БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз по-голям резил от Р.овч. ,Михов , Петков, Станишев, Манолова и дружина не знам . За капак Фалирала банка посред нищо, опит за слагане на човек от етническа партия за шеф на ДАНС - ако не знаеш това е най важната агенция в България.Че на такива неща викам резил аз. Другото са празни приказки на платени охлюви. Кирил Йорданов от БСП 12 година кмет на Варна - разрушен и обран град. Портних от ГЕРБ 2 год кмет на Варна отиди да видиш разлика.
191
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато гласувате, не забравяйте колко милиарда открадна ГЕРБ от 2009-та година досега. По груби сметки по 10-12 милиарда на година.
190
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто има нов президент и служебно правителство, надявам се, че гражданите са се убедили, че има и други хора, които не говорят на уличен език, не висят самохвално по студията, но направиха неща, които все пак имат смисъл и достойнство.Недоверчив съм, но се надявам, че контрастът е забелязан и не бива да допускаме простаци във властта и да ни управляват живота и да ни представляват като държава.
189
13
 
5
 
! Отговори
дои 203 преди 7 години
Трима министри от правителството на Герб с мин. председател Борисов са гости на прокуратурата,Дянков министър на Борисов ни отмъкна 1.2 млр лв от нашите здравни вноски,а сега пари за здраве няма,вземаха 20 мрл държавен дълг.Какво още трябва да се случи незнам-направиха ни за резил в света с некадърната си дипломация.Щом искате още изберете си ги.
188
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
вие за *** ли ни вземате.Стига с тези фалшиви публикации.Плащате и те публикуват,а днес това изглежда е най важната новина в държавата.И кой ще ви се хване.Има ли още балъци в тая държава-няма има само платени кариеристи,които добре разбират нещата но така им отърва.На Радев победата беше убедителна и никой не може да повлияе на такъв силен вот,ако ще и господ да слезе.
187
6
 
11
 
! Отговори
Така е преди 7 години
А Плевнелиев бил пастирка и не знам още какъв си. Това е също чост от идеологическата война.Като Плевнята няма да имаме президент. Честен , откровен и правдив.
186
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без фалшификации ГЕРБ е имат примерно 18-20% от гласовете, а с техните фалшификации, може и 30% да имат.
185
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка бюлетина, която не е за ГЕРБ е невалидна - проверено от ГЕРБ.
184
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли костинбродски бюлетини е осигурил този път Цецо?!
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ще е след изборите да видим коя социологическа агенция в какво се е издънила. Май при всичките издънка ще има за процентите на ДПС и ДОСТ, но те не са най-важните. По-интересното е каква ще е издънката за БСП и ГЕРБ. Интересно е и как добавянето на АТАКА към ВМРО и ТВ Скат ще повлия на общия им резултат.
182
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че най-голямото зло е ГЕРБ от 2009 досега. Всички останали са по-малкото зло.
181
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте умно, че после ще сърбате попарата на ГЕРБ.
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умният човек гласува винаги стратегически, а не емоционално! Това е бизнес и политика.В тази ситуация вот извън ГЕРБ прави БСП на власт . Преди само две години БСП поставиха шеф на ДАНС човек от етническа партия. За мен тези вече са минало. Гласувайте умно после попарата е за вас. Емоциите няма да ви направят магистрала нито визи нито туризъм.
179
5
 
13
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
Че какво друго да кажат от БСП, те и за Решетников отричаха, че са се срещали? А фалшивите новини и надутите соц проучвания досега вървяха и за парламентарните избори. Едва тези дни и бесепарските агенции се решиха да покажат преднината на ГЕРБ, защото дойде денят за избори и пак ще им се смеят за фалшивите прогнози.
178
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България русофили винаги е имало, дори и сред онези, които са прозападноевропейски ориентирани. Това са две различни неща. Могат да съществуват в убежденията на някого без да си пречат - това е специфично за България, толкова ли е трудно да се разбере?И най-после Русия да осъзнае, че мястото й е в Европа!
177
3
 
12
 
! Отговори
Не разбра ли Русия, преди 7 години
че червената партийна книжка не е гаранция за русофилски убеждения? В тази партия членуват предимно хора, които мечтаят не да създават нещо, а да преразпределят онова, което е създадено от други, като заделят най-добрата част за себе си. А също и да решават на кого да се даде възможност за развитие и кой да бъде постоянно спъван, защото на тях така им е кефнало.Русия само губи от това, че днес в Бг русофилството се счита присъщо само на комунистите.
176
3
 
4
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Бойко, аз съм по-мъж от теб! Дори съм по-гладко избръсната!
175
6
 
7
 
! Отговори
защото много яко губ преди 7 години
Тия хамерикански шапшали още не са вдянали, че ние сме против санкциите срещу Русия, не защото сме васали на Москва, а защото много яко губим от тези санкции!
174
7
 
5
 
! Отговори
195 преди 7 години
194На Русия ама никак вече не сме й интересни , а това ,че цялата руска пропаганда ..... против ЕС -видимо не четеш други медии освен българските и затова имаш толкова заблудено виждане , иначе си добър човек ,но заблуден от "незавимите свободни западни" медии .
173
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли държава,която да не се меси в работата на друга държава при установени дипломатически отношения в една или друга степен?За какво друго са посланиците?И точно ББ ли не е произнесъл думите "Ние от ГЕРБ сме прости и затова ни казвайте какво да правим!" пред американски посланик? Цв.Цв. ли не показваше бутонерите на ризата и иглата на връзката си с емблемата на ЦРУ ? Петър Стоянов ли не получава пари от фондацията на Клинтън?Руския посланик ли направи Паси шеф на Евроатлантическия клуб?