Бизнес кръгове много силно искат кабинет на малцинството

Коларова: Съмненията за обслужване на интереси ще преследват Орешарски
29 май 2013 09:46,
7
Бизнес кръгове много силно искат кабинет на малцинството
Снимка: БТА

Ако бъде одобрен, кабинетът на Орешарски ще е под постоянното подозрение, че обслужва определени бизнес интереси, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Румяна Коларова.

По думите й е очевидно, че има направени договорки, не само между парламентарно представените партии и формациите извън Народното събрание, но и с определени бизнес кръгове. „Една част от тези бизнес кръгове много силно искат този кабинет на малцинството да бъде избран“, заяви Коларова. Тя допълни, че дефектът на ситуацията е, че не е публична. „При подобни обстоятелства беше формирано и правителството на Беров, което не е най-доброто“, заяви експертът.

Според нея е интересно и как „Атака“ ще спази договорките си с останалите партии.

„Ако Волен Сидеров провали мнозинството, това със сигурност ще е вид политическа катастрофа. Тогава ще стане ясно, че има политически играчи, които боравят с фантазия.

Ако „Атака“ постъпи като в първия ден на 42-рото Народно събрание, ще е в логиката на всичко казано досега от Сидеров. Подобен ход би означавал, че от една страна  подкрепя  малцинството, но остава в опозиция, и само при определени ситуации ще застава зад него“, коментира Коларова. Според нея и двата хода имат своите позитиви и негативи.

Коалиционното правителство, каквото се очертава, е напълно според логиката на обстоятелствата и на действащата мажоритарна политическа система, допълни още политологът.

Най-важните реформи пред следващия кабинет ще са в сферата на енергетиката и на  здравеопазването, заяви Коларова. Тя допълни, че през последните 12 години никое правителство не е дало отговор на въпроса за доболничната помощ.

„Голямата слабост на правителството на ГЕРБ беше именно в сектора на здравеопазването и там наистина видяхме много смени на министри. От тази гледна точка ще е интересно как ще се справят новите управляващи“, заяви политологът. Според нея, ако бъде нарушено нормалното гласуване, ще сме свидетели на катастрофа на действащия политически модел.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кабинетът Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
До БуревестниковПо-голям смях беше, че един треторазреден физкултурник се упражнява 4 години като вицепремиер и министър на вътрешните работи, а един пожарникар прочел Винету, ка то премиер.
5
4
 
3
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
........ А "новата" Министерша на спорта , а?!?! По голям смях няма , Дами и Господа! Тази лелка сигурно НЕ прави разлика между баскетбол и волейбол...! А снощи по новините на Канал 1 гледах как на митинг на ДПС "пламенно" обясняваше как трябвало да има учебници на ТУРСКИ!!! И точно тази ще бъде "Министерша" на младежта и спорта?!?! Накъде си тръгнал още от началото , бе , Орешарски ли си.... ОЛИГАРХски ли си ?!?!
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да ви кажа прав е Волен- това правителсто действително има способни хора. Това не значи обаче хора, способни да жертват личните си интереси за общите. Но като начало- добри специалисти са, пък относно менаджерските качества- ще видим как са след време. Воелн постъпи умно. Това да не ви е футболен мач.Това е държава и в управлението си тя има нужда от способни и мъдри хора. Това е.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До старк,vsichko koeto si kazal zvuchi mnogo dobre na dumi , no istoriata ni pokazva mnogokratno che istinata e malko po razlichna , deistvitelnosta e dosta po iskrivena i nai-veche obiknovenia chovek otnovo e ostanal s pryst v g..z !No kakto se izrazqvat drushkite vi ot 'malzinstvoto' da vi e haerlia novoto pravitelstvo, na pechelivshite chestito na drugite - derzaite .
2
13
 
5
 
! Отговори
старк преди 10 години
При сформирането на кабинета Орешарски е търсил широк политически консенсус за да се търси консенсусно представителство, а не тясно партийно
1
11
 
43
 
! Отговори
! преди 10 години
Което означава, че това правителство ще им слугува и ЩЕ ПРЕЦАКВА ПАК НАРОДЕЦА!!! Толкова *** народ друго не заслужава! Когато ГЕРБ взе властта хората трябваше да излязат на улицата и да ги принудят да вкарат червените крадци в затвора! Айде сега нека същите крадци да ви управляват!

Спонсорирани публикации