БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 233.Питай твоето БеСиПе,кога ще върнат откраднатите от тях 1 трилион лева на БЪЛГАРИТЕ?
211
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 233Нищо конкретно не си казал.Пак само общи приказки и клевети. Типично за руския тролски стил за който се говори в тази статия.
210
1
 
14
 
! Отговори
десен шамар преди 7 години
Силен и звучен десен шамар в неделя за избирателите от лево!!!!
209
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ще спечели зарди крадците от ГЕРБ,които ни загробиха с милиарди и ни докараха до просешка тояга.Никой не е унижавал така българския народ както ББ.Никакви стратегии не ни трябват за да разберем колко зле живеем и как всички в Европа ни се чудят защо търпим?Защо имаме такъв робски манталитет.Другите одавна да са ги измели от властта,а ние дори ги преизбираме.Наистина ли има нещо сбъркано в нашия чип?
208
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 224"Докато надеждата ви е в Европа, Русия, САЩ, няма да се оправим."----Ние сме член на ЕС и това е шанс за българския народ който 500г + 47г е бил откъснат от европейската цивилизация към която естествено принадлежи. Разбира се че преди всичко трябва да разчитаме на собствения си труд и умения за да постигнем нещо добро но Европа ни е нужна за да се научим, ако вече не е късно, на честност, дисциплина, трудолюбие и други добродетели, без които просто не може да се върви напред.
207
3
 
4
 
! Отговори
четящ преди 7 години
До дои 203.Дългът не е толкова,дори *** го свали на 10 милиарда,усети се че ще и лъснат лъжите.Правителствения дълг е 6 милиарда.Държавния дълг,на всички нас българите,които сме теглили ипотечни,между фирмени,и други кредити,и лизинг,от чужди банки е 24 милиарда евро.И няма да ни ги плаща ГЕРБ.България е с най нисък външен дълг,от всички държави в ЕС,когато е на власт ГЕРБ.В тая американска медия,се проверява всяка статия,всяка буква и запетая.Това не е медия на КОЙ,журналисти-***
206
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Продължава ли някойЧе руснаците не са спирали да се намесват у нас. Ти защо мислиш само при нас БКП остана във властта. В Полша, Чехия, Унгария, Словакия вече забравиха че някога са имали комунисти, а тука даже имаме 3 проруски партии. Е за това не можем ги стигна. Докато е пълно с *** работещи за копейки все така ще е.
205
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Продължава ли някой 2251. Ердоган не е "чиновник от Брюксел".2. Основният проблем с Путин е че той се намесва подмолно и гадно, по КГБейски. Той плаща на хора като тебе да лъжат, заблуждават и подвеждат българина, а в същото време народът му е на ръба на бедността и отчаянието.
204
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите направиха веднъж грешка с избирането на Кремълския Парашутист за Президент.Допуснат ли и проруската БСП да дойде на власт ще е фатално !
203
2
 
11
 
! Отговори
РБ преди 7 години
Срий личната карта на баба си в неделя и спаси България от гибел!!!
202
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърденията че ГЕРБ крадял са долнопробни клевети. Това е така защото до сега никой не е показал никакви доказателства. Ако има такива, те трябва да се представят в прокуратурата а не да се сипе кал в интернет.
201
14
 
2
 
! Отговори
Продължава ли някой преди 7 години
да мисли, че Русия се меси в нашите избори?! Някай да е чул някакво изявление на Путин, касаещо изборите у нас, с опит за влияние върху резултатите? Никой!!!Затова пък, Ердоган, Антонио Лопес и други чиновници от Брюксел си позволяват открита пропаганда и пряка намеса в полза на две партии - герб и дост.Защо бившият, така наречен "президент" и неговите поддръжници нямат мнение по този въпрос?А после - Русия се намесвала, Путин се намесвал.Хора, не остана време, мислете на 26-ти!После ще е късно!
200
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДокато надеждата ви е в Европа, Русия, САЩ, няма да се оправим.
199
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещастието на България е БКП/БСП, надеждата - Европа.
198
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което пише в тази статия отдавна е известно. Затова намразих руснаците. По-рано нямах нищо лошо против тях.
197
6
 
15
 
! Отговори
петрова преди 7 години
САМО ГЕРБ!
196
4
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
До АнонименХаистина на говедата не им трябват ни магистеали, ни икономика, ни цивилизация даже. Само че те не са гласоподаватели, не плашат данъци, не произвеждат нищо; само мучат по форумите и чакат да ги заколят.
195
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте умно, че после ще сърбате попарата на БСП, ДПС и ДОСТ.
194
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът който каза, че в България има хибридна война сега го проверява Цацаратурата, дето е по Сталински модел и дето иска да си остане такава.Ние да не сме балами да не различаваме фалшивите изследвания на Кънчовците от реално случващите се неща.
193
1
 
12
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Благодаря на всички мои почитатели. Днес много ме забавлявахте. Ако ме изберете, ще продължа да се забавлявам, за разлика от вас.