БСП връща мандата – искат да са първи на предсрочен вот

С 38 депутати няма да участваме в управлението, отсече Нинова
Обновена: 14 ное 2016 01:30 | 13 ное 2016 22:28, Веселина Йорданова
132
БСП връща мандата – искат да са първи на предсрочен вот
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП ще върне мандата за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, обяви червеният лидер Корнелия Нинова на пресконференция в НДК.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че ще подаде оставка на правителството и партията му ще върне мандата, който по Конституция президентът Росен Плевнелиев ще им връчи за съставяне на кабинет.

Още по темата

"С 38 депутати няма да участваме в управлението. Ще се борим да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим кабинет", подчерта Нинова.

Тя пресметна, че от стоте процента вот за Радев, 12% са от членове на ГЕРБ. 9,9% от ДПС, 7% от ПФ, 4% от РБ, 4% от АБВ и 6% от други партии.

Според нея българският народ днес е извоювал победа с мъдростта си и е дошъл моментът политиците му също да се държат мъдро.

Нинова заяви, че премиерът Бойко Борисов сам е обвързал резултата от президентските избори с оставката на кабинета.

"И е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен", подчерта тя.

Корнелия Нинова призова останалите лидери на партии да бъдат отговорни държавници и да приемат бюджет за 2017 г. Тя поиска от тях също диалог за промяна на изборните правила, както народът го пожела.

Нинова каза, че социалистите няма да приемат покана от ДПС за общо правителство в този парламент. Тя отново посочи, че БСП ще се бори да е първа политическа сила на предсрочни избори за НС.

Нинова постави партийна задача номер едно - "да дадем алтернатива на политиките".

Лидерът на БСП коментира, че може да носи персонална отговорност, както с кандидатурата на Радев, но подчерта: "Тези избори ги спечелих не аз, а българският народ".

Нинова беше категорична, че за нея Бойко Борисов не е държавник, защото може да превръща личната си загуба в национална трагедия.

По думите й резултатът на двойката, подкрепена от БСП, е и наказателен вот, но и заради смислена кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
До Анонимен Не че комунистите разбират нещо от нещата - каквито и да било, но от лапане разбират много - още от дядовците си се научили. Срам ме е, че живея в такава държава - комунистите изядоха три поколения от рода ми, цървуланковци и простаци ни взеха къщи и ние май поизмряхме, но пък дечицата на комунистите се плодят и множат и се кръстят в какви ли не партии - е, слава Богу, май няма какво повече да ми вземат, дано ме оставят да си ида в честита сиромащия.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП връща мандата искат да са първи на предсрочен вот.червената мафия от БСП, с просълзени очи чака изборите които се надява да спечели,поради късата памет на народа , щото знае че фискалния резерв е 13 милиарда и за две три години ще го нулира, преливайки го в своите алчни социалистически гърла
99
1
 
3
 
! Отговори
Asan преди 7 години
Dal sam. Glas za Rumen ne davam glas za BSP
98
2
 
5
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Тая ухилена *** ,Нинова, да не мисли ,че ще вземат повече от 14 % ...Това си е лична победа на ген, Радев...
97
1
 
8
 
! Отговори
ГЕРО преди 7 години
Корнелиьо, Корнелиьо, слез на земята. Гласовете дадени за Радев не са за БСП, а против БОГ БОКО- самозабравил се, взел се за ГОСПОД, заприличал на бай Тошо. Първи ЛЕНТОРЕЗЕЦ на държавата- АЗ дадох, АЗ реших и АЗ, АЗ........! Сега се държи ката малкия Бойко, на когото са му откраднали играчката! И то каква играчка-ВЛАСТТА! Как да не се сърди.....?
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първи на предсрочен вот?! Тая кокошка да не пада от небето? Първи отново ще е бат Бойко& ко. Няма как 2 милиона души да гласуват за БКП.
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви комунисти, бее??? Я се осъзнайте...ужасно е колко глупави могат да бъдат хортата, страшно е направо!!!
94
1
 
9
 
! Отговори
Мари преди 7 години
Много насериозно се взе тази, като се има предвид, че за мен старата партия и най-старата професия са си едно към едно!!!
93
4
 
15
 
! Отговори
н преди 7 години
Забелязвате ли че, сини и червени дружно плюят по Борисов. Това говори само едно, че им е разритал хранилките и затова всички вкупом са против него. Тези кампании за оплюване са почти от появата на Борисов на политическата сцена. Освен тези типове, в оплюването са включени и така наречените платени *** по всички възможни форуми. Слави Трифонов на когото беше отказано да си построи бизнесзграда и много други.На всички е ясно че Борисов не е крадец, иначе нямаше да има и един отпуснат фонд, европейците не са балъци. Огромната му грешка е че не ги вкара по затворите, а изчака да мине давност
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очудващо е колко пъти българина ще избира ченгетата от БКП и после ще вика ,,оставка,,! Какво очаквате тези другари освен да приказват празни приказки и да крадат ,през последните 25 години не са сложили камък върху камък.Но българина е меко казано *** и си заслужава съдбата!Край!
91
20
 
5
 
! Отговори
КУКУНИНОВ преди 7 години
ПОБЕДАТА НА БСП Е ПОБЕДА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Ние мажем да управляваме.. Ние имаме подготвени кадри ..Ние знаем как се управляма ...Ние имаме опит и желание да го правим..САМО НИЕ ОТ БСП ШЕ ИЗВЕДЕМ СТРАНАТА КЪМ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ.. НАПРЕД, ДРУГАРИ,,,,
90
6
 
31
 
! Отговори
UFUF преди 7 години
КЪДЕТО МИНЕ КОМУНИСТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ САМО БУРЕНИ И ПЛЕВЕЛИ
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До помляли билиЗа кои пари на Каледа - па 40лв на тези с пенсии да 200лв, а тези с 201 няма. Президента е представетелна фигура. Просто Бойко трябваше да осмисли собственото си егоистично, двулично поведение. След тези избори можеше да разкара всички некъдърници министри и да започне реални реформи, а не имитации и далавери. но егото е голямо. БСП са бита карта. Проблема е, че няма кой да свърши работата. И спрете вече с русофилските си излияния, смешно е и е тъпо.
88
1
 
30
 
! Отговори
митница Олтоманци преди 7 години
КАК ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТКА КОРНЕЛИЯ НИНОВА СТАНА ПРЕЗ 1997 СЕДЕСАРКА ПРИ КОСТОВ , КОЙТО Я НАПРАВИ ГЛ. ИЗП. ДИРЕКТОР НА ТЕХНОИМПЕКС И ТЕХНОИМПОРТЕКСПОРТ И ПРИВАТИЗИРА ТЕЗИ 2 НАЙ-БОГАТИ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ , И ГУШНА 46% А, ПРЕЗ 2005г. ВЕЧЕ КАТО КОМУНИСТКА И ЗАМ.МИНИСТЪР НА ОВЧАРОВ ПРИВАТИЗИРА БУЛГАРТАБАК ?? КАК СТАВА ТАКА ВЧЕРА КОМУНИСТ , ПОСЛЕ ДЕМОКРАТ , ПОСЛЕ ПАК КОМУНИСТ ? ВАЖНА Е ДАЛАВЕРАТА . НО МАИ И СВЪРШИХА МИЛИОНИТЕ ОТ КОНТРАБАНДАТА НА ПЕТРОЛ С КОСТОВ ПРЕЗ МИТНИЦАТА НА МЪЖА И - ОЛТОМАНЦИ
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от президента нищо не зависи когато става дума за управление на държавата... престанете с глупостите... щял да промени не знам си какво...
86
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, то хубаво искаш да сте първи ама как ще стане по-точно? Понеже гласа за Радев не е глас за БСП сещаш се...
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде да го видим този достоен човек. Нали така ни го представяха преди изборите. Достоен, достоен, колко да е достоен щом се заиграва с комунистите. Параграф 22 малко
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОРИ И ПЪРВИ ДА СИ ПАК ЩЕ СИ ИДЕТЕ КАТО БОРИСОВ ! НЕ МОЖЕ ДА ВЛИЗАШ В ПОЛИТИЩКАТА САМО ЗА ДА СЕ НАГУШИШ ДОКАТО НАРОДА ТИ ГЛАДУВА ,НЕ МУ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА ХЛЯБА ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЛЕКАРСТВА ,НЕ МОЖЕ НАРОДА ДА ВИ ПЛАЩА ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ ПРИ 80 % ОТ МАЛКИ ЗАПЛАТИ ОТ ПО 300 ДО 500 ЛЕВА ! АКО СЕ ПРАВИТЕ НА ГЛУХИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА ,ЗА РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ДА НЯМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА КРАДЦИТЕ,УБИЙЦИТЕ .....
83
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете глупости за Нинова, но без нея нямаше да има Радев президент. Успя да го наложи сред безидейната си и инатлива партийна маса. За всички и добре.
82
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Радев гласувах на балотажа. Никога освен на балотаж БСП няма шанс да вземе моя глас. Просто Цачева ми е една противна личност.