Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика

Ваксината "Спутник V" не е панацея, но е по-изпитана от другите, смята той
Обновена: 29 яну 2021 14:35 | 29 яну 2021 14:35, Красимир Ангелов
156
Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика
Снимка: БГНЕС

В темата за Covid-19 има много малко медицина и много политика. Това обяви доц. Атанас Мангъров в интервю пред БНР, след като стана ясно, че ще се кандидатира за депутат от листата на АБВ.

По думите му този „неособено тежък медицински проблем“ се използва за чисто политически цели не само тук, но и в цяла Европа и САЩ.

Той обясни, че макар и да е говорил много по медиите в последните месеци, не е бил чут. "Чу ме само премиерът Бойко Борисов", заяви той. 

Още по темата
"АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са неадекватни и непонятни за мен. Явно начинът да се променят нещата е този. Моята цел е да се опитам да помогна от медицинска гледна точка на това, което се случва в страната", обясни още инфекционистът, който добави, че и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" скоро "ще дойдат от правилната страна на бариерата" по отношение на темата с коронавируса.

Мангъров отново посочи, че ако е настоявал да влезе в политиката, е щял да бъде кандидат на друга, по-голяма партия и вече да е бил ваксиниран „поне 2 пъти“.

"Моята цел не е да вляза в политиката", заяви той. Специалистът обясни, че обиколките му с лидера на партията Румен Петков за срещи с хора в страна преди няколко месеца са били с цел да разяснява здравни теми, а не като политическо представяне.

"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от медицинска гледна точка - като лекар", подчерта той.

Той изрази мнение, че действията на управляващите за борба с коронавируса нанасят икономически, финансови и психически щети.

Според Мангъров, ако ваксините действат и на старите, и на новите щамове, би трябвало и старият, и новият щам да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали стария щам, не би трябвало да се разболяват от новия.

Той зададе въпросът какво ще правим, ако ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини. "Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, но не знаем какво точно правим", коментира още той.

Според него ако караме със същите темпове на ваксинация, ще има да се ваксинираме в следващите между 5 и 10 години.

По думите на доц. Мангъров руската ваксина "Спутник V" не е панацея, но това което я отличава е, че "тя се позовава на една технология, която е в употреба от повече от 10-15 години и от тази гледна точка тя е доста  по-напред с материала".

"Не е по-добра, тя е по-изпитана", отчете той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Еми да внесат 5 милиона руски ваксини и да се приключи бе!Какво се мотат?!!!!"Е от къде да ги внесат като руснаците за 6 месеца са произвели едва 3 милиона ваксини.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оппа. Появиха се тия с кода заа цъкане на плюсове и минуси. Другаре, не се напъвайте, личи си.
56
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ТОЯ "ЛЕКАР" ТРЪПКИ МЕ ПОБИВАТ.
55
27
 
16
 
! Отговори
Мангъроид преди 3 години
Абе другарю Мангъров, два въпроса към вас:1)кога ще си изгорите дипломата, както обещахте (обещахте че ще си изгорите дипломата, ако тоя вирус не си отиде до края на лятото.2) 150 починали от вируса на ден в България - политически или медицински проблем е за вас?
54
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56"Мангъров ще отвее "патриотите" с 200 на изборите, ония ще си останат с празна жълта торбичка и 2-*** алкохолици в европарламента"Ще ги отвее колкото се оказа вярна прогнозата му от пролетта, че вируса ще изчезне лятото и до есента "ще сме го забравили".
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров ще отвее "патриотите" с 200 на изборите, ония ще си останат с празна жълта торбичка и 2-*** алкохолици в европарламента
52
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51От друга страна, тия дето имат акъл ще си се ваксинират, а останалите ... еми каквото стане с тях.
51
8
 
27
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Мангъров и Чорбанов, са доблестни лекари!
50
8
 
6
 
! Отговори
фигурант преди 3 години
Вчера се разкри като дърт ***. От днес се показа и като руски агент...жалък си мангър
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде отивай при Гоц? И Румен Шадравана
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя "доц." ще ви провали имунизационната програма. Преди години може би 15 или 20 когато излезнаха противогрипните ваксини първите 1-2 години кампанията по ваксиниране протичаше много масово, но на третата година се появи една колежка на "доц." Мангъров по телевизията и заяви съвсем научно че е излишно да се ваксинират хората и че яденето на чесън всеки ден върши много по-добра работа. След това изказване в края на зимата аптеките продаваха 5 ваксини на цената на една.
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45"Наистина има починали хора в болниците, но някои умряха още на стълбитe. Мангъров ли е виновен за това или управляващите ?"Другарката Нинова, която плю по мерките, по Щаба и т.н. и после чудодейно се озова във ВМА, с лека форма, докато хората умираха на стълбите.
46
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което казва той, го разправят и повечето учени, но няма кой да ги чуе, за съжаление. По-важно е да се усвояват едни пари и да се пълнят чекмеджета...
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой сигурно и захлебиха бая , дано има разследване на харчовете
44
4
 
33
 
! Отговори
Щото преди 3 години
До ГосТТи се изказа в качеството си на по-горен от доц. Мангъров. Не виждаш ли, че този лабораторно тунингован вирус се използва за налагането на нов световен ред и такива вторачени в пъп си хора са им нужни .
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С приказки не става тая работа,без значение Мангъров ли е или който и да е.Става с ваксини!Да внасят а не да приказват!!!!Ето говорих с личната лекарка,прави списък,ама ваксини няма!По другите държави не приказват а ваксинират.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина има починали хора в болниците, но някои умряха още на стълбите Мангъров ли е виновен за това или управляващите ?
41
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Мангъров каза че е десен левак.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38И с какво е виновен Мангъров за това че има починали хора.
39
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
герберастките колониални *** полуюават аневризми от Мангъров!Което още повече го издига в моите очи