песен, чудесно аранжирана, добър глас, добро изпълнение. Не е минала във финала, защото и в останала европа обичат полуголи мацки с прости песнички като тези от Гърция и Кипър.*** била! И какво толкова? Изпя добре. Тази песен си е направо повод да се гордееш с България, а вие... Кой ще ви обича бе, като сами се мразите?! Пфуй, простаци!
26
2
 
23
 
! Отговори
diavolcheto преди 11 години
Чета съботния бис, чета коментарите и си казвам: ама какво има да недоволствуваме от това и онова?Всички ние много добре знаем какво да правим, ама не го правим и после се сърдим и обвиняваме тоя и оня.Не тоя и оня, а себе си трябва да виним за това, което се случва.Чалгата развращава, трови и убива с простащината си, разпищолените певици, грозните текстове...но хората продължават да я слушат и да плащат огромни суми за участия на чалгарите. Е, кой ни е виновен сега?Евровизия? И там все се оправдаваме, а за толкова време, поне аз, нито видях, нито чух истински, професионален и талантлив екип да напише готина песен и тя да бъде изпълнена от талантлив и харизматичен изпълнител.И така е с всичко!Хора, разберете, че ние сме си отговорни за поне 90% от онова, което ни се случва, което не ни харесва, против което се изказваме по форумите и за което не се обединяваме, за да го премахнем!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комисията, начело с оня *** Стефан Димитров, Бенете, като организатор, Драгомир Чаев, като глашатай, всички трябва да понесат някаква отговорност, че пробутаха това врещящо недоразумение и че налагат посредственост и простащина! На това плашило трябва да му се наложи цензура, дори и в БГ, камо ли да си развява прашките пред света от наше име...
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""защо Софи Маринова отпадна"" ли ?..........................................................................Ами Софи Маринова отпадна, защото няма нито визия, нито стил, нито присъствие на сцената, нито чар ... ако не броим *** и стил и чар, ... но те са за кръчмата в долно-нанагорнище, а не за ЕВРОвизия.Но този въпрос гейовете от БНТ не ги касае ... те си направиха далаверката.
23
4
 
16
 
! Отговори
...и бг-медиите. преди 11 години
Другият е Борисов,който посрещна Лепа Брена в МС и се целуна пред камерите с Цеца!
22
1
 
35
 
! Отговори
Забрана на чалгата!? преди 11 години
Най-страшното е,че неуките мутреси и силиконови кръчмарски чалга певачки,преминали през леглата на провинциални сводници,се ширят в палати и живеят в лукс,докато беззъбите им фенове екзалтирано крещят имената им на техните концерти.След концерта,те си тръгват и застават в дългите редици на неграмотните,безработните-без всякакъв шанс да си намерят работа,поради простотията си и мързела си,надявайки се с подкуп,или предложение за евтина любов да станат работещи.Така кръгът се затваря и няма изход.
21
1
 
26
 
! Отговори
"птичка",и преди 11 години
Чалга тресе България така силно,че има вероятност да бъде заличена от лицето на земята.Известно е,че този "жанр"води съществата хомосапиенс към ненавист към науката,хедонизъм,ленност,нихелизъм,простащина и като резултат-престъпност и насилие,защото всяко нещастие е резултат на невежеството на хората.Най-печалното е,че чалгата е държавна политика и се налага от самия връх в държавата Чалгелария!Дали в английския колеж,където мутресата Цеца се хвали,че учат децата й на празници се изпълнява чалга?
20
1
 
26
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Не ме е яд на *** по-горе, яд ме е на отрепките, дето ги правят популярни.

Спонсорирани публикации