Ако младите спестяват по $100 седмично, ще разполагат с $1 млн. на 65 г.?

Данните са на института Милкен
2 сеп 2023 07:36, Анисия Иванова
263
Ако младите спестяват по $100 седмично, ще разполагат с $1 млн. на 65 г.?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според нов доклад на Института Милкен младите хора трябва да започнат да спестяват редовно от 25-годишна възраст, за да разполагат с поне 1 млн. долара за пенсиониране. Институтът Милкен изчислява, че седмична инвестиция от 100 долара на фондовата борса с годишна норма на възвръщаемост от 7% с течение на времето ще се превърне в спестявания от 1,1 млн. долара на 65-годишна възраст. Това каза Милен Симеонов в предаването ''Бизнес старт'' с водещ Христо Николов.

Двадесет и пет години е възрастта, която Fidelity Investments и други компании за финансови услуги често използват, когато предлагат насоки за това колко пари трябва да се спестяват за пенсиониране до определена възраст. Прогнозите на Fidelity предполагат, че спестяващите ще започнат да инвестират 15% от доходите си преди облагане с данъци на 25-годишна възраст, като средно около половината от тях ще бъдат инвестирани в акции, което ще им позволи да се пенсионират на 67-годишна възраст.

В рубриката стана ясно и че през август компаниите в САЩ са създали най-малко работни места от пет месеца насам. Според данните, публикувани от изследователския институт ADP в сътрудничество с Лабораторията за цифрова икономика в Станфорд, през август работните места в частния сектор са се увеличили със 177 000 след ревизираното нагоре увеличение с 371 000 през предходния месец. Средната оценка в анкета на Bloomberg сред икономисти предвиждаше ръст от 195 000.

Наемането на служители в сферата на туризма и хотелиерството, основен двигател на растежа по време на пандемичното възстановяване, беше най-бавното от март 2022 г. насам. Но въпреки забавянето нито един сектор не съкрати работни места, а най-големите печалби бяха в образованието и здравните услуги, както и в търговията и транспорта. Тъй като търсенето и предлагането на работна ръка се балансират, работниците губят част от влиянието си при договаряне. Мнението на американците за пазара на труда се влошава и все по-малко хора напускат доброволно работата си.

Тази динамика допринася за забавянето на растежа на заплатите. Работниците, които са останали на работа, са отбелязали 5,9% средно увеличение на заплатите през август спрямо година по-рано, което е най-малкият напредък от 2021 г. насам. За тези, които са сменили работата си, средното увеличение на годишното възнаграждение е било 9,5%.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 8 месеца
До До 43 Зависи - Основният въпрос е дали след 40 години ще го има този, който сега спестява. Недвижимият имот ще е налице, само в малък процент от случаите става някаква апокалиптична природна или социална катастрофа, която погубва такъв имот и застраховка няма.
180
2
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 месеца
Това е Реклама на САЩ Борсата . Не се лъжете да си давате парите на Телефонни Измамници .Видяхме какво се случва с Частните Пенсионни Фондове след 23 години вноски - НИЩО - внесли сте 50 000 лева а получавате 23 лева .
179
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Истината 2 Ти май написа най-голямата истина. Но на някои, уви, не им пука дали градивната част от българската младеж ще остане тук или ще замине завинаги зад граница.
178
1
 
0
 
! Отговори
Гунчо преди 8 месеца
До Истинатаза памперси
177
3
 
19
 
! Отговори
Истината 2 преди 8 месеца
Направете така, че младите да имат достатъчно пари, за да живеят нормално. Не искат лукс - джетове, яхти, скъпоценни камъни и харем от супермодели. Искат нормален живот - покрив над главата, лично превозно средство, качествена храна на масата, спокоен сън и понякога почивки на някоя приятна дестинация с любим човек. Това е.
176
3
 
4
 
! Отговори
nicknamer преди 8 месеца
с тези средства ще пазарувам от зеленчуковия пазар кеш,няма ддс 20%който в канада е 6%всичко друго онлайн.няма да им дам и стотинка на разбойниците от парламента.
175
5
 
17
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Парите вършат работа на човек, докато е млад. Всичко се купува с пари, такава е гадната истина - храна, жилища, транспорт, пътувания, изживявания, т.н. Когато остарееш и не можеш да се мръднеш от леглото, за какво са ти пари???
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С 1500-600 лв, колкото е средната заплата в София, или с 1200-300 лв, колкото е средната за цялата страна, успех да спестиш нещо. :)))
173
0
 
9
 
! Отговори
препърс преди 8 месеца
Такива пишман анализатори да си гледат работата ,един милион сега след 40 години са нищо,ако ги държиш в пари,старите еврии казват една трета в злато,една трета в имоти и една трета в кеш
172
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако наливат в борсата инфлацията няма да ги е изяла, но може да ги загубят, а и идеята е да не харчим хартийки защото тогава ще си проличи реалната им стойност. Трябва да се спукваме от работа на плантацията (студентски бригади например), но после да кътаме хартийките защото те могат да се принтят безкрайно, а стоките срещу тях определено не. А най-якото е как вече не е нужно бичуване - сами идват само срещу обещание за по-добро бъдеще. "Чест е да се обещае, глупост е да се изпълни."
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хахаха!!! Докато навършиш 65 г. (ако си жив), знаеш ли колко пари ще се напечатат в света!? Тогава твоят милион ще се е обезценил до 50 000... Най-доброто, което може да направите е да купувате злато! Или инвестирайте в земя и вода!
170
2
 
2
 
! Отговори
И тоя е за фронта преди 8 месеца
и инфлацията още на 2рата година ще ги е изяла, а когато станат младите на 65г средната работна заплата ще е 15 000 с които ще си купят 15-20 кофички кисело мляко и г.д. толкова хляба от скакалци и може би 2-3 синтетични (лабораторно) отгледани пържоли. Забелязъл съм че винаги покрай криза се появяват едни такива засукани и представят тази идея като шанса на живота ни. Да го питам точно този от снимката колко милиона до сега е спестил или просто работи с парите на спестяващите.
169
0
 
12
 
! Отговори
Всички преди 8 месеца
луди и всички клоуни, са пуснати навсякъде за да ни убеждават във всякакви нелепости...А пък САЩ е най-лошия пример, относно възможността да спестяваш каквото и да е.....
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Но след 65 г. ти трябва по 1000 $ на седмица или ги харчиш за 5 г. че си без заплата и оставаш без пари.
167
0
 
9
 
! Отговори
Вихо преди 8 месеца
Абе вие вярватели си?
166
2
 
22
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 8 месеца
Значи "младите" да спестяват(да замразят в банката) по $100 седмично, за да могат да ги изкарат тези $100 от пазара, та "дъртите тарикати" отвъд голямото блато да могат да печатат все нови и нови $100-чки, и да ги дават на себе си. Много умно! Ще имате 1 милка на 65, с която ще можете да си купите един телевизор. Тоя мач го играхме вече преди 25 години.
165
0
 
11
 
! Отговори
Кольо преди 8 месеца
Финансистите са пионки на БАНКОВИЯТ КАРТЕЛ СВЕТОВЕН ! А никой не казва ,че БАНКСТЕРИТЕ и ЕЛИТА си правят РЕСТАРТИ и НУЛИРАНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ ФИНАНСОВИ ПАЗАРИ ... тука беше 90-те и милиони българи изгубиха спестяванията си понеже вече нищо неможеше да се купува с тях ! Тъйче с тия приказки за "СПЕСТЯВАНИЯ" може да ви се върже само някое ЗОМБИ а не ЧОВЕК с разум и критично мислене ! Нали банките постоянно дигат такси и лихви ... как с това "ИЗЯЖДАНЕ" ще си на плюс и никой няма да живее на твой гръб
164
1
 
19
 
! Отговори
Зевс преди 8 месеца
За да може човек да стане милиардер трябва да открадне по милион от 1000 баламурника, които цял живот са пестили, за съжаление точно това е света, в който живеем.
163
2
 
7
 
! Отговори
Капитализъм = провал преди 8 месеца
Борсите са чист хазарт и никой не може да предвиди на къде ще вървят цените и кога ще паднат и кога ще се качат! Имотите са пасив и в дългосрочен план носят само загуби! Парите в брой пък ги изяжда инфлацията. Накрая единственото което остава след капитализма е Златото! То е вечно. Той целия капитализма за това е направен. Всичките тия схеми с хартийките са за да се преразпредели златото.
162
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименАми къде ти са изчисленията със сложната лихва, ех тази математика,,,

Спонсорирани публикации