Цачева за Борисов: Прекъсвам го, а той ме сочи с пръст...

Според кандидата на ГЕРБ в предизборната социология има много политика
Обновена: 1 ное 2016 10:49 | 1 ное 2016 10:44,
203
Цачева за Борисов: Прекъсвам го, а той ме сочи с пръст...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че има смелостта да прекъсва Бойко Борисов, когато е нужно и да гласува против партийното решение, ако смята така.

Шефката на парламента в отпуск обясни, че като началник на депутатите никога не е толерирала една или друга политическа сила. Тя дори често била критикувана от своите, че била една идея по-строга с тях.

"Мога да дам не малко примери, в които аз съм била достатъчно аргументирана, прекъсвайки и премиера, когато се е явявал на парлемнтарен контрол, тогава, когато не е спазвал правилника", каза Цачева в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тя обясни и че Борисов също не й е спестявал критики: "Била съм критикувана, била съм посочвана с пръст от моя лидер в НДК на партиен форум пред 6000 активисти заради това, че съм гласувала по различен начин, но и днес, ако трябваше да го направя, щях да го направя по същия начин".

Цачева коментира и последните социологически проучвания, които прогнозират загубата й на балотажа. Според резултатите от последното изследване на "Маркет линкс" тя губи на втори тур не само от кандидата на БСП ген. Румен Радев, но и от кандидата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов.

"В кампанията се следят изследванията, но това е приоритет на онези членове в моя щаб, които са политолози и социолози. За мен са важни срещите с гражданите на България, с хората", каза Цачева и допълни: "Мисля, че някъде в тази социология поне една нула е изпусната, но на 6 ноевмри ще бъде ясен резултатът".

Кандидатката на ГЕРБ обясни и че не отрича социологията като наука, но смята, че по време на предизборни кампании в нея има много политика.

Цачева обясни, че гледа на президентския пост като на отговорна и безпристрастна позиция, нетолерираща една или друга политическа сила. Тя допълни и че е подходяща да стане седващият държавен глава на България, защото непрекъснато е пред камерите и хората я познават.

Цачева коментира и скандала с АЕЦ "Белене". Тя обясни, че когато влязла в политиката през 2009 година, също смятала, че това е проект, който може да открие много работни места.

"Но не само това е важното за един проект, а поредица въпросителни след това - с какви средства ще бъде изграден, може ли държавата да си го позволи, има ли обоснован икономически проект, като такъв ли е започнал той... Това е един политически проект, без икономическа обосновка, ако имаше такава, правителствата преди нас щяха да го направят необратим", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"сериозна, делова, искрена и компетентна" - наясно ли си със значението на тези думи?Сериозен не може да бъде човек, който чака партиният му лидер да му казав какво да прави, при положение че ще бъде глаав на нацията.делови не може да бъде човек който бяга от дебати, защото няма готов отговор.нито пък такъм човек може да е искрен.Човек който за твърди, че правата на гражданиет са по-маловажни от тези на държавата не е компетентен.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка Цачева е бивш партиен секретар, злобна е, прекъсва опозицията, нагаждачка и карирерстка, не може две думи на кръст да каже, а президнта произная речи, трябав да е оратор и освен това - добър дипломат, а тя внася разделителин линии. Обяви социалистите над 40 години за ***, и дори не си послужи с правилен цитат. Обяви че е готоав да нарушава правата на ххората - блестящ евроатлантик и юрист.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 173 0 колко министри имат ВМРо или НФСБ, че да говорим че са управляващи - да галасували за янкои важни закони с Герб, за да не дойде ДПс, но винаги в замяна са успели да накарат Герб да приемат някои от предизборните им обещания- например ограничаването на секциите в турция или изчистването на "мъртвите души".
159
16
 
3
 
! Отговори
въпрос към Дони 174 преди 7 години
НА ЯСНО ЛИ СИ?! ние не избираме Мис България,а президент .И Г-жа Цацева е подходяща - сериозна ,делова ,искрена и компетентназабърквала ли се е в тъмни сделки като лидерката на О З_то?!Вяла ли си е гривата в Брюксел без грам принос за България?!Двуличи ли да пропагандира едно и да гласува точно обратното?!
158
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази женица явно не схваща за какво става дума! Отчайващо е положението и то се видя - ББ не само че се насади в студиото вместо кандидата за вице, за да подпира Цецка, но му личеше, че и той самият е изплашен и ядосан от ситуацията. Гледах и Каракачанов, добре се представя, но след като ни предадоха на парламентарните избори, не мога да му се доверя. Все пак - те са в управляващата коалиция и споделят отговорността. Освен това, ролята на Ташева от АТАКА е сигнал за поредно предателство.
157
1
 
24
 
! Отговори
Дони преди 7 години
Няна значение,каква е и коя е. Може да е супер политик и най - умната, но....Извинявам се Госпожо Цачева, но вие нямате визия за президент на РБ България. Това е грешката на ББ ....ББ Ще загби изборите ...съсъ сигурност ....Аз няма да гласувам за нея...!!!
156
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е ГЕРБ да се борят за власт - това е целта на всяка партия. Нормално е и да си издигнат Цецка Цачева - тя не е по-лоша от никой друг кандидат за президент. Но не е нормално, драги ми сънародници, ГЕРБ да притежават цялата власт... Всяко преяждане е опасно. Най-вече за преяждащия с власт. Имайте милост поне към ГЕРБ. Вече е повече от ясно, че сме немилостиви към себе си.
155
0
 
38
 
! Отговори
Бонд Джеймс преди 7 години
Купуването и продаването на гласове е (СА!) престъпление! НО!Купуването и продаването на ОВЦЕ е традиционен национален поминък...
154
0
 
19
 
! Отговори
радан преди 7 години
идеялно единиат да е премиер а другият да е презитент.показателно а бг герп и целия им безмозучен капацитет.
153
0
 
35
 
! Отговори
До дядо Йоцо преди 7 години
Процентите за Ц.Ц. идват от предварително напечатаните бюлетини и изчисленията на проф.Михаил Константинов.Ако си спомняте още преди да стане ясно,кой ще е кандидата на ГЕРБ,Борисов каза,че всичко вече е напечатано.Под "всичко" разбирайте имено ВСИЧКО.Така че бъдете внимателни,гласувайте и сигнализирайте за нарушения,освен ЦИК и медиите също.
152
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не само те сочи с пръст,ами така яко ти наби канчето при Хекимян,че всеки друг на твое място би се притеснил и би си тръгнал,но ти нали си куче на къса каишка,забрави,че решенията ги взема началника,а ти само изпълняваш.Само ще ти кажа,че него си го знаем,но ти много се изложи.
151
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате да рзберете какво е автопилот ,гласувайте за Радев,Ердоган и Путин ще останат доволни
150
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, не гласувайте с "не подкрепям никого".Това е капан!Гей.берастите ще си присвоят вашите гласове!
149
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички партии които пропагандират анти ЕС политика и насаждат страх и омраза трябва да им се спира държавната субсидия.Това трябва да бъде спуснато като директива до всички членки на ЕС,кремълските бандити трябва да бъдат прогонени в посока Азия и да се сложи край на подривната им дейност. Санкции и още санкции срещу кремълските агресори и съд за престъпленията им срещу човечеството
148
1
 
32
 
! Отговори
ии преди 7 години
КАКВА КАРИЕРА ..КАКВА ГЪВКАВОСТ... ОТ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР И СЕГА ПРЕЗИДЕНТ
147
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е,Цвичка Цачева,има много политика в предизборната социология.Затова социолозите на Румяна Бъчварова ти даваха внушителна преднина,докато не видяха,че стават смешни с надуването на твоя балон,който само след няколко дни ще се спука с гръм и трясък.
146
0
 
25
 
! Отговори
Бонд Джеймс преди 7 години
До Дядо ЙоцоАма тя БГ-мамата на нацията си го е казала сама *или по-скоро се е изпуснала): "Мисля, че някъде в тази социология поне една нула е изпусната, но на 6 ноември ще бъде ясен резултатът"... Цвинокио ВИНАГИ им дописва по една нула към иначе ясно изразения вот Анти-ГЕРБ... И-и-и-и ...хоп - ПРЕЦЕДЕНТ...
145
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търся стругари с опит,добро заплащане.
144
1
 
28
 
! Отговори
А бе преди 7 години
До Дядо ЙоцоНяма лъжа-Цецка просто се вмества в рейтинга на ГЕРБ и даже е малко отдолу.От другаде кьорав глас май няма да дойде!Освен купените и фалшивите де....Ама Цецо колкото и да е добър в костинбродските номера,повече от 5% не може да и добави!
143
1
 
35
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 7 години
Като чета коментариите, няма нито един в подкрепа на Цачева. Е, обяснете ми тогава, откъде идват толкова много проценти за нея...... Или сайта нещо шменти - капели....