Рецептата Dnes: Киш с пиле и чушки

Комбинация от вкусове, която ще се хареса на цялото семейство
15 юли 2021 08:19, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Киш с пиле и чушки
Снимка: istock

Продукти:

1 пакет готово тесто
1 с.л. зехтин
4 с.л. лук, нарязан
4 с.л. нарязана чушка
1 супена лъжица брашно
150 г сварени пилешки гърди, накъсани
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. индийско орехче
¼ ч.л. черен пипер
50 г настърган чедър
30 г настърган грюер
2 яйца, разбити
200 мл прясно мляко
200 г заквасена сметана
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. В средно голям тиган загрейте мазнината на средна към висока температура. Запържете лука и чушката в нея. Разбърквайте за няколко минути. Добавете брашното и гответе за още 2 минути с разбъркване. Добавете свареното пилешко, солта, индийското орехче, пипера. Разбъркайте добре.
 
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Прехвърлете го в тава за печене, намазана с малко мазнина. Върху тестото разпределете равномерно плънката от тигана. Покрийте с настърганите два вида сирена. Отделно в купа разбийте яйцата с млякото и сметаната. След като се получи гладка смес, покрийте плънката на киша с нея.
 
Печете за 20 минути в загрятата на 200 градуса фурна. След това намалете на 180 и печете за още 35 минути.
 

6
Още от Телевизия
Съмнителна покана: "И тогава не остана никой"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Рецептата не струва,мярка 1 пакет няма,и сложете поне един път подходяща снимка.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Западняците много си тачат киша, а всъщност е клисав и мазен. Не знам защо и нашенци го превъзнасят.
3
1
 
3
 
! Отговори
тестото е важно преди 2 седмици
Вкусна джендърска лазаня.
2
1
 
2
 
! Отговори
Гнусносути преди 2 седмици
Индийските орехчета от истински индиец ли се вземат или може и от ромската махала?
1
2
 
3
 
! Отговори
Алтер преди 2 седмици
Това и в Африка няма да го ядат. Пиле с чушки ???