Русия и Гърция подписаха за "Турски поток"

Лафазанис: Газопроводът ще играе стабилизираща роля в региона
Обновена: 19 юни 2015 14:06 | 19 юни 2015 11:49, Елка Василева
201
Русия и Гърция подписаха за "Турски поток"
Снимка: архив, Reuters

Русия и Гърция подписаха междуправителствен меморандум за "Турски поток". Това стана в рамките на на Петербургския международен икономически форум, предаде ТАСС.

Меморандумът предвижда създаване на смесено дружество по проекта, съобщи руският енергиен министър Александър Новак.

Гърция ще вземе от Русия кредит за строителството на продължение на „Турски поток“, посочи Новак.

Мощността на съоръжението в Гърция ще бъде 47 милиарда кубични метра, добави той.

Изграждането на продължението ще започне през 2016 година и ще приключи през 2019 година.

„Този газопровод ще играе стабилизираща роля в региона. Реализацията на проекта не е насочена срещу никого, напротив, обединява всички региони, през които преминава“, каза  гръцкият министър на реиндустриализацията, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис.

Началото на проекта „Турски поток“ беше обявено от президента на Русия Владимир Путин при посещението му в Турция на 1 декември 2014 г. Тогава Путин заяви също така, че се слага край на проекта за газопровод „Южен поток“, който беше планирано да преминава през България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я па тоя у Сургут :))) да не се излъжете да ходите там, там като си запалят ладите на 1-ви ноември и ги гасат за ден победьи 9 май, щото много студ, ако я угасат за през ноща после нема палене :))) а летото си турат на страничните стъкла комарници иначе не смеят да си отворят прозорците, комарите са като врабчета
115
0
 
2
 
! Отговори
до 133 преди 8 години
Пич,ти съм сигурен че незнаеш къде се намира-бил си там--глупости....В 2011 толкова бяхме назад,че от нашият край си накупувахме имоти по цяла Европа.А за кайсиевата не говори--и сега си цокам от нея на дачата ми.
114
5
 
5
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Защо този газопровод няма да мине през България питам аз тъпата Тиква, която ни досъсипа ?!
113
1
 
4
 
! Отговори
ЯНИ БУЗУКАС преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ РОССИЯ....ДА ЖИВЕЕ ЕЛЛАДА (ГРЕКИА)ТУРЦИТЕ ЩЕ ДАДАТ ПОЗВОЛЕНИЕ, НЯМА КАДЕ ДА ИДАТ ТЕЗИ ТУРЧЕТА.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До заря (120)Русия създава и още един паралелен маршрут - Северен Морски Път, Берингов проток, Китай.
111
1
 
3
 
! Отговори
до 127 преди 8 години
Жив и здрав да си,нека всички да живеят както сибиряците--пък тогава да видят колко е "гадно" в Сибир.Трябва да разберът едно-докато има ресурси-ще има пари.И още нещо--пари се правят в развиващи се икономики--а не да чакат" заплатки като в Европа".....щото няма кой да им позволи да получават такива пари.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 126 от СургутИмате на баба ти хвърчилото, 2011 като бях даже и и-нет немаше, карахте още на телефонни модеми 56,6 скорост :) да не говорим за 4Г и тем подобни, с аналогови мобифони перкахте по улиците като ония дето стават за самозащита :))) само *** и студ има там :))) кайсиева пиел, кой знае какъв антифриз надигаш и си мечтаеш за кайсиева :)))
109
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Не знам, може и да е хубаво. На мене Сургут ми звучи като Тургут.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 125-***,какъв внос на обувки,стомана,металургически изделия,лекарства и оборудване бе---това сами си го произвеждат-Да си чул за най-големите фирми за добив на метали???
107
1
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 125,може би си мислиш, че внасяйки плаща с рубли? Пък и само обърни внимание на процентите, които сам си написал - 80, 90, 100, 75. Т.е. Русия не произвежда почти нищо. За сравнение да ти кажа, че фармацевтиката е един от най-развитите бизнеси и едно от най-големите производства у нас.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
125 не знам Путин гений ли е или не , но ние сами си е...хме мамата.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОТ Сургут - "муксун, стерляд"Недей така, приятелю, не е честно. Извинявай, но ми потекоха лигите. Аз не само съм опитвал тези деликатесни риби, но и съм ги ял на корем. Червено месо - само хрящ без кости. Вкусотия!!!
104
3
 
2
 
! Отговори
до 123 от Сургут преди 8 години
До Анонимен.......Всичко имаме пич-всичко...Плащаме пари и ни го карат-каквото си поискаме.Цял свят търгува тук--от пиле мляко имаме.Аз си поръчвам.кайсиева ракия-гот ми е...Много ми върви със зелена салатка и страганина от сьомга....
103
3
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До заряДоскоро на вас "левите" не ви ли беше проблемът, че армията ни била зле, въоръжението било зле и т.н. Сега като сме част от най-големия военен съюз в света какъв точно ви е проблемът, не се ли радвахте на танкове и пушкала? Или може, ама само ако е съветско оръжие
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОТ СургутКой нормален човек ще ходи там бе ? нито ракията ракия, нито виното вино, нито салата салата .... па и море нема, ски зона няма....... единственото което има е хора заразени от болшевишката чума и корумпирани гайшници
101
6
 
6
 
! Отговори
Фен на Атака преди 8 години
От българите по-*** народ няма на света начело с Бойко Борисов и *** София.
100
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 118Оле майко а алтернативните даже нямат ще. С НАБУКО или "Набутасе" що стана? "Приключил" според германците.
99
1
 
3
 
! Отговори
ОТ Сургут преди 8 години
До Анонимен--118...Няма страшно от комарите--тук всичко се пръска--няма ги--поне около река Об.Щях да го водя на риба--муксун,стерляд...Зимата на лов--лосове...Ще го повозя на еленови шайни...На въртолет,щях да му покажа къде се вади нефта и газта--Те и комарите не искат европейската им кръвчица...
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
общото на руските потоци- Всички са на етап"ЩЕ"
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Сургут (111)Напразно, сибиряк! Не ти трябва таралеж в гащите! Ако ли пък се отзове и дойде, нека да е през лятото - заведи го на пикник до реката край града. Да се порадват и комарите и мошкарата на европейска кръвчица.

Спонсорирани публикации