Новата стратегия на Ал Кайда – палежи на гори в Европа

За "горския джихад" съобщи шефът на ФСС на Русия
Обновена: 3 окт 2012 14:37 | 3 окт 2012 12:48, Елка Василева
79
Новата стратегия на Ал Кайда – палежи на гори в Европа
Ал Кайда е преминала към нова стратегия на "хилядите убождания". Снимка: архив, Reuters

Международната терористична мрежа Ал Кайда е преминала към нова стратегия „на хилядите убождания“, организирайки палежи на гори в Европа. Това съобщи директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников на съвещание на шефовете на спецслужбите, органите по сигурността и правоохранителните органи.

С палежите Ал Кайда причинява значителни икономически и морални щети без сериозни финансови разходи и без предварителна подготовка. „Вероятността спецслужбите да установят кои са подпалвачите е минимална“, добави Бортников.

За палежите според него свидетелстват качените на екстремистки сайтове инструкции за организиране на „горски джихад“, включително препоръки за местата на палежите и начините за оттегляне.

Ал Кайда се стреми да проникне в органите на властта в редица региони, заяви още Бортников, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той подчерта, че „относителното отслабване на ядрото на Ал Кайда, което е свързано с ликвидирането на редица лидери, се компенсира от нарастващата активност на контролирани или присъединени към нея регионални терористични организации, които се възползват от национални, религиозни и етнически конфликти“, каза шефът на ФСС.

„На преден план излиза заплахата от разпространение на терористичната дейност в Близкия изток и Северна Африка. Именно тук отбелязваме, че международните терористични организации се възползват умело за своите цели от вътрешнополитическите конфликти в отделни държави. Нараства ролята им за дестабилизацията на ситуацията и смяната на режима в редица страни“, каза Бортников.

„Процесите, започнати от тези сили, заплашват стабилността в цели региони, а вероятните последици носят заплаха за цялата световна общност независимо от географската отдалеченост от огнището на нестабилност“, посочи още шефът на ФСС.

Бортников каза също, че бивши бойци от Кавказ, установили се в Европа, финансират екстремистки структури в Русия. Според него има устойчива тенденция за срастване на бивши бойци с организираната престъпност. Целта е да се осигури финансиране за екстремистки и терористични организации. Основните форми на "кооперация" са наркобизнесът, търговията с оръжие, вземането на заложници и мошеничества в финансово-кредитната сфера, каза Бортников.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова стратегия за борба с терористи от Ал Кайда - хвърляне в горски пожари в Европа!
36
11
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Престъпника Бортников да обясни откъде има такава информация, защото това е най-обикновена инсинуация за настройване на европейските граждани еди срещу други.
35
11
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Руснаците нищо не могат да продадат, защото най-добрият самолет за гасене на пожари е Canadair CL-415.
34
7
 
3
 
! Отговори
Македонски преди 11 години
Тука гледам няма нормални хора същите сте като Ал Кайда мисловно,радикално мислене и говорите като отмъстителни един към друг.Вече е 21 век всеки може да пише каквото си иска пред компютъра,но ако си мислите че някой нормален човек ще се връзва на приказките ви жестоко се лъжите.Вие само можете да навредите на себе си,и нищо чудно психически някой ден мозъка ви да изперка.Гледам турците са много по-хитри от българите мисловно и по-така възпитано и тарикатско се държат!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Йеее че тя Ал кайда е виновна за всичко, колко удобно! Само да не забравяме, че все пак тя си е американска структура, която удобно им върши мръсната работа, така беше и на 11.9 все пак макар и не официално се знае, от някои. После обвиняваме Алкайда и обявяваме война на някого, някъде си, където поискаме. Това е САЩ - страната на неограничените възможности.
32
17
 
2
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Руските дивврсанти палят и после пускат лъжи, за да създават конфликти в Европа.Тази *** трябва да бъде изолирана и разрушена.Колкото по-рано, толкова по-добре.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 33Като въведат шариата ще ти спрат ракията и дрогата . Също и чалгата .К`во ще правиш тогава бе мамин сладък ?
30
14
 
3
 
! Отговори
EU CITIZEN преди 11 години
ФСБ ги организира тия палежи.Веднъж завинаги трябва да се приключи с тая империя на злото и престъпните и служби.Руснаците обезкръвяват Европа.
29
2
 
11
 
! Отговори
ДО 33 преди 11 години
ДО КРАЯ НА 21 ВЕК ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ОСВОБОДИ МЮСЮЛМАНИТЕ ОТ ТЕХНИТЕ САТРАПИ С БРАДИ, ***, ЧЕРНИ ЗНАМЕНА И БУРКИ!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За другите им видове тероризъм не знам, но за този вид трябва когото хванат жив да го изгорят.
27
2
 
5
 
! Отговори
хохохо преди 11 години
До 33 как се пише шариат или шириат?
26
1
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
РУСНАЦИТЕ ЗА СЕТЕН ПЪТ ОТВАРЯТ ОЧИТЕ НА СТАРА ЕВРОПА, НО ТЯ НЕ СЕ И ВЪЛНУВА, ЗОМБИРАНА ОТ НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ЦЕННОСТИ, КОИТО ДА ПРЕВЪЗНАСЯТ РАЗНИТЕ МУ ЕМИГРАНТИ, *** И ГАСТАРБАЙТЕРИ! ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, ЧЕ ДО ТРИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ 50% ОТ НИДЕРЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ И ФРАНЦИЯ ЩЕ ИМАТ МЮСЮЛМАНСКО НАСЕЛЕНИЕ. А ПОСЛЕДНИТЕ ПОГРОМИ НА ТИЯ ГРУПИ ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ В КВАРТАЛИТЕ НА ФРЕНСКИТЕ ГРАДОВЕ, ЯСНО ПОКАЗВАТ ОЧАКВАЩОТО НИ!
25
29
 
3
 
! Отговори
allahu akbar преди 11 години
Въпрос на време да въведем шарията в Европа, треперете неверници, 21 век принадлежи на исляма !
24
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Новата-стара стратегия - да обвиним някой, да дадем тема за размисъл и приказка на хората, а ние да си направим хотелчетата.
23
0
 
6
 
! Отговори
! преди 11 години
Здрасти, аз съм шурулинка ви!Тези умишлени палежи започнаха още преди години с едновременното подпалване на горите около Стара Загора, от няколко страни. За съжаление тогава това подпалвачество не беше разследвано с нужната строгост.
22
1
 
10
 
! Отговори
пес преди 11 години
Тук,ролята на талибаните е поета от лоботомирани типове,които си палят стърнищата,псевдо туристи,за които планината е само открито барбекю и бирен фест.Българина си е себедостатъчен,не му трябват ислямисти.Дай му ракия и вино друго му не трябва.И след това може да плюе до зори,че Държавата не си върши работата.Но да помисли,че Държавата почва от него,от прибрания ***,от загасения огън в гората...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А най новата стратегия е не законно да заграждат реките с баражи и бентове, за да няма водоизточници за гасене на пожарите.
20
0
 
14
 
! Отговори
МАЙ И ТУК ГИ ПАЛТ ТЕ преди 11 години
И ТУК ПАЛЕЖИТЕ ЕДВА ЛИ СА СЛУЧАЙНИ, КОЙ ЗНАЕ ДАЛИ НЯМА НЯКОИ ОТ ДЖИХАДИСТИТЕ КОИТО ГИ СЪДЯТ В ПАЗАРДЖИК, ТАКЪВ КОЙТО ДА Е ЩРАКНАЛ НАРОЧНО КЛЕЧКАТА
19
0
 
9
 
! Отговори
До Помак преди 11 години
Откъде съдиш, че "българите не ви щат ?"От изказванията по форумите ли ?Ами ако съдим по изказванията по форумите, може да заключим, че е почнало второ Косово, ... но не е нали ?Гледай по-обективно на нещата и мисли със собствения си мозък. Това важи за всички, разбира се.
18
1
 
5
 
! Отговори
До Тамерлан преди 11 години
Тамерлан как да се свържа с теб :)?

Спонсорирани публикации