Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика

Ваксината "Спутник V" не е панацея, но е по-изпитана от другите, смята той
Обновена: 29 яну 2021 14:35 | 29 яну 2021 14:35, Красимир Ангелов
156
Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика
Снимка: БГНЕС

В темата за Covid-19 има много малко медицина и много политика. Това обяви доц. Атанас Мангъров в интервю пред БНР, след като стана ясно, че ще се кандидатира за депутат от листата на АБВ.

По думите му този „неособено тежък медицински проблем“ се използва за чисто политически цели не само тук, но и в цяла Европа и САЩ.

Той обясни, че макар и да е говорил много по медиите в последните месеци, не е бил чут. "Чу ме само премиерът Бойко Борисов", заяви той. 

Още по темата
"АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са неадекватни и непонятни за мен. Явно начинът да се променят нещата е този. Моята цел е да се опитам да помогна от медицинска гледна точка на това, което се случва в страната", обясни още инфекционистът, който добави, че и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" скоро "ще дойдат от правилната страна на бариерата" по отношение на темата с коронавируса.

Мангъров отново посочи, че ако е настоявал да влезе в политиката, е щял да бъде кандидат на друга, по-голяма партия и вече да е бил ваксиниран „поне 2 пъти“.

"Моята цел не е да вляза в политиката", заяви той. Специалистът обясни, че обиколките му с лидера на партията Румен Петков за срещи с хора в страна преди няколко месеца са били с цел да разяснява здравни теми, а не като политическо представяне.

"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от медицинска гледна точка - като лекар", подчерта той.

Той изрази мнение, че действията на управляващите за борба с коронавируса нанасят икономически, финансови и психически щети.

Според Мангъров, ако ваксините действат и на старите, и на новите щамове, би трябвало и старият, и новият щам да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали стария щам, не би трябвало да се разболяват от новия.

Той зададе въпросът какво ще правим, ако ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини. "Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, но не знаем какво точно правим", коментира още той.

Според него ако караме със същите темпове на ваксинация, ще има да се ваксинираме в следващите между 5 и 10 години.

По думите на доц. Мангъров руската ваксина "Спутник V" не е панацея, но това което я отличава е, че "тя се позовава на една технология, която е в употреба от повече от 10-15 години и от тази гледна точка тя е доста  по-напред с материала".

"Не е по-добра, тя е по-изпитана", отчете той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра го апи кучито.
97
6
 
15
 
! Отговори
АМИ СЕГА ? преди 3 години
НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАЙМУНИЗИРА А СРОКЪТ НА ГОДНОСТ НА ВАКСИНИТЕ ИЗТИЧАКОЙ ЩЕ ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТО ?
96
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Мангъров па по времето на Хитлер ,ехее ,каква хубава политическа кариера щеше да направи.
95
4
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Възрастните хора имат повече шанс за живот без ваксина, но който умрял-умрял. Какво тук значи някаква си личност? Чудесно се отблагодаряваме на родителите си като ги жертваме с лицемерната си загриженост. Дано не решат да обгрижат задължително и по-младите?
94
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нане"Мангъров, направо разплаква щабарчетата.. Евала на тоя Човек!"Маргиналите буквално използвате едни и същи изречения да си избивате комплексите. Само сменяте "врага" и продължавате. Затова и вечно ще си останете такива: врагове винаги ще си намерите, както и идоли, които да ви водят за носа. Това няма да ви оправи живота.
93
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живо доказатество как медиите могат да направят от идио-та политик.
92
5
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Всъщност няма да се ваксинираме дори и през следващите 5-10 години по простата причина, че ваксината, както се предполага, действа няколко месеца. Тоест - след няколко месеца пак ще трябва да ваксинираме "пингвините", да са ни живи и здрави..
91
28
 
14
 
! Отговори
TPE3BEH преди 3 години
Престанете да му давате трибуна на този убиец.
90
6
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Браво докторе.Пази се човек.Света не това за което го мислищ.Големия са го оставили за накрая.
89
3
 
1
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Всичко е една партия,само различни са физиономия, които ни показват.Като ще ни прават на мишки ,поне да сме по-богати мишки.
88
2
 
3
 
! Отговори
asd преди 3 години
До там ли се докарахте да сравнявате ЕС и САЩ с Танзания и Беларус? Хаааа
87
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тук нищо не може да се разбере,кой е кой.Дали ГЕРБ е БСП,дали ДПС е БСП,Дали ВМРО е БСП ,дало Трифонов е Трифонов или Борисов или всичко е корупция и чужди интереси ,а ние опитни мишки ,които всички ги манипулират и след като приключат проучването ,прилагат схемите в големите държави.На мен ми се струва, че живеем в експеримент на големите държави. Иначе няма логика да остават така да ни се подиграват всички които са в политиката.Медиите са изцяло контролирани и пробиват мозъци.
86
12
 
36
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Мангъров, направо разплаква щабарчетата...Евала на тоя Човек!Иначе тия, незнам, как да ги нарека, щяха, още по големи извращения да сътворят!Слуги на СЗО, която се управлява от шиптър в България!
85
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво ся,значи важното е да обикаляш телевизиите,а какво говориш няма значение,може и най-големите глупости.И хоп -рейтинг като на президента.Ех ,тия медии правят чудеса,даже и за ***.
84
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живота на старците също е ценен, не може с лека ръка да ги убиваш доцент Мангъров, лекар ли си или д-р Менгеле.
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калеко Алеко, да го боцнат леко
82
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е най разпознаваемата личност в БГ. Със сигурност ще вкара АБВ в парламента
81
8
 
11
 
! Отговори
Миро преди 3 години
И той си продаде душата!!!!
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - после доцент Мангъров стъпи на здрава основа . Осмелявам се да направя следното сравнение - " Риба , ама цаца . Цаца , ама риба . Мутра , ама политик , политик , ама мутра . Но все пак европейска мутра " . Желателно е все пак политиците да не си мислят , че всички българи са паднали от горе . Оплюят ли някого , той след време става герой . Имам пред вид Русия .
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангър очевадно е че не ставаш, цял свят така, а ти иначе, най умния си от целия свят, така ли?