Пролетен грим - грънджът се завръща

Вижте повече за тенденцията
1
Пролетен грим - грънджът се завръща
IStockphoto

Тенденциите за красота обикновено са циклични. Всичко има своя момент и това, което сега е популярно, в крайна сметка някога ще излезе от мода, остава в архивите за няколко години, след което отново излиза на преден план. Сега най-новата стара тенденция е гръндж естетиката. 

Да, завърнаха се червилото с цвят тухла, матовият тен и силно изразеното опушено око, които бяха популярни през 90-те години. Сега ги виждаме навсякъде по модни дефилета, в социалните мрежи и на светски събития. Известният гримьор Дани Винсент казва, че тази гръндж естетика е свързана със смел, груб и несъвършен грим, който бяга от популярната култура и традиции.
 
За тази визия ключовите характеристики са разхвърляна и опушена очна линия, която сякаш се е получила от купонясване цяла нощ, и дълбоко червило в тъмен бордо цвят. „Тук не говорим за прецизно направен грим. По-скоро изглежда така сякаш е нанесен отново в 2 сутринта в тъмна тоалетна на някой бар“, казва Винсент пред InStyle.
 
За гримьорката на звездите Сара Тано, гръндж гримът се състои по-малко в отделните елементи и повече в колективната енергия, която излъчва. Според нея, той крещи за свобода и въображение, като е подходящ за всички онези момичета, които искат да се чувстват като рок кралици, но просто са се родили твърде късно.
 
Ето няколко идеи за гръндж грим, които да изпробвате: 
 
Опушено око
 
Сидни Суини избра вдъхновена от гръндж визия за караоке вечерта си. Погледнете отблизо и ще видите опушено око и кадифен матов тен. За да постигнете този външен вид, всичко, от което се нуждаете, е добър молив за очна линия. Тано съветва да го нанесете по целия клепач, преди да го разнесете с четка.
 
Още за грънджа при грима ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
България ще е много по добре, когато Турция и САЩ се оттеглят от нея!

Спонсорирани публикации