Цачева за Борисов: Прекъсвам го, а той ме сочи с пръст...

Според кандидата на ГЕРБ в предизборната социология има много политика
Обновена: 1 ное 2016 10:49 | 1 ное 2016 10:44,
203
Цачева за Борисов: Прекъсвам го, а той ме сочи с пръст...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че има смелостта да прекъсва Бойко Борисов, когато е нужно и да гласува против партийното решение, ако смята така.

Шефката на парламента в отпуск обясни, че като началник на депутатите никога не е толерирала една или друга политическа сила. Тя дори често била критикувана от своите, че била една идея по-строга с тях.

"Мога да дам не малко примери, в които аз съм била достатъчно аргументирана, прекъсвайки и премиера, когато се е явявал на парлемнтарен контрол, тогава, когато не е спазвал правилника", каза Цачева в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тя обясни и че Борисов също не й е спестявал критики: "Била съм критикувана, била съм посочвана с пръст от моя лидер в НДК на партиен форум пред 6000 активисти заради това, че съм гласувала по различен начин, но и днес, ако трябваше да го направя, щях да го направя по същия начин".

Цачева коментира и последните социологически проучвания, които прогнозират загубата й на балотажа. Според резултатите от последното изследване на "Маркет линкс" тя губи на втори тур не само от кандидата на БСП ген. Румен Радев, но и от кандидата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов.

"В кампанията се следят изследванията, но това е приоритет на онези членове в моя щаб, които са политолози и социолози. За мен са важни срещите с гражданите на България, с хората", каза Цачева и допълни: "Мисля, че някъде в тази социология поне една нула е изпусната, но на 6 ноевмри ще бъде ясен резултатът".

Кандидатката на ГЕРБ обясни и че не отрича социологията като наука, но смята, че по време на предизборни кампании в нея има много политика.

Цачева обясни, че гледа на президентския пост като на отговорна и безпристрастна позиция, нетолерираща една или друга политическа сила. Тя допълни и че е подходяща да стане седващият държавен глава на България, защото непрекъснато е пред камерите и хората я познават.

Цачева коментира и скандала с АЕЦ "Белене". Тя обясни, че когато влязла в политиката през 2009 година, също смятала, че това е проект, който може да открие много работни места.

"Но не само това е важното за един проект, а поредица въпросителни след това - с какви средства ще бъде изграден, може ли държавата да си го позволи, има ли обоснован икономически проект, като такъв ли е започнал той... Това е един политически проект, без икономическа обосновка, ако имаше такава, правителствата преди нас щяха да го направят необратим", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
5
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Не успяхте ли да разберете до сега, че няма никакво значение за кого гласувате? Тези, които ни се предлагат като избор са просто поредните марионетки, които ще обслужват все що е угодно, но не и народа, който ги избира..
141
2
 
32
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Отидохме в едно българско село и си харесахме една абсолютна ***. Окъпахме я сресахме и облякохме с маркови дрешки.Даже и бронирана кола и дадохме с шофьор на държавна заплата и пищов.Остана си пак същата.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ima nesto gnilo v tazi krasavica.da vidim kak H Clinto e podkrepiana ot segasnata prezidentska dvoika. Obama i Michaella nai-aktivno vsia4eski podkrepiat Kilary, vapreki ce kakvo li ne se nosi za neiaa Plevnalievy? kade podkrepata na Rossen i jena mu? zasto sled kato Rosen se oblaji s prezidenskia stol nasaden tam sled falsifikacii sega si brka v nosa i se prai na znamenosec
139
5
 
27
 
! Отговори
за Радев преди 7 години
Радев е войн,а Трайчо е син на ком номенклатура ,която ако беше БКП на власт щеше да го прати в някое филиалче на межд.търговия на НРБ.Радев сам се е издигнал .
138
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев,Марешки,Каракачанов,Калфин,Митьо пищова,Цачева,са все кандидатури на кремълските бандити.Аз ще гласувам за Трайчо Трайков
137
0
 
6
 
! Отговори
знание преди 7 години
Готите са древно германско племе ,което по времена ВПН се дели надва клона -ост готи и вест готи .Ние сме остготи .Готите идват от............. познайте ,ами от южна Украйна и сев ,Черноморие . Тоест т нар българи сме готско племе .Всички теории на разни самозабравили се шпиони като Златарски са погрешни .Но кой още им слугува ли .Шаманите на историческата наука.Те отдавна не правят наука,затова са и шамани ,а не историци .Пример-Станилов,Пл.Павлов.Божо , и всичко дупедавско от 100 г насам .
136
2
 
18
 
! Отговори
Цачева в затвора преди 7 години
Кантората Акцио Консулт стана печално известна покрай скандала с аферата Дупетата, когато през 2010 г. бяха бяха открити рекордни количества изрезки от салами без документи за произход на плевенската фирма Анона ООД.
135
3
 
6
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Българите не са турко алтайско монголоидно племе ...........Не това е древен народ от епохата на траките и илирите .Впоследствие се омесва с готите и затова гените набългари,сърби и сев италианци са еднакви .Хора не вярвайте на евразийският проект ,защото видите ли сме били от Азия.Аспарух не иде от Азия,а от причерноморието .Не се поддавайте на внушенията на монголеца Нотев и турчина Волен Сидеров.
134
21
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Радев, Цачева и Каракачанов не са българи, а московски МЕКЕРЕТА!
133
13
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
БАН и МОН са вековните шпионски централи на Кремъл!Едните "научно" доказват, че не сме българи, а "славяни"!Другите, от малки ни превръщат в шизофреници-хем сме българи, хем сме "славяни"!А според Радев, Каракачанов и Цачева, сме 16-та Република на СССР!
132
2
 
24
 
! Отговори
ре преди 7 години
Трайчо Трайков е кашкавал ..Нов Плевнелиев . Такива НАТО не ги иска даже .За ген Радев,занова и мощна армия ,която да спре атакистка Турция.
131
5
 
4
 
! Отговори
ф преди 7 години
Напротив ,всички са за НАТО........Освен монголоида Явор Нотев .....
130
3
 
30
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Кажи му гербер и не го обиждай повече
129
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве цецо слушалката нещо се позагуби от ефира да не е ангажиран с бюлетините.
128
8
 
12
 
! Отговори
долу Атака преди 7 години
За ген Радев в една нова и силна Европа в НАТО ,която да спре евразийската глупост на Путин .
127
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
На втория тур ще се...преброят дивите зайци.Той Боко каза че на никой няма да се...моли за подкрепа и не е необходимо.Ще бъде подкрепен от Цецо с гербаджийската му чета,Винкела,Варадерото,Македонскио,Кунева,Трайчо,Ненчефф,Лукарски и още 2 файтона хора покрай тях петимни за власт и дупетатски облаги.Сега да се палим е излишно,народа да почива още 3-4 дена,като дупетатите и в неделя...бодри,пред урните...всички,за да заложим мрежите за...дивите зайци,да ги...озъптим да не правят пакости.
126
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба меца хем грозна хем глупава
125
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз гласувам за Татяна Дончева с 12. Поне тя няма да краде за да учи децата си в чужбина, да им купува жилища, коли по Европа и Америка.Единствената която не е чавек на мафията.
124
11
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Радев, Цачева и Каракачанов московски мекерета!Аз, дето съм блъскал на три смени по партийно поръчение ви го казвам!Късно им разбрах номерата! За да ни владеят, ни разделят на сини, червени и всякакъв цвят овце!
123
0
 
18
 
! Отговори
Аман от простотия преди 7 години
ВЪЙ, не думай. Ти няма да си президент. Хората не те искат. Хората не искат имигранти, хората им писна да лижем zadniците на USA и ЕС и да получаваме само БЕЖАНЦИ като благодарност.