Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас

Бизнесменът разкри, че жена му е била задържана
Обновена: 30 яну 2020 08:58 | 30 яну 2020 08:56, Александър Попов
366
Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас
Снимка: БГНЕС
"Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна", заяви в ефира на bTV обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков.
 
От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.
 
Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.
Още по темата
Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.
 
"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта", добави Божков.
 
Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.
 
Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в "Националната лотария" и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта. 
 
"Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери", попита Божков.
 
Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци. 
 
Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
10
 
! Отговори
ерг преди 4 години
президента,божков и... се разми работата с водата в перник!! хитро!!
196
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЙТО, ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНАТА ИЗМАМА Е АБСОЛЮТЕН АНТИБЪЛГАРИН!
195
3
 
13
 
! Отговори
сс преди 4 години
Май май като не сдава бизнеса тихомълком са решили да му го вземат шумно.
194
2
 
11
 
! Отговори
До 193 преди 4 години
Бандитите са по високите етажи на властта.Ако са били толкова честни и морални,защо досега не са проверявали тези,които арестуваха и тези,които сега обвиняват?Защото вече е обществена тайна,че 40% от обществените поръчки се връщат обратно там,където трябва.А който не иска да си плаща-в панделата.
193
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се прави за да се тушират бушуващите протести на хората. С всички сили в протестите се внедряват водачи и провокатори, които да спират хората да викат оставка. Полицията като в Хондурас и Уганда започва да си позволява да обгазява протестиращите хора, ако това беше срещу Орешарски телевизионният слугинаж на ГЕРБ щеше да излъчва скандалното насилие всеки час, обаче сега пълна цензура. Обаче с тия си простотии обединяват целия народ - бедни и богати срещу ТИРАНИЯТА.
192
5
 
7
 
! Отговори
NoName преди 4 години
До Бай Пешо Фантастично или не-аз си мисля,че държавата стои зад "това", колега :) И знаеш ли защо? Защото държавата - това е ТОЙ, ББ-то от Банкя. Без неговото съгласие нито МВР-то,нито гешефтурата,нито министрите могат да кихнат, ако Той не разреши. Той е "държавата",превърната в мафиотска структура. Едно време имахме държава, по времето на Тошо,тогава един министър зашлеви до кръв буквално през лицето военното аташе на Турция, само защото беше казал, че обявява война на България.
191
5
 
16
 
! Отговори
34325346456 преди 4 години
Кой е беден, бедността е само една мантра, която опозиционерите на деня развяват. Бедни...и дават всеки ден по 6 лв за билети да търкат. Това не е от бедно, а от алчност. ГЛедат по цял ден Планета и искат в Дубай, искат голфчето да го сменят с ламбо и тн. Никой не дава 3 лв за билет, ако няма пари за хляб, всеки ще си купи хляб. Но в магазина се купува - хляб, цигари, алкохол и билет за търкане, факт и това не е от бедност, от оскотялост може би. Бедност...не помните какво беше 90-те...
190
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля, че зад атаката срещу Божков стои един ЛЪЖЛИВ, НЕПОЧТЕН, ПАРАНОИЧЕН, МНИТЕЛЕН, ***, ЗЛОБЕН, УМОПОБЪРКАН И МНОГО АЛЧЕН ЧОВЕК. И че господ отдавна му е отнел целия акъл и му е оставил само алчнотията. с НЕЯ ПОД РЪКА ДА ПОТЪВА... И ТОЙ ПОТЪВА.
189
3
 
9
 
! Отговори
189, преди 4 години
а защо мислиш,че хората търкат билетчета?-Защото са бедни,защото държавата ги цица ежедневно с високите цени за ток,вода,парно, и др.Защото едва свързват двата края и това е единствената им надежда.Ако имаха нормален начин на живот,нямаше да търкат билетчета.
188
0
 
7
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Бих прочел с голям интерес автобиографията на Божков. Има интересни неща да сподели, в колко правова държава живеем.
187
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Тоя бандит е за панделата!Заради такива като него сме най-мизерни в Европа!
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля, че след последните дни има нови основания да се направи доста по-основателно предположение, че Мафията през правителството се е внедрила в независимата съдебна власт в прокуратурата. Редно е Октопода да си прибере пипалата, че много се е разпрострел.
185
0
 
10
 
! Отговори
Бай Пешо преди 4 години
Създаването на толкова крупен бизнес без подкрепата на държавата е невъзможно и който твърди обратното ( особено с мащаба като Божков) изглежда смешно и елементаризира народа. По-интересното е как ще приключи цялата тази история. Защото след премахването на Арабаджиеви, Стайков и Божков е очевидно , че става дума за война. ...и ако някой си мисли, че просто ще прибере едни активи и ще си живее щастливо и безгрижно просто много се лъже. Изглежда фантастично държавата да стои зад това. Очакваме
184
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смачкаха малкия и среден бизнес в България,дойде ред на едрия.Е,кой ще остане да прави бизнес тук,като никой нищо не му гарантира.Даже и чужденците,които се излъгаха да дойдат и те избягаха.
183
0
 
8
 
! Отговори
34325346456 преди 4 години
Ама вЕрно ли го жали някой? Е аз имам "честта" да го познавам лично. Не съм имал проблеми с него, но за него подръпването на всички държавни лостове ставаха с едно обаждане по телефона. Само не си мислете, че не е имал свои хора на ключови места. А помните ли онова момче от Благоевград, което гръмнаха на Центална гара, защото искаше да прави собствена къща за залози? И Найденови казват доста неща, гледайте. Бил плащал 500 млн данъци за пенсионерите...а неговата лотария откъде изкарва парите?
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията се внедрява в държавата и я използва за безконтролен бизнес. Явно вчера стана ясно че Божков не е мафиот, защото мафиотизираната държава него гази а други бизнеси защитава и сега ако някой си мисли, че хазарта ще стане държавен, не на второ четене ще стане пак частен като ще гледаме кой ще заграби бизнеса на човека. Сутринта Волен Сидеров каза, че Валерко не си плащал и укривал данъците.А разкритията че в хотелчето му нощуват граничари командировани да ловят бежанци, що не арестувате
181
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от форумните корифеи по право ще разясни ли на нас неуките що е то " ... основание да се направи предположение..." както го рече ГешеФта. Това малко си мяза на лов на вещици през средновековието когато те горят на клада и като си признаеш ти казват е видя ли, че си вещица за това те горим.
180
3
 
14
 
! Отговори
Роза Коритарова преди 4 години
ЧАКАМ ГЕШЕ ДА АРЕСТУВА И СУДЖУКА ОТ БАНКЯ...ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМ ЧЕ БИЛГАРИЯ Е ПРАВОВА ЗАКОНОВА ДЕРЗАВА.
179
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков си е направил бизнесите сам, не е привотизатор както някои гербери. Освен това по образование и интелект с вашия Винету печели с ипон и туш. Освен това не ходи да се кланя в руското, американското и турското посолство едновременно, освен това е спасил от лондонските аукциони хиляди културни образци на свещенната българска земя. Освен това спаси и футболен клуб Левски от фалит. Винету да не се крие а да каже кой стикова мвр акцията да съвпадне с гледането на закона за хазарта. Много мафия
178
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало интернет бок лу ци те на ГЕРБ - как ще наричате хората мафиоти без съд и присъда? Мафиоти са тези които са се внедрили в държавата и я използват за личното си облагодетелстване. А вие сте техни па чаври.

Спонсорирани публикации