Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Представители на украинските власти засега не са коментирали
13 апр 2022 11:25, Елка Василева
800
Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Кадиров призова също така украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат "Азовстал", да се предадат.

Още по темата
Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер.

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол.

"В "Азовстал" понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата", изтъкна Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"В град Мариупол, в района на металургическия комбинат "Илич", в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота", каза Конашенков.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО КАКВА Е РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ, БЕЗ РАШИСТКИ ЛЪЖИ: СЛЕД ТЕЖКИ БОЕВЕ В МАРИУПОЛ, МЕЖДУ 100 И 200 УКРАИНСКИ ЗАЩИТНИЦИ СА ПАДНАЛИ В ПЛЕН НА РАШИСТКИЯ ОКУПАТОР. ОСТАНАЛИТЕ, СЛЕД ОПАСНА МАНЕВРА НА СЕВЕР, СА УСПЕЛИ ДА СЕ СЪЕДИНЯТ С ДРУГИТЕ ЧАСТИ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ И ПОЛКА "АЗОВ". МАРИУПОЛ ОЩЕ НЕ Е ПАДНАЛ! УКРАИНСКАТА АРМИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ СРАЖАВА В ЗАЩИТА НА ГРАДА. РАШИСТКИЯТ ОКУПАТОР ЯДЕ ЗДРАВ БОЙ В МОМЕНТА. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РАШИСТКА ПРОПАГАНДА, БРАТЯ БЪЛГАРИ!
411
25
 
17
 
! Отговори
BBC преди 2 години
" Потвърди ,че изказването на Кадиров не отговаря на истината. Руските войски са отстъпили в няколко района на Мариопул. "
410
13
 
4
 
! Отговори
бръм бръм преди 2 години
Този човек май само цифрите е научил а числата не ги познава.Съберете се вие умиращите за Русия и му обяснете ,че има двузифрени числа,трицифрени и т.н.Неговите хора кошер да бяха атакували толкова пчели няма да уловят.Мравуняк да бяха нападнали толкова мравки не могат да намерят.Сигурно украинските пехотинци са се разбрали от цчла Украйна заедно със запасните да отидат да се предадат в Мариопол
409
26
 
14
 
! Отговори
бръм бръм преди 2 години
великата отечествена Армия за 100 години 100 войни и само една победа Презвеха пет къщи и две тоалетни в Грузия.Сега помощ от Сирия от Чечня и все същата скоро да очакваме междугалактическа помощ и Даркт Вейдър да го помолят за помощ та белким завладеят едно село до 9 май
408
20
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Предадоха се само заради липса на провизии, лъжецо, не за друго !
407
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кадиров ! Ахмат. Смърт на укрофашизма
406
3
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Не става дума за Кадиров !
405
5
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Ако по медийте кажат че кокошката е мъжка .....Смятам че 95% от народа ще се съгласи !
404
30
 
10
 
! Отговори
Укро Фашист преди 2 години
До ор /// Естествено, че Мариупол е паднал, колкото е паднал и Киев. Останалото са рашистки уйдурми и телевизионни пермутации. То ако падаха така градовете на Украйна "мощната" съветска армия да е стигнала до Париж и даже до Енгелизкия канала, дека франсетата му викат ЛаМанш. Голем *** са рашистите. Станаха за смях в целия свят.
403
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брадатата Тик Ток кремълска булка с обувки от Долче и Габана пак си разказва мокрите сънища... Аре У лЕво и жужи да те завие с одеалото...
402
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 545 *** в украйна и ще умреш, ама не от смях. Льольо :D
401
19
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тихо Русофилска ***.Не искам да ви слушам путинското квичене.За 50дни превзеха 1 град.!5 000 срещу 3000.Браво.Има джавелини и стингъри за всичко руско.
400
5
 
3
 
! Отговори
Укро Фашист преди 2 години
До Радньо /// Цветни ли са сънищата или черно-бели?
399
13
 
33
 
! Отговори
Радньо преди 2 години
Според мен ще вземат зеления наркоман комик и цялата фашистка клика в Москва, ще ги съдят справедливо и после на дръвника. Сбогом наркоман, сбогом фашистка клика :)
398
8
 
11
 
! Отговори
ор преди 2 години
До АнонименМариупол не е паднал. Е,нали нашите моряци бяха взривени?.То за простотията си прав личи ти.
397
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 513: Не мисля, че и при тяхната религия, също, такива като него ги чака нещо добро на ония свят. За Путин е ясно че няма да попадне в рая, както се тупаше в гърдите.
396
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 май ще падне и Киев, руснаците тръгват на север и ограждат Киев.
395
14
 
8
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
До : КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ И УКРАИНЦИТЕ? ПРОСТО Е - НИЕ СМЕ СВОБОДНИ ХОРА! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ, ДА ПРИМИРИ И ДА ПРИНИЗИ СВОБОДНИЯ ЧОВЕК. ------------------------------------------------------------- Българите не сме свободни хора, ние сме най голямата *** на Европа. последните дни го доказаха. Няма България, има Тъпанаристан. Виж коментарите тука, виж само кой ни е президент. Войната ще цвърши и цивилизования свят тези неща не пропуска да ги забележи и не забравя.
394
13
 
6
 
! Отговори
ПАРАНОЯТА НА ПУТИН преди 2 години
НЕ ПРЕВЗЕХМЕ ЛИ МАРИУПОЛ....ОТ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ВСЕ СЕ БИЕМ ЗА НЕГО.....И ВСЕ ОЩЕ ГОБОМБСНДИРАМЕ
393
6
 
10
 
! Отговори
Кадиров е еелик преди 2 години
Браео!