Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
17
 
! Отговори
rihanna преди 8 години
До АнонименПремиерът на Австралия посреща лодките на емигрантите с военни кораби и ги връща обратно там, откъдето са дошли. За миналата година броят на имигрантите пристигнали по море в Австралия, е нула. Въпросът е защо ЕС чиновниците не прилагат същия метод ? По-евтино ли ще излезе да храниш и подслоняваш бежанци, отколкото да ги връщаш обратно?
73
4
 
25
 
! Отговори
Стела преди 8 години
Я пак прочетете статията източник: малката манипулаторка каза, че 'не можела да си прави дългосрочни планове в Германия, защото семейството и има временен бежански статус и МОЖЕ да бъде депортирано' - забележете, че не й се налага да напуска страната. В допълнение, малката палистинка каза, че 'не е честно другите да се радват на живота, а тя да не може'Гадна политическа манипулация - направо съжалих Ангела и безизходицата, в която я поставиха!
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По - добре отколкото празни обещания на нашите политици...и празни мечти
71
3
 
25
 
! Отговори
Марто преди 8 години
И да реве, и да не реве малкото патладжанче, баба Меркел правилно му е обяснила.
70
3
 
23
 
! Отговори
??? преди 8 години
Ами казала е истината.Защо не отидат в Китай, Русия или Африка.Странно е че се натискат за Германия, Франция, Англия
69
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 години
До някой от ГерманияИ изобщо май си объркал цялата тема на разговора.
68
5
 
9
 
! Отговори
Меркеландия преди 8 години
Германците никога не са преставали да мислят за хилядолетния райх.За 60 години не можеш дапромениш съзнанието на цяла нация(справка България и османското присъствие).Как става такаче едни експанзивно-агресивни хора за половин век стават небесни херувимчета?
67
5
 
17
 
! Отговори
SS преди 8 години
До някой от ГерманияНе е проблема в това, че тези хора искат да дойдат и да останат в една уредена държава - проблема е защо искат да напуснат своята.Имам подозрение че е заради Израелските танкове дето стрелят по къщите на хората.
66
3
 
18
 
! Отговори
Ай стига преди 8 години
Ей голема драма големо нещо. За малко сълзи и сополи тиа медии ни пропищяха ушите. Всеки божи ден умират деца в конфликтните зони, ама това не е новина, а просто статистика явно.
65
6
 
9
 
! Отговори
dont sleep преди 8 години
*** работят денонощно.Странното е че би трябвало да защитават емигрантите,не Меркел(Отворено Общество,Хелзински комитет,Америка за България...и Иво Минджев).Оставам с впечатлението че те в момента усилено правят параван за глупостите на ББ и прецедента Роска.Против емигрантите в България не пишат нищо!!!
64
5
 
6
 
! Отговори
Имани преди 8 години
Последователите на Хитлер в Германия се увеличават, а плановете им включват съэдаването на Четвъртия райх!!! Харесват също така и идеята эа нов ХОЛОКОСТ срещу човечеството!!!
63
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди известно време премиера на Австралия го каза съвсем точно.Първо трябва да има контрол върху тези бежанци,за да не влизат джихадисти,терористи,психопати и всякакви вредни елементи.После тези,които са дошли трябва стриктно да спазват законите,морала,да се придържат към ценностите,да спазват правилата на обществото в което са дошли.Да се стремят всячески да се приспособят към съответната система.Те нямат право да налагат своята религия,морал и ценности,както се опитват повечето от тях.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в статията нещата изглеждат доста по-зле отколкото са в орязания репортаж на видеото. В пълният репортаж сигурно ще е доста по-различно.
61
4
 
30
 
! Отговори
мхм преди 8 години
- Аз не съм германец, аз съм иракчанин!Имигрантът продължил и срещнал друг човек:- Благодаря ви за отличната страна Германия!Човекът вдигнал ръка и казал:- Аз съм от Пакистан, не съм от Германия!Най-накрая имигрантът видял една жена и попитал:- Германка ли сте?Тя му отговорила:- Не, от Индия съм!Объркан, той я попитал:- А къде са германците?Индийката си погледнала часовника и казала:- Те са на работа!
60
4
 
15
 
! Отговори
мхм преди 8 години
Сомалийски имигрант пристигнал в Берлин. Той спрял първия човек на улицата, който видял и казал:- Благодаря ви, германци, че ми позволихте да живея в тази страна, че ми дадохте подслон, пари за храна, безплатна медицинска помощ, безплатно образование и без да плащам данъци.Непознатият казал:- Ти не си у ред - аз съм афганистанец!Имигрантът продължил и срещнал друг минувач:- Благодаря ви, че живея в толкова красива страна като Германия...Минувачът го прекъснал и казал:
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Уляна 70Ти мила да не си китайка и току-що да пристигаш в *** та не знаеш че ТРЯБВА ДА СЕ ПЛЮЕ без значение за какво става дума.Българака несретник си обоча да си плюе и толкова.
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете жената на мира!!Стига провинциализъм и йезуитщина!!
57
3
 
22
 
! Отговори
Данаил преди 8 години
Не, че защитавам Меркел, но съкратения репортаж който въртят показва избрани моменти от цялата и среща. Цялото видео, вчера споделено от немското правителство показва съвсем различна картинка. Момичето не трябва да се прибира, но наистина е с неуреден статут и причината е, че тя и семейството са от Ливан. Германия приема бежанци от места с военни конфликти и Меркел и обясни, че в Ливан война няма. Така, че детето със семейството си може наистина да бъде изпратено обратно, но може и да остане.
56
2
 
23
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Евала на Меркел. Мила, но твърда и то за момиче, което очевидно заслужава да остане. Но тя също знае, че това е провокация и ако отстъпи ще стане подай пръст да ти отхапят ръката. А ние се съгласяваме да приемем цялата *** са света.
55
1
 
40
 
! Отговори
някой от Германия преди 8 години
Не е проблема в това, че тези хора искат да дойдат и да останат в една уредена държава - проблема е, че не искат да работят, а да чакат на помощи, че искат да си налагат обичаите, исляма, шериата и всичките свинщини и от които уж бягат.Меркел е в правото си да не ги иска, това което обаче аз не разбирам е защо ние като една слаба и бедна държава трябва да ги приютяваме и да им даваме пари? И защо ЕС ни се зъби и ни наричат нетолерантни след като самите те също не ги искат?