Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал

Забавеният проект - голямото разочарование за столичани
Обновена: 4 май 2016 15:35 | 18 дек 2015 08:36,
151
Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал
Снимка: Dnes.bg

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описват незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Наскоро се разбра, че ремонтът няма да бъде приключен в срок, а фирмите изпълнители ще бъдат глобени. Те ще бъдат санкционирани не само заради забавянето, а и заради частично некачественото изпълнение на проекта.

Масово столичани са недоволни от новия изглед на пространството около НДК. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламират граждани. Затова решихме и в рубриката "Експериментът в Dnes.bg" да проверим какво е състоянието на новата настилка.

Вече всяка плочка около НДК изглежда, че е с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка  е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места се вижда и че плочите не са наредени равно, а на други – че вече се рушат.

За момента е поставено осветлението и видеонаблюдението. Настилките около зелените площи обаче са в лошо състояние - извадени плочки и много кал.

Изградена е и рампа, която безспорно ще е от помощ за инвалиди, майки с колички и велосипедисти. В непосредствена близост около нея обаче има само стъпала, които продължават да бъдат непреодолимо препятствие.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. Трябваше да бъде завършен тази есен, но това не се случи. Новият срок е до средата на 2016 г. А дотогава можем само да се надяваме, че реконструкцията ще завърши навреме, а некачественото изпълнение ще бъде коригирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вие защо си мислите, че заслужавате по добро или по качественно ?
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не му харесва да хваща терминал 2-3 т.н.
110
2
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Кой каза нещо за матряла, какво каза, помните ли?
109
1
 
1
 
! Отговори
Голям Строител преди 8 години
Изпълнител е вече кухата СК-13 Холдинг. Обявяват я в несъстоятелност заради дългове и липса на обекти с които да замажат загубите и калпавата си работа по обектите
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама вие не разбрахте ли, че нарочно се работи некачествено? Фирмата на братовчеда печели поръчката за ремонта, ама той има брат и нарочно строи лошо, за да може утре фирмата на брат му да спечели поръчката за ремонта! Семеен бизнес, с две думи! На третата година пък ремонтират хората на чичо...
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те на повечето места даже са си върнали изпочупените плочки! Ужас! Не знам колко пари е струвал тъй нар. "ремонт", но дори и след него мизерията е пълна. Да не говорим, че оставиха онова рушащо се недоразумение наречено "13 века България". Та ако това и е представата на Фандъкова за основен ремонт, не благодаря!
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изобщо при толкова много ***, живеещи на едно място, няма как нещо да се подобри в градската среда. няма и кой да осъществява контрол, защото на държавни позиции са останали само двойно по-тъпите и мързеливи от средностатистическия жител на софия и българия.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
плочките били счупени?! от първия ден на ремонта камионите на изпълнителите и тъпоумните нискочели *** в тях щъкаха между хората. бях свидетел как един камион заседна на стълбище, докато се опитваше да мине - левите колела върху гладката алея за количките, а десните - върху стълбите. през цялото време населението на софия използваше парка като паркинг. е какво различно можеше да се случи!?
104
0
 
6
 
! Отговори
хахахахаа преди 8 години
българска работа!българия е срам и позор за ЕС!
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До stoian79Първо си безумно неграмотен и второ,като си толкова критичен към дадена партия какво е твойто предложение за такава,тапет!
102
1
 
14
 
! Отговори
stoian79 преди 8 години
ISKAHTE GERB,GLASUVAHTE ZA GERB I POLUCHIHTE ETO TOVA-EDNO GOLIAMO NISHTO NA BEZKRAINO VISOKA CENA.HAK DA VI E SEGA FANDAKOVA.KAKVOTO POSKAHTE TOVA POLUCHIHTE.
101
0
 
16
 
! Отговори
boy преди 8 години
*** държава.... във всяко отношение.
100
2
 
24
 
! Отговори
#лошоМиЕ преди 8 години
Иначе подскачате, като ви кажат, че София е като турски град от 70-те... и няма какво да се мерите с анадолските села, нашите не са по-добре. За тоя проект трябва да има не само оставки, ами и осъдени!
99
1
 
4
 
! Отговори
А преди 8 години
До АнонименКакъв Самоков, сели Баня Самоковско
98
0
 
13
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Трябва стабилност! Някой клати плочките.
97
2
 
6
 
! Отговори
е преди 8 години
Това е дело на замката по екология, но нали е НАШ човек
96
1
 
18
 
! Отговори
Столиченин преди 8 години
Ибати пумярскиа римонт майна!!
95
3
 
32
 
! Отговори
Ха,Ха,Ха преди 8 години
Потвърждение на лафа на Тато, че това, което е направено по негово време, новите няма да могат да боядисат. В частност, който помни лъскавото НДК от 1983 г. ще се съгласи, че в момента всичко, което се прави е некачествено, със спестени материали, с завишени ставки и т.н.Лошо, много лошо.
94
1
 
15
 
! Отговори
ivan преди 8 години
Не ги е срам - разбира се - мутри и мутреси...........
93
3
 
15
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
На всички ни беше ясно ,че това ще е крайния резултат гледайки всичко с което така се хвали тиквун! Каквито и да са били навремето са залагали на качество поне на обектите от обществено значение ! За 30, години плочките не бяха мръднали. Какво е що е как са ги правили незнам,но скейтърите го оценяваха ,а сега.............?! Видими резултати за наша сметка!