Меркел плаши Русия със санкции заради Украйна

Напредъкът към стабилизация е бавен, опасява се канцлерът
Обновена: 25 юни 2014 14:33 | 25 юни 2014 14:25,
42
Меркел плаши Русия със санкции заради Украйна
Ангела Меркел, Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че въпросът за нови санкции срещу Русия може пак да бъде поставен на дневен ред, ако напредъкът към стабилизиране на положението в Украйна не бъде ускорен, предаде Ройтерс.

Говорейки пред депутатите в Бундестага, тя похвали призива на украинския президент Петро Порошенко за едностранно примирие в конфликта с проруските бунтовници и допълни, че решението на руския президент Владимир Путин да се откаже от правото си за военна намеса в Украйна е "психологически важно".

Меркел обаче отбеляза, че украинските войски все още дават жертви въпреки спирането на огъня.

"Напредъкът е бавен. Дипломатическите решения винаги са за предпочитане, но ако нищо друго не сработи, санкциите отново могат да дойдат на дневен ред", добави тя.

Говорейки за положението в Ирак, канцлерът каза, че правителството в Багдад в продължение на години не е успяло да отрази вижданията на всички групи в страната и трябва да бъде подложено на натиск да направи това. "Ирак има нужда от такова правителство, което да представлява всички групи от населението", подчерта Меркел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Румчо преди 9 години
Абе тая крава дава ли си сметка каво ще й се случи, ако земе да предобри работата и Русия да земе да изтреска едни санкции на Германия?! Германците са единствените в ЕС, дето още мърдат, защото правят як бизнес с Русия - и внос, и износ! Майката ще им се е.е ако нещо руснаците ги ухапе коня и пуснат пердето! Тогава ще се чуди Меркел къде да се завре - акулите от Сименс, Даймлер, БМВ, Тисен, Хьоохст, Байер и пр. ще я дерат жива на тънки ивици и ще й слагат сол!
32
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
*** e angel v sravnenie s hazarskata sataninska sperma Hilari.
31
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
Tretia Raih e po-humanen ot hazaro-iluminatskia Raih.
30
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
Nacistite sa kategori4no protiv San Stefanskia miren dogovor.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая прави третия Райх да изглежда добре на фона на днешна Германия, управлявана от ционисти и потискаща цяла европа.
28
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 9 години
Natovskite svine po-otkrito I po-otkrito izvrushvat voennite si prestuplenia,moje bi zashtoto se 4uvstvat beznakazani.
27
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
Natovskite svine podkrepjat sauditsko-4e4eno-pakistano-bosanskite djihadistki *** v Siria.
26
0
 
11
 
! Отговори
До ukrainec преди 9 години
Украинец ли си, *** ли си, не знам, но цял свя видя що за стока сте. По-лъжливи, диви, жестоки и прости хора в Европа няма! Вие сте по-зле и от албанците и ***! Сами си съсипахте държавата! Убийци, лъжци и крадци, това сте вие тъпите украинци!
25
0
 
5
 
! Отговори
камо преди 9 години
Тази баба да не забравя че и двете световни войни ги разпалиха те германците, и в двете бяха победени. А ако разпалят и трета ще бъдат изтрити от картата на Европа.Оня танк Т34 който е на пиедестала в Берлин не напразно е оставян там.
24
0
 
4
 
! Отговори
29 преди 9 години
Да я видим тя как ще представя адекватно желанията на хора, чиито единствено желание е да върнат държавата в каменната епоха културно и социално, и да заколят или убият с камъни всеки който не е съгласен.Като че ли има по-очеваден начин запада да признае, че подкрепя терористите а не демократично избраното правителство. Не че някой е очаквал нещо различно от тия ***.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ирак има нужда от такова правителство, което да представлява всички групи от населението", подчерта Меркел.Бих зашлевиш тая *** ако беше преди мен. Ирак има заместник министър председател сунит, както и 6 сунитски министъра.В контраст, С.Арабия - 15% шиити, като повечето петрол е в техните земи - 0 шиити в парламента, Турция - 20% шиити - 0 в парламента, Кувейт - 35% шиити - 0 в парламента, Бахрайн - 80% шиити - 0 в парламента. Дори Иран, който е над 90% шиити има 18 сунити в парламента.
22
1
 
4
 
! Отговори
До ukrainec: преди 9 години
А ние такива като теб / особено украинките / ги оправяме ежедневно и с голям кеф, въпреки огромната заплаха от заразяване със СПИН, `щото нали знаеш, че точно вашите пачаври го сеят като с редосеялки!
21
0
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ukrainec ХУБАВО СИ ГО НАПИСАЛ НО ЗАЩО НЕ СПОМЕНАВАШ КОЙ ЗАПОЧНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ДАНДАНИЯ?НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ,,НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО ПО ГОЛЕМИНА И ОБРАТНО ПО СИЛА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ''? УКРАЙНА СЕ ОКАЗА ЗАЛОЖНИК ВЪВ ГОЛЯМАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА НА ЗАПАДА И РУСИЯ И ЩЕ ПЛАТИ ПРЕКАЛЕНО ВИСОКА ЦЕНА ЗА ГРЕШНАТА ПОЛИТИКА СПРЯМО РУСИЯ НА СЕГАШНИТЕ СМЕШНИЦИ ОТ ХУНТАТА КОИТО УПРАВЛЯВАТ ВЪВ МОМЕНТА В КИЕВ.КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА И ВУЙКО ОТ ГАЛИЧИНА ЩЕ ИЗБЯГА ОТ УКРАЙНА НЕ САМО ХОРАТА ОТ ЮГОИЗТОКА.ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е
20
0
 
9
 
! Отговори
петков преди 9 години
до кога разни бабуняци ще ни учат как да живеем
19
8
 
1
 
! Отговори
моше преди 9 години
До 10Да живее Америка и ЦРУ,да жевее Израел и МОСАД-стражи на мира в целия свят !!!-Долу фашизма и комунизма !!!
18
0
 
7
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Тая вещица може да плаши само гаргите а след няколко месеца като дойде зимата,тогава???
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво става с тия санкции бре. Днес чух, че руските пазари имат непрекъснато увеличение на борсата от два месеца насам. Мани другото, а по една либерал-толераската телевизия специализирана в икономически новини и анализи.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямата игра се води до започване на Голямата война. После пак така.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Лицемерна бабичка!"За да е баба трябва да има деца, които да имат деца. А тя няма и никога няма да има. Просто дърта чанта, ялова уфтзъ :)
14
0
 
2
 
! Отговори
До № 6 преди 9 години
Само простите *** пишат "ниши"! Пише се "низши", бе ***! :))))

Спонсорирани публикации