Китайска суперкола на ток минава 400 км без дозареждане

Windbooster Titan разполага с два агрегата с общо 544 к.с.
4 авг 2016 20:15,
3
Китайска суперкола на ток минава 400 км без дозареждане
Снимка: Windbooster

Китайската компания Cammus, която е един от най-големите производители на автомобилни части, през 2014 г. реши да предложи собствен модел и за целта създаде компанията Windbooster. Малко след това китайците предложиха купе Toyota GT86 с електромотор, а сега вече са готови и с първата си самостоятелна разработка – електрическата суперкола Titan.

И докато показателите на електрическия вариант на GT86 бяха агрегат с мощност 204 к.с. и 500 Нм, ускорение от 0 до 100 кч/ч за 5,9 секунди и пробег от 250 км, сега нещата са доста по-сериозни. Суперколата Titan е оборудвана с два електромотора с обща мощност 544 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, максимална скорост от 260 км/ч и изминаване с едно зареждане на 400 км.

Дължината на суперколата е 4500 мм, широчината - 1950 мм, а разстоянието между двете оси – 2650 мм. Въртящият момент се предава в съотношение 40:60 в полза на задните колела. Името на колата не е избрано случайно или откраднато от Nissan, тъй като почти цялата конструкция е изработена от титан.

За салона на машината са използвани натурални материали – кожа и дърво. Вместо аналогови прибори е поставен дисплей с диагонал 12,3 инча. Двигателят се стартира от голям червен бутон на средата на предния панел. Налице са 3 режима на придвижване, които се превключват с клавиши от централната конзола.

Акумулаторната батерия Panasonic е с водно охлаждане и капацитет 72 кВт/ч, като се зарежда от стандартна розетка за 7 часа или при използване на специална станция за 90 минути. Според представители на Windbooster електрическият Titan е напълно готов за серийно производство, като се предвижда да излезе на пазара в средата на 2017 г.

Снимки и видео вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Нямаш нужда от допълнителна професия. Ти и сега си имаш. Анонимен ***.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купувам ,,Електричка'' само ако е ,,Лада''. Иначе да си ги карат.Преди като имах,,москвич'' станах механик.Сега кат си купа руска,Електричка'' ще стана електротехник.Какви са тези японски,американски и германски ,,Електрички'' които не се развалят?Друго си е руската кола,винаги имаш един занаят повече.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво китайчета,а сега се насочете към средния и по-бедния потребител и правете вечни батерии за да не се налага смяна през 4-5 години,вече има такива технологии (но защо не ги вкарват в производство знаем)и успех

Спонсорирани публикации