Daily Mail: Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС

Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България относно мигрантите
6 май 2019 07:30,
243

Визитата на папа Франциск в България привлече вниманието и на световните медии.

Британското издание Daily Mail отбелязва - "Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз". Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата, отбелязва Bulgaria ON AIR.

Франциск неведнъж е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално задължение. Той призовава правителствата да строят мостове, а не стени, и да правят всичко възможно, за да посрещнат и интегрират прокудените от военните конфликти и бедността.

В този дух - британското издание напомня, че апостолическото пътуване се случва само три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се очаква националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен възход.

В статията се обръща внимание и на Българската православна църква. Споменава се пренебрегваният от страна на патриаршията официален диалог между православната и католическата църква. Както и отказът от присъствие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 г.

Daily Mail добавя още, че Светият синод е заявил своето нежелание да участва в съвместни служения и молитви с папата.

"Край на разделението" - така BBC определя посещението на папа Франциск в България и Северна Македония. Според британската обществена телевизия визитата e явен знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата между Изтока и Запада.

Водещите италиански издания също определят апостолическото пътуване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че само преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.

А в София - самият папа Франциск определи България като мост между Запада и Изтока, способен да скъси дистанцията между хората с различно вероизповедание и етнически произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, към затвора Бойко, начело ти и Цветанов , а след теб активисти и олигарси и накрая троловете ти невежи като теб
133
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че да не е лъжа пък :)
132
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ние сме си шилета и все наопаки, затова сме на дъното.Ама какво да се прави, ген си е.
131
8
 
44
 
! Отговори
до 138 преди 5 години
Голямо самочуствие, да чакаш 15 години за една трошка. Развитите държави да ти изкупуват продукцията, само защото в нея има цветни метали. Да ядеш банани на нова година. ПОловината село да залива бетонова плоча на къща на ръка. Да вариш зимнина, за да "изкараш" зимата. Да не можеш да обработваш сам земята си. Да ходиш с разрешение на гости при роднините си, защото живеят в пограничен район. Да бягаш към месарския защото докарали "нещо" от ДСО Родопа. И още много мога да изброявам....
130
3
 
47
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Явно целта е да ни правят ислямско гето, Бойко вече се е навел и обезлюдява Странджа и строи лагери!
129
5
 
38
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
Че си герберски *** е ясно , но няма нужда от излишен спор с теб. Цените можеше да си го позволи всеки. Имаше работа за всеки. След като си тиква , остани си такава.
128
4
 
35
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Папа Франциск днес Молитва за Мир...Българския патриарх Неофит на Военен парад. Честит празник!
127
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес 90% от българите не знаят , че Нотр Дам Пари е Парижката Света Богородица. Ако някой младеж е учил френски - превежда буквално (нашата дама). Залива ни невежество отгоре до долу.
126
3
 
37
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Колкото повече се отлага оставката на ГЕРБ , толкова повече се дестабилизират държавата, защото доверието е безвъзвратно загубено и те не могат да направят една крачка напред, само могат накрая да окрадат повече ,като виждат че кораба потъва!!!Агент Закъри Блъмър!ЦРУ!!!
125
7
 
38
 
! Отговори
138 преди 5 години
Пиле недорасло, питай някой по дърт от теб за цената на телевизор или секция сравнена спрямо заплатата през комунизма и тогава си пиши глупостите. Разбирам, че така си изкарваш парички ама чак такива малоумщини да пишеш.
124
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цирк за наша сметка , но не поръчан от нас.Борисов обича да харчи чужди пари и да казва дадох, извадих пари. Свикнал е на рекет и парите на хората ги има за свои.Освен това като недоучил смята и другите за слабоумни , защото се е обградил от такива.Но за негова изненада нещата стоят малко по различно.
123
2
 
34
 
! Отговори
До 135 преди 5 години
Сега сме ромско гето, мюслитата поне пари имат за харчене.
122
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социализма ни даде знание, държава и самочувствие. Сега за съжаление се върнахме в годините преди соца и отиваме към годините под турско робство. Само да ви напомня че преди соца, бг е държава с необразовано население, къпещи се веднъж в годината и шепа чорбаджии.Четете Ботев, четете и класиците ни и сравнявайте.Последните 10г дори нямат сравнение. Толкова невежество и брутален рекет
121
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме му на папата и на мамата и на всички.Все едно идват в ромското гето на Европа и показват на света какви мизерници и корупчии живеят на тази територия.За Европа тук е WC,а за ингилизите сме слуги на турците.Никога няма да гледат на българите както на германците и французите!Реклама било,казва Борисов.И на какво?!!!
120
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти за плевенския манекен пис ли говориш?
119
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата"Е то се очакваше, че ватиканското чyчeлo ще дойде да ни навива да станем ислямско гето, държащо мигрантите далеч от запада.
118
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И запалката пикаеща във фонтани пръв се наредил да се здрависва с папата, това е лицемерие за Оскар.
117
1
 
50
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бойко Борисов трябва да подаде оставка като премиер, защото е загубил най-ценното, което може да има, а именно доверието на обикновените хора!Еврофондове ще има, от ЕС,САЩ,Русия,НАТО ще го подкрепят, но той няма доверието на собствения си народ, който живее в няколко паралелни държави едновременно, Едната държава е за къщички за гости и за мошениците, а другата държава е за обикновените хора!И да не ми излиза с номера за прошка или чистка, няма да има такава! ГЕРБ е вече в историята!Марви!ЦРУ
116
5
 
34
 
! Отговори
До 126 преди 5 години
Това папата е споменал за емигранти, далеч не означава, че ще приемем такива. Тези неща са сделки от рода на : Аз ще взема имигранти, а ти какво ще ми дадеш??? Някой да е чувал Ватикана да дава?
115
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка Бойко, и затвор. Шоуто не помага да заемете золумите

Спонсорирани публикации