Експерт: Убийството на Алексей Петров няма да е последното, нещо става в "ъндърграунда"

Срещу такъв стрелец, най-вероятно с дългоцевно оръжие, няма какво да се направи
Обновена: 17 авг 2023 10:35 | 17 авг 2023 08:30, Елка Василева
200
Експерт: Убийството на Алексей Петров няма да е последното, нещо става в "ъндърграунда"
Снимка: архив, БГНЕС

"Убийството е професионално направено. Теренът позволява изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е безопасно за стрелеца. Има широка възможност за различни пътеки за скрит отход от атентата", каза пред bTV доц. Милен Иванов, бивш ректор на Академията на МВР.

"Моето мнение е, че изстрелът е направен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре подготвен стрелец може да произведе сигурен изстрел в малка цел", добави той.

Още по темата
"Никой не ходи да извършва атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма как да им се окаже бърза помощ. Странно е професионалист като Алексей Петров да допусне такъв начин на живот, който да бъде лесно предвидим и изчислен от евентуален атентатор. За да се направи засада на такова място, трябва да знаете, че целта ще дойде и се разхожда често", обясни доц. Иванов.

"На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е абсурдно да се вземат мерки. Срещу такъв стрелец, най-вероятно дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се използват популярни оръжия, които лесно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат "Калашников" или ловна карабина", посочи той.

Иванов обясни, че може да се предположи, че има свързаност между убийството на Къро в Южна Африка, смъртта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

"Следвайки логиката на събитията, това убийство няма да е последното. Нещо се случва в „ъндърграунда“, нещо се случва в обществото ни, за да може да има такава поредица от такива тежки престъпления", подчерта той.

Профилът на извършителя

"Вижда се като фактология, че извършителят е професионалист, бивш военен, но не е изключено и да е ловец. В ловните среди има добри стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се извършват от „самотни вълци“. Всеки излишен човек в организацията на един такъв атентат е излишен свидетел", обясни бившият ректор на Академията на МВР.

Според него е възможно извършителят да е чужденец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
4
 
! Отговори
Обаче преди 8 месеца
Черепа нищо, че е с Милиарди - явно се Оказа - Слаба Ракия!
102
1
 
6
 
! Отговори
Тик Вуна и Сарайте преди 8 месеца
са се Смълчали - Виждат, че Промяната Дойде - и Почнаха да ги Поръчват!
101
1
 
8
 
! Отговори
Тука е така преди 8 месеца
В България всяко едно разместване по етажите на властта завършва с трупове! Без изключение. Можете да се върнете назад чак до 1878г. и ще видите че труповете не са спирали да падат.
100
1
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
Сега разбрахте ли защо атентата срещу Каскета беше театър като атентата с воден пистолет срещу Ахмед Доган? Когато Боко иска да те премахне, той те премахва, а не ти прави фиаско тип казвам ти дъще, сещай се снахо!
99
1
 
16
 
! Отговори
шушукат за Боко преди 8 месеца
Крими журналисти говорят за 20 годишни вражди и за един център на всички атентати срещу Трактора. Улични биячи и дребни наркопласьори шушукат по улиците за Боко. Корни и други политически фигури намекват за Банкя. Всички пръсти сочат към гербавата мафия ,ама плахо.
98
1
 
22
 
! Отговори
Ай стига де преди 8 месеца
Не е нужно да си гений за да видиш че това са свидетелите които трябваше да дават показания срещу Бойко.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След сседмица вача ще знаем кой е поръчител на това убийство - следващия по веригата ще да е ! Ех времена
96
0
 
15
 
! Отговори
Сенеката преди 8 месеца
Ама как са се омешали МВР ту и ъндърграунда ,а?!Чи и висшето образУвание ...хихихи...
95
0
 
9
 
! Отговори
23535 преди 8 месеца
Не може, като има два атентата срещу теб, да ми се разхождаш покрай гори, това е много непрофесионално.... само брони коли, макар че гаранция няма...
94
2
 
4
 
! Отговори
Сенеката преди 8 месеца
Моето мнение е ,че всичко в България е на ниво аматйорщи а...просто много желание и селска упоритост и който е по нагъл *** ...той командва парада останалите юнаци с накривени калпаци му правят двамата докато усетят разколебаване...бе дживотни...и преподаватели в университети... хахаха
93
2
 
19
 
! Отговори
до 94 преди 8 месеца
Знаем и че Петров е имал обща фирма с Борисов и са имали доста общи познати и бизнес интереси. Кирчо е бил още дете тогава, когато те са "бушували"
92
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
До 92: ъндърграунд се водят защото дори когато някой от тях застане пред Главния прокурор и му набие шамар публично пред 300 свидетеля, Главния прокурор си залепя 2 столевки на очите които "ъндърграунд индивида" му е дал като подкуп и гледа в небето да *** мухите и се прави, че нищо не е видял. Да няма да ги напишат в стил: тиквон който ни даваше по 10 бона подкуп на месец застреля бившият си съдружник в спор за наркоканал и за да заличи следите си ни даде още 20 бона подкуп?
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 70 - (Колко много ни занимават с убийството на някакъв съмнителен човек) - Е, че то това е като манна небесна за медиите, иначе какво щяха да дъвчат. Сега ще има да ни занимават с него поне месец или до следващото такова, без значение на мутра ли е или на нормален човек.
90
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо става с еврогейския съюз . Обеднява и ще има проблеми . Ама важното е усвояването да не спира . Да не дойде Възраждане на власт че ще спре усвояването и тези пари Брюксел въобще няма да ни ги вземе с вноски зелени сделки и войни с Русия .
89
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То по-скоро Кирил Петков разчиства свидетели от далаверите си. Цяла България знае, че 12 млрд лв дефицит оставен от първото му правителство беше заради захранването на присъдружните фирми на ПП и ДБ. Знаем от интервю на самия Петров, че той е имал общ бизнес с Петко Петков бащата на бившия премиер и това говори достатъчно.
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Чужденец".......напр. руснак?!
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къф ъндърграунд и в детската градина ги знаят, един даже беше премиер.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А нас нормалните какво ни интересува поредната убита мутра. Те в тези среди много добре знаят кой кого е убил
85
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
какво може да става в подземния свят разпределение на ресурси преди 30 годинискачахте за банани и тоал хартия сега се учудвате че нещо става аз защо не сеучудвам при толкова правителства смяна на силовите структури българия еразграден двор и затова арестуват българи по света за няма нищо защото няма даима отпор не мислите когато гласувате и ето го резултата
84
2
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
Е как да е последното като пералнята още пере тиквата от Банкя? Трябва да мине всички програми и накрая в сушилнята, а дотогава колко бивши бизнес партньори на тиквата ще бъдат убити, само дон Тиквон може да каже. Просто тиквата разчиства свидетели на престъпленията му. Цяла България знае кой е организатора и поръчителя, само "експертите и прокуратурата" се правят н незнаещи!

Спонсорирани публикации