4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!

Според "Барометър" три партии могат да се окажат с равни резултати
22 мар 2017 20:34,
183
4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!
Графика: Барометър

Четири дни преди предсрочните парламентарни избори продължава да няма никаква яснота кой ще бъде победителят на тях.

Това прогнозират повечето социологически агенции. Това показват и последните данни от проучване на "Барометър", което е реализирано в последното денонощие (21-22 март 2017 г.).

В телефонния сондаж, осъществен със средства на "Барометър България , са участвали 806 български граждани с избирателни права.

Още по темата

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина, показват данните. За партията на Бойко Борисов заявяват, че ще гласуват 22, 1%, а за тази на Корнелия Нинова 21,6 на сто от избирателите.

Блокадите на границата и нарастващата заплаха от Турция в оставащите дни до изборите позиционират Обединените патриоти като предпочитана политическа опция за допълнителни 200 000 гласоподаватели, анализират от "Барометър".

Според проучването за патриотичната коалиция са готови да гласуват 16,3%.

Социолозите от "Барометър" прогнозират, че не е изключено на 26 март да се стигне до уникална за България ситуация - изравняване на резултатите на първите три сили ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти.

Според социологическата агенция БСП максимално са мобилизирали твърдия си електорат. Затова не е ясно дали до изборите посланията им ще успеят да привлекат допълнителни гласове.

За четвъртото място на изборите заявка правят две партии – ДПС и ВОЛЯ на Веселин Марешки. За движението са готови да гласуват 6,5 на сто, а за формацията на бизнесмена 5,8%.

От "Барометър" анализират, че ситуацията в страната в последните дни на предизборната кампания става изключително динамична и може да промени подредбата.

"От това доколко партиите ще успеят да убедят избирателите да ги подкрепят зависи дали в следващото Народно събрание ще бъдат представени 5 или 5+1 формации", смятат социолозите. В сондажа им на границата за влизане в Народното събрание са РБ с 3,6%.

Те отчитат нарастваща декларативна подкрепа за ДПС и минимална за ДОСТ.

Днес под 1% от гражданите в България декларират подкрепа за тази формация, което я оставя извън 44-тия парламент. Определящи за резултата й обаче ще бъдат гласоподавателите, докарани от Турция или гласували в южната ни съседка, смятат от "Барометър".

Агенцията отчита намаляване на процента на нерешилите за кого ще гласуват на предстоящите избори.

*************************************

Период на провеждане: 21-22 март 2017 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: Населението в България с избирателни права
Обем на извадката: 806  души на възраст над 18 г.
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствени средства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простия мат'рял ще си гласува за Бойко,те са си лика-прилика,той сам им го каза,но останалите,които не сме прости и не желаем м-р председателя да ни нарича такива ще гласуваме за К.Нинова-умна и интелигентна жена и красива,която няма да ни излага в Европа и да ни кара да се срамуваме,че сме българи.
79
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лично аз ще заложа на Корнелия Нинова на тези избори, глупостите и националните предателства на герб ми дойдоха в повече
78
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ни от Бойко наглеца, не го ли разбрахте !
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята, която герб сътвориха с Ирина Бокова, наистина е много срамна. Нарочно унищожиха исторически шанс за България и Бойко вместо да се беше извинил на народа си, наглее още повече
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за дончева, получаваш убиеца на архари+спа и властелинът на шадраваните!
75
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да не знаем, но ВАЖНОТО ДА НЕ са герберчетата!!!!! Има нужда от други цветя!!!!! ТЕЗИ УВЯХНАХА!!!!
74
7
 
17
 
! Отговори
Тралала преди 7 години
Българите сме търпеливи хора, за добро или за лошо, но лично за мен, това, което Бойко и тези около него направиха с Ирина Бокова си беше чисто национално предателство и търпението ми свърши.
73
1
 
5
 
! Отговори
Възрастен преди 7 години
Как точно я виждате промяната.От къде ще,,паднат" променящите- И колко са. Вместо да хабите сили и да философствате пред клавиатуратаЧАКАЙКИ НЯКОЙ ??? който да е ,ново лице ,впрегнете енертията си ВИЕ да сте новите лица.Щом толкова добре обяснявате нещата,опитайте се и да ги решавате.Ама наготово и с ругатни,обиди и празнословие е по лесно.Вие трябва да сте новите лица,но на дивана пред лаптопа и наготово е по лесно.Глезено,инертно интернет поколение от недоволни готованци.Жестокфакт .
72
3
 
15
 
! Отговори
ДС преди 7 години
То е ясно. Ще има наказателна акция - АНТИ ГЕРБ. ББ прекали. Сега обещава. Обещава ама късно е либе за китка.
71
4
 
17
 
! Отговори
Тихо преди 7 години
На народа му писна от Бойко, каквото и да си говорим, този човек просто няма нужния интелектуален капацитет
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВИЕ РЕШАВАТЕ 106няма такова не като "по-малко зло". Има един народ, който не разбира света, и си търси поредния спасител. И затова прави грешните избори от 27 години, с малки изключения, но дори тогава се "самообвини" и си продължи с глупостите. Ами толкова.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв трябва да си да наречеш партиятя, при която българинът за пръв път се нареди на последно място в Европа по доходи " най- малкото зло"??
68
0
 
7
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #90. Защо гледаш Катар и Кувейт? Те могат да си го позволят този заем и могат да го погасят с петрол,когато си поискат,а ние с какво можем да погасим заема??? С въшки.
67
16
 
7
 
! Отговори
ВИЕ РЕШАВАТЕ преди 7 години
Просто Герб в момента е ,,най малкото зло"Идеални на ЗЕМНОТО КЪЛБО няма.А да строим социализъм или фантазиите на Каракачанов е глупаво. Пишете за което ви плащат,но мислете като гласувате.Спрете с това ***,хейтъри,пубери и дърти чугунени глави.Всъщност повечето сте много млади.Защо заради вас трябва за пореден път ние вашите родители да ,,ручаме жабетата".За вас всичко това е ,,весела игра"
66
2
 
11
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До Новите лица на БСПКато ти сравнявам с новите стари *** на Герб - печелят БСП.
65
1
 
7
 
! Отговори
Промянатааа преди 7 години
Дайте да гласуваме за БСП , Герб , ДПС или Реформаторски блок и после да очакваме промяна както винаги от хора които 21 години са във властта и нищо не са променили.
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна била мъглата. Само червени "социолози" слагат БСП да имат 20% и нагоре. Те и 13 не взимат.
63
3
 
4
 
! Отговори
питащ преди 7 години
Че има ли някой, който се вълнува от това, кой ще е 1, 2,3 ... освен самите участници в проформа състезанието ?
62
3
 
2
 
! Отговори
пасъм Я бе преди 7 години
Има начин да намериш незакръглените проценти с точност когато знаеш точния брой - който го имаш. По -добре не питай повече че се излагаш
61
1
 
10
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До въпрос към КурнелияЕдин елементарен въпрос: Като се погледнете в огледалото, другарю Борисов, не виждате ли там Пеевски?