Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика

Ваксината "Спутник V" не е панацея, но е по-изпитана от другите, смята той
Обновена: 29 яну 2021 14:35 | 29 яну 2021 14:35, Красимир Ангелов
156
Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика
Снимка: БГНЕС

В темата за Covid-19 има много малко медицина и много политика. Това обяви доц. Атанас Мангъров в интервю пред БНР, след като стана ясно, че ще се кандидатира за депутат от листата на АБВ.

По думите му този „неособено тежък медицински проблем“ се използва за чисто политически цели не само тук, но и в цяла Европа и САЩ.

Той обясни, че макар и да е говорил много по медиите в последните месеци, не е бил чут. "Чу ме само премиерът Бойко Борисов", заяви той. 

Още по темата
"АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са неадекватни и непонятни за мен. Явно начинът да се променят нещата е този. Моята цел е да се опитам да помогна от медицинска гледна точка на това, което се случва в страната", обясни още инфекционистът, който добави, че и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" скоро "ще дойдат от правилната страна на бариерата" по отношение на темата с коронавируса.

Мангъров отново посочи, че ако е настоявал да влезе в политиката, е щял да бъде кандидат на друга, по-голяма партия и вече да е бил ваксиниран „поне 2 пъти“.

"Моята цел не е да вляза в политиката", заяви той. Специалистът обясни, че обиколките му с лидера на партията Румен Петков за срещи с хора в страна преди няколко месеца са били с цел да разяснява здравни теми, а не като политическо представяне.

"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от медицинска гледна точка - като лекар", подчерта той.

Той изрази мнение, че действията на управляващите за борба с коронавируса нанасят икономически, финансови и психически щети.

Според Мангъров, ако ваксините действат и на старите, и на новите щамове, би трябвало и старият, и новият щам да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали стария щам, не би трябвало да се разболяват от новия.

Той зададе въпросът какво ще правим, ако ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини. "Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, но не знаем какво точно правим", коментира още той.

Според него ако караме със същите темпове на ваксинация, ще има да се ваксинираме в следващите между 5 и 10 години.

По думите на доц. Мангъров руската ваксина "Спутник V" не е панацея, но това което я отличава е, че "тя се позовава на една технология, която е в употреба от повече от 10-15 години и от тази гледна точка тя е доста  по-напред с материала".

"Не е по-добра, тя е по-изпитана", отчете той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да внесат 5 милиона руски ваксини и да се приключи бе!Какво се мотат?!!!!
37
4
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Или опозорен като ФК Левски...
36
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Мангъров е един достоен Българин.След години ще бъде почитан като Левски
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хибридчик !"Лъснаха червените га.щи на Мангъров и хибридната му задача да се бори срещу законното правителство, под прикритието на медицински анализи !"То това беше видно от самото начало, но стана супер, че тръгна в тая посока, да се получи и официално потвърждение.Явно това му е било обещано от червените, че като приключи "кампанията", ще му дадат да се бори за депутат. Това, което не са му казали е, че червените винаги лъжат и са го метнали там, където е неизбираем.
34
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 26Мангъров е един от тези, които гледат да си направят PR на база вируса и нещастието на хората.Понеже го отрязаха да внася тестовете, както говореше за масово тестване - стана против.Естествен стаден имунитет ( всички проучвания сочат за имунитет от около 8м., няма как да се стигнат 70%).Вируса щеше да изчезне лятото.Това било грип.Беше се покрил, докато не го взеха в АБВ.Постоянно си противоречи и си сменя мнението. И накрая - той няма дори една научна статия по въпроса.
33
0
 
13
 
! Отговори
Ами, преди 3 години
До Чебурашканякои си го изкараха в къщи,без конкретно лечение,само лежане,разговор с джипито,много пари за излишни лекарства и евентуално загуба на обоняние.Друг е въпроса,че има и много хора,които го карат тежко-всичко е въпрос на стечение на обстоятелствата и божия намеса.Медицината не е наясно коя е причината за тези аномалии-ами човек,божие създание...Вирусът дойде за да ни вразуми в безумния ни начин на живот,унищожаването на природата,потребителската алчност,зависта,консуматорсвото...
32
1
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
образовайте се малко ... https://youtube. com/watch?v=7kz9WK1eDFg&t=810s
31
10
 
16
 
! Отговори
Хибридчик ! преди 3 години
Лъснаха червените га.щи на Мангъров и хибридната му задача да се бори срещу законното правителство, под прикритието на медицински анализи !
30
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност ще събере повече гласове от "патриотите" на изборите
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не разбрах: ако въпроса е само да влияе "от медицинска гледна точка" какво му пречи да го прави без да става депутат?
28
14
 
19
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всяко изявление на мангърчето беше откровена глупост. Половината от неграмотност, другата половина от интереси.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателАз знам, много, какви забележки имаш към Германия (щото там живееш)?
26
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Някои любопитни изводи:> пропагандира за руската ваксина > Славчо официално ще се събере с господарите си от котилото (червените) скоро > ***: канидатира се за депутат, но "моята цел не е да ВЛЯЗА в политиката"> не съм ляв, но се кандидатирам от лява листа> спекулира за ваксината на АЗ. Дори да не може да се постави на хора над 65 години хората под тази възраст също имат нужда от ваксина
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров Поне се призна, защо е наговорил всички нелепи неща за вируса !
24
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТМангъров е един от малкото който говорят истината за вируса.
23
13
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ееее мангърчето един път да каже нещо верно от политическата трибуна, щото от медицинската само глупости плещеше. Хахаха
22
3
 
8
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Най съществените признаци на демокрацията,след така нареченото...,/как да се изразя "народовластие"/,са равенството и свободата!!!Е..., някой да знае такава държава в момента,на земното кълбо?!
21
20
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Браво на Мангъров!
20
15
 
19
 
! Отговори
За ценой не постоим преди 3 години
А така - лъсна му истинската цел на заекващото гн0мче - топло местенце в голямата политика на комунистическия клонинг АБВ.
19
6
 
14
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
Абсолютно прав! Аз също искам да имам право на избор за ваксина!!!