Джонсън: Разполагането на британски войска в България е само началото

150 британски военнослужещи ще пристигнат у нас
25 мар 2022 13:30, Нели Христова
713
Джонсън: Разполагането на британски войска в България е само началото
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще удвои военните си сили в Източна Европа и ще изпрати нов контингент в България, след като в четвъртък лидерите на НАТО се договориха да укрепят източния фланг на Алианса срещу руската агресия.

На извънредна среща на високо равнище в Брюксел, посветена на войната в Украйна, Алиансът подписа споразумение за сформиране на четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия, като в България пристигат 150 британски военнослужещи. Общата численост на четирите групи ще бъде между 1000 и 1500 военнослужещи, които да достигнат до 6000 души.

Още по темата
Те ще се присъединят към 40 000 военнослужещи под прякото командване на НАТО в Европа, които вече са близо 10 пъти повече от броя, с който Алиансът разполагаше преди няколко месеца преди нахлуването на Владимир Путин в Украйна.

"Засилваме подкрепата си за страните от НАТО на предна линия, като изпращаме ново разполагане на британски войска в България в допълнение към удвояването на нашите войски както в Полша, така и в Естония", заяви Борис Джонсън. "Това е само началото. Трябва да подкрепим една свободна и демократична Украйна в дългосрочен план", добави министър-председателят.

"Повече от 150 британски военнослужещи ще се присъединят в ново бойно подразделение на НАТО в България и се водят разговори с Италия", каза Кирил Петков, българският министър-председател, като приветства демонстрацията на сила.

Съединените щати вече се съгласиха да предоставят механизирана пехотна рота "Страйкър" за българското подразделение, което ще има до 1000 военнослужещи.

Британската армия разполага с около 850 военнослужещи, базирани в Естония под знамето на операция "Кабрит". Обединеното кралство ръководи многонационална бойна група там като част от засиленото предно присъствие на НАТО.

Други 150 британски военнослужещи са базирани в Полша в рамките на ръководеното от САЩ разполагане на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците ни водят политика, която няма нищо общо с желанията на народа!
506
15
 
3
 
! Отговори
Болшевишка смрад преди 2 години
Петата колона какво ще направите по въпроса само ще лаете ли?
505
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, с появата на все повече и повече навлеци тука, които по цял ден се чудят как да ни вкарат във война с Русия, кой ще им плаща масрафа? Подозирам, че им се услади на американците как те си ползват нашата територия, а ние им плащаме разходите и сега си водят пуделите да храним и тях?
504
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дето британец е стъпил НИЩО ДОБРО не се е случило------Де да знам ... Я колко българи заминаха за САЩ, Англия, Канада, Австралия, Нова зеландия, Сингапур? А не се връщат разревани и отчаяни... Дали не дрънкате глупости?
503
3
 
33
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Прав е: такова разполагане на англо-американски войски е официалното начало на окупацията на България от НАТО. Преди поне си тръгваха след ученията.
502
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо да спомете за суверенитета на обозе почившата Република България? Защо ли само англосакски войски се дислоцират тук? Да не би да се страхуват от населението, поддържащо безрезерво *** Киро?
501
3
 
32
 
! Отговори
НИЩО ДОБРО от UK преди 2 години
Дето британец е стъпил НИЩО ДОБРО не се е случило. Хитри и находчиви грабители и ексолоатаори, стари империалисти с нови мераци. Вън!
500
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън, вън, вън, вън...
499
10
 
49
 
! Отговори
Лайте, кучета преди 2 години
колкото и да лаете тук, тези си разиграват партията шах за наша сметка. Подготвят България за бойно поле, защото само нашия ухилен *** се съгласи да даде терен за това, което никой друг не иска. Единствен вариант е не лаене тук, а на площада и всички тия - до стената.
498
9
 
55
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Началото на кое? На изритването на просто Киро ли? Ще стане, няма как да не стане! И знаете ли какво прави това правителство, зорлен ще настрои хората да гласуват за Възраждане, това правят. Оказаха се кухи ***, това е. И ще си идат!
497
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще ги храни тия ?На бас, ще ще се грижим за тия по-добре от колкото за нашите ...
496
5
 
57
 
! Отговори
Никой преди 2 години
българин не иска английски войски на територията на България................рижия клоун Борката Джонсън да внимава да не изяде шамарите............Англия вече не е в ЕС...........откъде накъде ще пращат окупационни войски в България???
495
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аниматора Джонсън - за развлечения и партита в София.
494
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли народ при който се женят братовчеди да идва на нашите земи???Недай си боже след ,,лявото" насттъпление у нас да започне и този погром за защита на имането на нашите олигарси и бгаташи.
493
5
 
27
 
! Отговори
ЛУД преди 2 години
И КВО ВСЕ ТАЯ НА 9 МАЙ ПАРАДА ЩЕ БЪДЕ В КИЕВ
492
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ще чустваме най добре ако Турция ни прибере пак под свое крило.
491
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намериха си кукла на конци и сега ще правят каквото си искат. Какво им пука. Нали са по- отдалечени? А кирчо *** токове, прави чупки и раздава широки усмивки.
490
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкобритания излезе от ес и стана много удобен партньор на сащ в разоряването на ес.Чрез операции с фалшив флаг, т.е. по метода изпращане за зелен хайвер.
489
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес подхлъзнат от сащ на бананова кoра. И се управлява от такива ***, че да членуваш там е катастрофа.
488
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Индия в последния момент отказа да преговаря с делегацията на Великобритания"