ГЕРБ - условният победител на вота, но остане ли Борисов начело, следвала криза

Ръководството на БСП отблъсквало съюзниците
237
ГЕРБ - условният победител на вота, но остане ли Борисов начело, следвала криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката... Чрез целия ресурс правителството направлява кампанията така, че да я сведе до битката на твърдите ядра. Не е нереалистично да очакваме, че ГЕРБ ще е условният победител. Ако обаче комбинацията е начело с Бойко Борисов, то тя няма да продължи дълго и ще настъпи политическа криза, напрежение сред обществото. ГЕРБ имат интерес от ниска избирателна активност“, коментира пред БНР социологът Юрий Асланов.

Още по темата

Според него през последните години ръководството на БСП се чувства самодостатъчно и отблъсква потенциалните съюзници.

„Партията ще трябва да направи компромиси за бъдещи коалиции“, смята той.

Асланов посочи, че в тази ситуация президентът Румен Радев се намира в силна позиция.

„Той прояви своеволие и даде заявка за втори мандат, която не беше съгласувана с БСП. Това му спечели доста привърженици. Може да се създаде парадоксално положение - ако парламентът изпадне в патова ситуация и не излъчи кабинет, да се случи така, че Румен Радев със свой кабинет да готви президентски избори. Още от миналото лято влязохме в трайна политическа криза и развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори. Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се подсилва от пандемичната ситуация и от общата криза в глобален план“, коментира Асланов.

Социологът изрази опасение, че след изборите голяма част от българските избиратели ще останат непредставени в новия парламент, защото интересът към гласуването отслабва все повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До българинВършил е много работи, които го принуди да върши БСП с нейната политика на Преход, както всички честни хора по онова време - или може би ти препочиташ да е умрял от глад или да е напуснал страната...От къде ще ядеш, ако нямаш работа и нямаш помощи или запаси и спестявания? От въздуха ли? Ето до там ни доведе БСП и Бойко по никакъв начин не трябва да се предава на тези негодници, каквито и още мръсотии да му изсипят на главата...
129
8
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До Диана:"Не гледай колко се е бил срещал Бойко с Божков! - по-добре погледни как изобщо не се поколеба да го подгони при първото доказано...".При първото доказано какво? Докато Божков е носил куфарчета с пачки на финансовият министър на Бойко е бил добър за далавераджиите от ГЕРБ (с Бойко начело). Но когато са поискали да му вземат и бизнеса, успя да се изнесе в Дубай.И за това да хвалим Бойко и герабаджиите, че се борели с корупцията? Готова тема за Абсурд на Румен Бахов.
128
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дианамуцка, ББ и ГЕРБ управляват София вече повече от 15 години, и за тия 15 години един проблем с детските градини неможаха да решат, 15 години са това и това в условията на постоянно спадаща раждаемост, и сега пак продължавяй да ми говориш как ББ работел и незнам си какво, нищо не прави, само си чеше езика, като една карикатура е !
127
4
 
8
 
! Отговори
"ДОСТА ПРИВЪРЖЕ преди 3 години
Според Ю. Асланов, доколкото знам доведен брат на Сергей Станишев, Радев печелел много привърженици. Ама кои са тези привърженици бе, ако не са комунисти, те други не могат да бъдат. Освен това Фигурантът по закон няма право да каже и една дума по повод предстоящите парламентарни избори, защото той се води държавен глава. А иначе, тези избори ще бъдат ялови, не защото няма да се намери партия или коалиция която до състави кабинет, а защото предстоящи световни събития ще ги направят невалидни.
126
8
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Тези избори ще бъдат тест за проверка на опозицията. Почти е сигурно, че Бойко няма да може да състави правителство - няма да има достатъчно гласове от "патерици". Ще трябва да се направи експертно или програмно правителство с мандата на някоя от останалите партии. И ако тогава от опозицията се изпокарат кой да води бащината дружина и не могат това да го направят, значи и те не стават - не издържат тестаБез преходно правителство няма да се оттървем от ГЕРБ. Твърде много се срастнаха с държавата
125
9
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен129Разликата е в това, че БСП ни вкара в тази национална криза с политиката си на преход, а Бойко не само не е направил някаква подобна грешка, а успешно тласка страната вън от пропастта...Не гледай колко се е бил срещал Бойко с Божков! - по-добре погледни как изобщо не се поколеба да го подгони при първото доказано оплакване срещу него /въпреки, че го е познавал и това предполага и лично отношение!/...
124
6
 
7
 
! Отговори
до 129 преди 3 години
Ба! Герберастите са по тепигьоз от БСП!
123
6
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
И кой го казва това? Мисля че целият държавен апарат го твърди и работи за д-р Борисов висшето борче и мутра! С тези лъжи,се помпа младото поколение и се очаква от тях,Да гласуват за него?! Жалка манипулация! А ние които го помним от мутренските времена? Тогава когато " борчетата" Легализираха " охранителният" и " застрахователен " бизнес след 1989 г.Как ще излъжете? Тогава беше създадена " Ипон" !-:) Влезте в нета деца и прочетете за тази мутра,какви ги е вършил тогава! Па тогава гласувайте !-:
122
7
 
10
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Когато си дяволско из ча дие,няма как да си обясниш защо на всеки нов избор ГЕРБ е все по устойчив и все повече нормални хора гласуват за Борисов!Много просто!Кой е л уд да гласува за смъртта си и за грабителите си?Това,че вие се държите като разбеснели се ,пияни брадчеди,а на другия ден се пулите и се чудите що са ви закопчали! Обещанията винаги кристални,а резултатите винаги фатални!И се почва с измишльотини за ГЕРБ!Инсинуации,че изборите ще се фалшиви,вкарване на машини асъл за фалшифициране!
121
7
 
2
 
! Отговори
до Тонката под № 111 преди 3 години
Че, ти сега ли разбра, че всички видни партизани, черните ангели и ятаци са за Греб!? Дано да нямаш средно образование, че ще си е резил за образователното министерство!
120
4
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Пян_Гъ: Не ме агитирай да гласувам, аз съм го правил. Но ако искаме да има нормална предизборна кампания, месец преди изборите министър Ангелов и Мутафчийската дружинка трябва да спрат да заемат половината от най-гледаното телевизионно време и да започне да се говори за политика.А бат'ти Бойко и гербаджиите целенасочено подготвят точно обратното. На последно място сме по брой ваксинирани, и е почти сигурно че дори и половината от членовете на секционни комисии няма да бъдат с ваксинирани.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам много добре къде ти е грешката -- всичко, което изброяваше дело на некомпетентния борисови неговия "екип" -- именно затоваи други неща му се иска оставката.Паток -- това е птица. Руският газе икономически най-правилен. Аргументитена пиндоските слуги срещу него са смехотворни.
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дианаче Божков е мафиот това всеки го знае, обаче въпроса във задачата е, какво аджеба е правил Баце с един мафиот като Божков, та се е срещал с него всякак седмица, че даже и ПР-ката си пращал редовно при нея, що така ?Та въпроса е с какво Баце и ГЕРБ са по-разлини от БСП, ами отговора е лесен - с нищо едни и същи мафиоти са !
117
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб съществува само заради Борисов. И аз ще гласувам за Борисов, не за герб.
116
2
 
6
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Юри Асланов, стара комунистическа кримка.Тоя е толкова влюбен в НРБ и тъжи за СССР, че вероятно в спалнята си държи портрет на Брежнев.
115
4
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен119Ако смяташ, че тези, които си изредил са мафия, а Божков не е, просто наистина не знаеш какво е мафия и какво е право на решение или дори какво е демокрация...Не съм компетентна да коментирам конкретни сделки и политики, но резултатът е, че днес се живее много по-добре от времето преди Герб на власт, а именно това е важно
114
6
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
Аз лично, моето семейство и всичките ми приятели и колеги ще гласуват за Бойко Борисов.Не искам нито една от ламтящите за власт хиени да решават съдбата ми.Бойко Борисов и Герб имат кадрите и възможностите да управляват. Всеки друг би бил връщане в миналото.А тоя спаружен *** първи след изборите ще се скрие за да не обяснява защо Бойко е с 40,%.Платен викач
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123И кое не е ввярно ? не вярно че дадохме 3 млрд за патока, че се отказахме от компенсации в размер на 2 млрд по стария д-р за транзит, че по строителството на патока работеха основно руснаци, незнайно как получили работни визи за България?Кое не е вярно от това ?Дадохме 3 млрд, само лихвите по тия пари на година са повече отколкото очакваните приходи, разбираш ли за какво иде реч ?
112
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"изсипа 3 млрд лева на руската мафия за путинския паток до Сърбия, така ли се бори с мафията" -- това са вече глюпости на таркалета.А сигурно най-евтин и "демократичен"е американския втечнен газ? Ха-ха-ха!
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЛустрацията беше спряна от Георги Марков, бивш конституционен съдия, незнайно защо афиширащ себе си, като борец срещу комунистическата власт