Експерт: Убийството на Алексей Петров няма да е последното, нещо става в "ъндърграунда"

Срещу такъв стрелец, най-вероятно с дългоцевно оръжие, няма какво да се направи
Обновена: 17 авг 2023 10:35 | 17 авг 2023 08:30, Елка Василева
200
Експерт: Убийството на Алексей Петров няма да е последното, нещо става в "ъндърграунда"
Снимка: архив, БГНЕС

"Убийството е професионално направено. Теренът позволява изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е безопасно за стрелеца. Има широка възможност за различни пътеки за скрит отход от атентата", каза пред bTV доц. Милен Иванов, бивш ректор на Академията на МВР.

"Моето мнение е, че изстрелът е направен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре подготвен стрелец може да произведе сигурен изстрел в малка цел", добави той.

Още по темата
"Никой не ходи да извършва атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма как да им се окаже бърза помощ. Странно е професионалист като Алексей Петров да допусне такъв начин на живот, който да бъде лесно предвидим и изчислен от евентуален атентатор. За да се направи засада на такова място, трябва да знаете, че целта ще дойде и се разхожда често", обясни доц. Иванов.

"На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е абсурдно да се вземат мерки. Срещу такъв стрелец, най-вероятно дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се използват популярни оръжия, които лесно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат "Калашников" или ловна карабина", посочи той.

Иванов обясни, че може да се предположи, че има свързаност между убийството на Къро в Южна Африка, смъртта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

"Следвайки логиката на събитията, това убийство няма да е последното. Нещо се случва в „ъндърграунда“, нещо се случва в обществото ни, за да може да има такава поредица от такива тежки престъпления", подчерта той.

Профилът на извършителя

"Вижда се като фактология, че извършителят е професионалист, бивш военен, но не е изключено и да е ловец. В ловните среди има добри стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се извършват от „самотни вълци“. Всеки излишен човек в организацията на един такъв атентат е излишен свидетел", обясни бившият ректор на Академията на МВР.

Според него е възможно извършителят да е чужденец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
8
 
! Отговори
Lan преди 8 месеца
За да се направи засада на това място не "често", а в конкретния ден! Т.е. стрелецът е имал вътрешна информация, не може да клечи в храстите всеки ден камуфлажен и въоръжен. Абсурд е експерт по сигурността да е допуснал рутина. И е явно, че не се е чувствал застрашен, т.е. засегнал интересите на някого без и да разбере.
142
2
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 8 месеца
*** СМОТАНИ,АЗ БЕЗ ДА СЪМ "ЕКСПЕРТ" ЩЕ НАПРАВЯ ПО ТОЧНА КАРТИНА НА АТЕНТАТА.СТИГА С ТЕЯ ШАМАНИ И "ЕКСПЕРТИ"
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е нужно да си експерт, за да направиш такава прогноза.
140
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Отново като чета лъха на непрофесионализъм . Кой е измъкнал килъра от местопрестъплението? Някъде го е чакала кола със запален двигател .После може да са се прехвърлили на друга .Със сигурност е имало и дубльор,ако нещо се обърка или оръжието засече . А ,ако гардовете се бяха намесили?, Кой ще ги елеминира,или отвлече вниманието ? Ама нашите ченгета...? Парашутисти ....?
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тъкмо затова бащата на Кирил Петков отива в Канада, защото тук се забърква в прекалени много убийства.
138
0
 
12
 
! Отговори
ужас преди 8 месеца
от рекламите които излизат непрекъснато на телефона ми , не мога да прочета някоя статия . никой не ме е питал дали искам да ги виждам . това е тормоз бе !
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Промяната ни върна 20 години назад, защото стана част от организираната престъпност.
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
1. Разчиства се терен за нов покровител на каналите през страната. 2. Един човек с много власт преди време си рачиства свидетелите , евентуално да не го натопят пред Магнита , а може и документи да имат...Иначе както винаги, убиеца и поръчителя няма да се намерят и делото ще падне по давност.
135
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За нормалният българин едва ли има някакво значение кой е килъра.Нещо ставало в ъндърграунда...става това което винаги е било,борба за власт,пари и безнаказаност.Нека се самопозачистят още тези среди защото има още доста за изчистване.
134
1
 
2
 
! Отговори
в книгите преди 8 месеца
на писателя Марков има Трактора , Бинев , Карло Луканов Туриста . Карло куфарчета и чанти на сик недал , Сигурноста на Карло е била обезпечена . Ял салама на паница , а на вестник да слага и да яде , като други не бил . Хрътката потегля да намери боса на мутрите и стрелец . Мирослава е по ячка и има татуси . Била е завъртяна на 45 градуса от бункер-катуна . Не засqкло oръжие , не хванат убиец, колко познато . X FILE
133
1
 
22
 
! Отговори
Калин преди 8 месеца
Великите български "топ ченгета" вече си казаха тежката дума че убиецът не може да бъде заловен. Това и аз го знам а съм обикновен работник.
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
така се пада на предателите без родници и слуги на русия! един по един ги отстрелват! и тоя е агент на дс! Никъде не ги обичат предателите, като почнт мнго да знаят, ги отстрелват!
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Станахме 97/8-а, когато по националната телевиия викаха Иво Карамански, да ни дава акъли и да ни оябснява, какво милси за спорта и политикта, преди да го гръмнат ... ПСоелднтие 15 години бяха заугба на време за "прехода" ни.
130
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
137 - Има и още, дето не се чуват. Ама има и много "нови".
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Охранта, не само, че не видяла стрелеца, ами се упалшила и не го гонила, ама била на 30 метра от Петров, ама били и 3-***, а не 23-***, както бяха попринцип.
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 132 - Мароканец е бил ...
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бил е Милен Фитката. Преди 2 години го скъса на изпит и още му има зъб
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 129 - На прекалено много хора. Алексей Петров му се носеше една особена слава.
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поръчителят със сигурност не е българин. Това 101% сигурно! Или е руснак, или е американец!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 127 - Цитарам,какво то си искам да цитиръм, товйта работа ... Има 1000 човека, които го искат това.

Спонсорирани публикации