Изборите в Хамбург: Как да си напишат името? Български не знаят!

Сбъркан бил адрес на секция във Великобритания
Обновена: 26 мар 2017 17:30 | 26 мар 2017 13:52, Мария Захариева
56
Изборите в Хамбург: Как да си напишат името? Български не знаят!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Получен е сигнал, че в Хамбург има лица, които не владеят български език и не могат да попълнят декларацията за гласуване, обяви Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Той коментира, че от началото на изборния ден са постъпили няколко сигнала за нарушения.

"В Бурса има струпване в една от секциите поради това, че са допуснати повече избиратели едновременно в изборното помещение. Друг сигнал е по отношение на Великобритания, че има сгрешен адрес на една от секциите, за което дадохме нашите указания на Министерство на външните работи", обясни говорителят на ЦИК.

"У нас има един постъпил сигнал за председател на Секционна избирателна комисия (СИК), който в изборното помещение е извършвал агитация. В тази връзка са дадени указания, тъй като случаят е от компетенция на Районната избирателна комисия (РИК), която следва да се произнесе", отбеляза той.

"Централната избирателна комисия (ЦИК) може единствено да препрати със съответните указания, за да се предприемат необходимите мерки", добави Александър Андреев.

Всичко, което трябва да знаете за вота – Dnes.bg във Facebook


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мене

ами,гласуввай там,дето те улесняват,дето плащаш данъци ,денем карай тира,вечер мий чиниите на германците и не се обаждай какво да правим тук.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички които са напуснали България , живеят в чужбина и нямат намерение да се връщат нямат моралното право да определят съдбата ни ! Незабавно да се премахне двойното гражданство въведено от продажници и национални предатели !
44
1
 
10
 
! Отговори
двойно гражданство преди 4 години
Някъде около2005г наш приятел италианец сдвойно гражданство(+френско),но живеещ от 18-годишен в Италия ни се "оплакваше", че е поставен въпроса за ЕДНО ГРАЖДАНСТВО в Италия и той ще избере италианското( живее там,деца,внуци-също)Двойното гражданство му е давало "някои привилегии' и във Франция.Но така се постъпва в ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят.ОТГОВОРНИТЕ държавници по ВЪПРОСА да проучат и да останат всички изселници с ЕДИН ПАСПОРТ.Не мога да живея в България и да гласувам кой да ръководи Испания или Авст
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тест по български в периода между изборите.Само в оторизирани държавни центрове.Само със такъв сертификат да можеш да гласуваш.За издаване сертификат на човек не покрил теста,или за фалшив такъв-10 години затвор!
42
1
 
10
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 4 години
Хайде познай какво ще се случи на лилав ако отиде във Китайското посолство. Вежливо изведен във задния двор, и научен на възпитание там. Няма да повтори.
41
0
 
1
 
! Отговори
Habsburg преди 4 години
Dosta malko izbori proizvejdate.
zatui taka stava.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
просто трябва да се организира кампания
за смяна на паспортите и лични карти с нови да кажем по добри
образци например.И които не знае езика дори и писмено,а има и друго гражданство остава без тях.
толкова е хубаво и просто
39
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като не знаят български, "българските" граждани да гласуват в китайското посолство
38
3
 
51
 
! Отговори
ЦИК ДА СЕ преди 4 години
САМОЗЕЗИРА!ВИДЯХМЕ КАК ПРИСТИГАТ АВТОБУСИТЕ. ТУРСКИТЕ ТУРИСТИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ ПЪТУВАНЕТО ИМ Е ПЛАТЕНО, НОСЯТ ВЪВ СЕБЕ СИ ЛИСТОВКИ НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЯ.ДОКАЗАТЕЛСТВА СА ВСИЧКИ КЛИПОВЕ И ПРИЗНАНИЕТО НА ИЗСЕЛНИЦИТЕ.ТОВА АКО НЕ Е КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ КАКВО Е? НЕНАКАЗАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ ЩЕ ОСТАНЕ?БЪЛГАРИЯ ПИТА И ИСКА ОТГОВОР!
37
5
 
54
 
! Отговори
Не може някой който преди 4 години
си е устроил живота във чужбина да определя моето бъдеще е това на децата ми!Тук не став въпрос изобщо за"неграмотен човек" Става въпрос за хора които немогат да четат и пишат на български, не разбират какво става у нас да се правят на патриоти!Решението е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО КАКТО Е ВЪВ МНОГО СТРАНИ ПО СВЕТА!КОЙТО ИСКА ДА ГЛАСУВА ИДВА ДА ЖИВЕЕ ТУК АКО ЛИ НЕ ДА СИ СТОИ ТАМ КЪДЕТО Е И ДА МЪЛЧИ!
36
4
 
47
 
! Отговори
G-n Андреев, защо преди 4 години
говорите за Хамбург? Публикувано е, че всички в Бурса имат "човек, който им попълва декларациите", защото не знаят БЪЛГАРСКИ.А това са И ИЗСЕЛЕНИ бълг. граждани от турски етнос.Още от онова време-1970-1980 г. НЕ СА ЗНАЕЛИ бълг. език, но сега ЩЕ МИ ГЛАСУВАТ КОЙ да УПРАВЛЯВА в европейска РБългария!!??????
Каквото им кажат.Същото е И когато гласуват за Турция- НЕУКИ.
Навсякъде хора, които не знаят бълг. език, НЯМАТ ПРЕДСТАВА КАКВО става вРБЪлгария, не трябва да гласуват, за да опред. бъдещето Й.
35
3
 
30
 
! Отговори
карина преди 4 години
Тези "българи" от Хамбург сигурно свързват Хамбург само с хамбургския салам .
34
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато преди месеци Патриотичния фронт направи закон за ограничаване на секциите за гласуване в чужбина , всички зейнаха и отвориха ей такива муцки че им накърнявали правата за гласуване . А, сега се вижда какво става -с българско гражданство а не говори български, а турски или *** и се реди в Германия и гласува .
Изобщо трябва да се забрани да се гласува от чужбина , в много страни включително и Германия е забранено това , ама българинът мисли бавно и всички тогава бяха против патриотите
33
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в турция не могат и да пишат ама един двама родоотстъпници попълват цял ден декларации на хора които никога не са били в Б-я и им е платено да гласуват за ДПС, ДОСТ и БСП...
32
2
 
10
 
! Отговори
Salam преди 4 години
Da opisvat na hamburgsky
31
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бурса, за председател на изборна комисия бяха сложили 25 годишен "българин", който не знаеше да говори български. Евала на репортерите на Нова! Изтипосаха ги! И кметът на Бурса се развяваше там - имал балкански корени, затова бил дошъл да гледа.
30
4
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Гласуването в чужбина е пълна порнография. Факт !
Хора откъснали се с години от България и непознаващи политическата обстановка у нас отиват и решават бъдещето на България
Пълен абсурд !
29
41
 
12
 
! Отговори
Мене преди 4 години
С немско гражданство съм,когато отивам да гласувам(правя го винаги на избори в Германия) е необходимо само да се подпиша в листата срещу името си преди самото гласуване...Не доумявам,що за декларации се попълват в България и въобще кой е казал,че трябва да съм грамотен за да имам право на глас?!?
Във всяка една държава има неграмотни хора и въпреки това те се водят пълноценни граждани и избиратели....Организаторите на едни избори са задължени да улеснят гласоподаването и то максимално!
28
16
 
8
 
! Отговори
ПРИМАТИ преди 4 години
*** В БАЛКАНИТЕ В ДЕЙСТВИЕ. ЩОМ НЯМА ОСЬДЕНИ ЗА ВЬЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ЩЕ ВИРЯТ ДОКАТО НЕ СТАНЕ КЬСНО ЗА ТЯХ
27
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не знаят български какъв го дирят в секциите за гласуване на българско правителство? А, да, мустакият *** реджеп ги е пратил да гласуват по команда.